Gå till innehåll

PärS

Medlem
  • Antal inlägg

    265
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Skickar en ritning på överrinning och håltagning som Diamantakvarium byggde efter. Alla sidor är i optiwhite vilket inte framgår i ritningen. Hörnen är täckta med backtonature slimline för att kunna dölja pumpar. Skickar även med lite bilder på bänkbygget. Den är för övrigt nedplockad nu och kan lätt skruvas ihop igen. Sumpen är en Royal exclusive och den har jag till mitt nya projekt, så den ingår inte. Akvarium.pdf
  2. Nu är karet nerplockat, och står på en ställning med hjul med samma höjd som den gamla ställningen (höjd 90cm). Den gamla ställningen är nedplockad och kan lätt skruvas ihop igen. Den är gjord i 22 och 44mm MDF samt 90mm limträbalkar. Jordbävningssäker. Allt ingår.
  3. Det är akvariumet. Som man ser är det inbyggt i en vägg. Själva ställningen är i MDF och limträ. Ingår om man vill men måste nog skruvas ned först eftersom den är väldigt tung.
  4. 2 år gammalt diamantakvarium i nyskick helt i optiwhite. 1120 liter mått 200x80x70. Avrinning i sidan med två 32mm hål. Finns att hämta i början av januari på ställning med hjul, så man behöver inte lyfta något, Pris 10.000 kr mvh Pär
  5. Tack för det. Jodå det kommer att bli något nytt så småningom, men mycket kommer att behöva säljas nu inom kort.
  6. 1120 liter inbyggt i vägg med teknikrum bakom. Kommer att läggas ned nu i höst p.g.a flytt.
  7. Jag är helt övertygad om att det går att få bukt på vita prick med UV och ozon. Jag har själv fått bukt på det ett antal gånger genom åren. I november när jag startade upp mitt nya kar på 1120 liter fick jag in oodinium som är betydligt värre än prick. Jag satte totalt i tre UV med ett flöde sammanlagt på 5000 liter i timmen, och ozon på ca 50mg i timmen genom skummarens flöde på 5000 liter. Trots att en del fiskar var i riktigt dåligt skick blev det inga dödsfall.
  8. Ja det var kul att träffas, och det är 27 år sedan muck. Hur gick det till?
  9. Ja, jag får försöka ta mig samman. Jag har byggt sakta men säkert sen i maj. Bilder finns så det kommer inom kort.
  10. Hej Larry Jag kommer också gärna en stund om det finns plats. Mvh Pär
  11. Tror det kan vara lite knepigt med så många triostegus i ett SPS-kar. Jag hade två ett tag och fick dem aldrig att äta något annat än vegetabilisk mat. Men åtta så stora kirurger blir det många noriblad per dag.
  12. Jag har utrotat mycket protopalythoa genom att ta en euphyllia och lagt på kolonin. Efter några månader har euphyllian ätit upp dem. Har även fungerat med goniopora som haft sina polyper ned över knapparna.
  13. Hej Niklas, du är välkommen. Titta gärna in. Vi får väl se om det är några fler som är intresserade av Galaxean. Intresset har varit lite svalt hittills.
  14. Jag är inte riktigt nöjd just nu. Galaxean är för stor, och jag har lite för höga nitratvärden så de blå korallerna håller inte måttet. Kör med VÄS men det biter inte riktigt, kanske ozonet som knäcker bakterierna. Klart vi måste träffas, jag har ju inte sett ditt underverk än!
  15. Min gula goniopora fullt utslagen!
  16. Hej Galaxean som jag köpte när jag startade karet för drygt sex år sen har blivit ca 40*30 cm och måste fraggas ned innan den tar över hela karet. Den är ju lite svår att dela eftersom den är så kompakt, men jag hade tänkt mig att ha den i en balja ute i trädgården och försöka dela den med något stämjärn eller dylikt. Verkar det genomförbart? Jag kommer att få en massa fraggar som jag tänkte dela ut till de som vill ha (bättre än att slänga). Hör av er till mig om ni är intresserade så får vi ta det en helg framöver när vädret är fint och det är tillräckligt varmt ute. //Pär
  17. Det ser riktigt bra ut. Jag förstår att du har haft och göra över julhelgen! Jag ser fram emot att få se det i verkligheten. /Pär
  18. Vi kommer också gärna (2 personer) om plats finns. Med vänlig hälsning, Pär
  19. Kylflänsarna blir lite drygt 50 grader när de är som varmast. Mätte nu ca. 2,5 timmar efter tändning, och då låg temperaturen på 36 grader. Det är bara under några få timmar som belysningen är riktigt stark. Jag har funderat på att sätta en fläkt som blåser ner på rampen under de värsta timmarna, men det är nog egentligen inte nödvändigt.
  20. Rätt gissat. Jobbar med el och industriautomation, så jag har använt de komponenter som jag normalt sett använde inom jobbet. (Med undantag för dioder och LED-drivers).
  21. Lite bilder från i april, dagen efter att belysningen kom på plats. Ska försöka ta någon helbild i eftermiddagen då det är lite mer ljus på.
  22. Jag startade med runt 70% i maxbelysning, jag körde hela tiden mina 12 timmar som belysningstid. Idag kör jag ca. 85 som max i snitt. Jag har för mig att jag kör 7000K på 95% och 650nm på 60% och 460nm på 75%. De andra på 85%. Jag tänder och släcker arctinic och rött tidigare resp senare än det vita för att få fluoroscensen på kvällar och morgnar. Byte av belysning har inte påverkat förbrukning av Balling. Sett under hela belysningscykeln matar jag ut 640*0,85*0,5 = 272W i snitt. Krämar jag på max har jag ca. 450 par vid ytan.
  23. Och till sist några bilder med rampen på plats.
×
×
  • Skapa Ny...