Gå till innehåll

Onion

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Anna
  • Stad
    Dalarna
  • Akvarievolym
    50

Onion's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Snyggt, vad avundsjuk man blir! Undrar om det nanoakvariet säljs i Sverige?
  2. Små yngel funkar också, typ guppyyngel. Det är väl inte bra i längden att ge sötvattensfiskar till saltvattensfiskar men kan ju kanske trigga deras jaktinstinkt.
  3. Copepods ska vara bra mat till sjöhästar, det är vad jag planerar att odla till våra framtida hästar. Samt fryst mysis.
  4. Hur funkar det här, får man betala extra frakt/leveranskostnader? Hur ofta levererar de till stockholm?
  5. Min pojkvän jobbar med att serva hummerakvarium.. Enligt honom behöver man skummare till så stora hummersystem, massvis med aktivt kol och poolpumpar. Det behöver inte heller vara så lågt som 4 grader, det är OK om det går lite högre. Tänk på att saltmätare(enkla vipparmsmätare) inte alltid funkar i så kalla grader.
  6. Jag köpte min på bromma zoo för 150kr, 26watt på den med. Ska försöka fråga om de kan ta in det blåvita ljuset senare. Har du några bilder på ditt kar? Vore kul att se andra med likadan burk!
  7. Skulle gärna skaffa en liten clown framöver Fast det är lite trist när man bor i Dalarna, det är ont om saltbutiker här ;/
  8. Har hänt endel sedan jag skrev här senast! Nu har jag flyttat akvariet till min nya lägenhet. Tyvärr fick vi lov att ha sten och koraller i en hink i två-tre dagar pga krångel med flytten. Hinken luktade APA när jag äntligen kunde packa upp allt.. En av mjukkorallerna var död, min enda turbosnäcka, en liten krabba(sjukt söt så jag blev lite ledsen över att hitta honom död ), ett gäng bristle/fireworms samt ett gäng döda små sjöstjärnor. Väldigt trist, speciellt eftersom det verkligen gått bra de första månaderna - har inte haft några algproblem alls och koraller samt kolonianemoner har varit utslagna nästan hela tiden. Har iallafall bytt ut stinkvattnet och kört igång allting igen, satt i ny lampa med blåljus(på tok för blått! Något irriterande att ingen djuraffär säljer lampan med både blått och vitt ljus i), är väl bara att hoppas på det bästa. Var också förbi Stockholm innan flytten och har med mig en hel del kolonianemoner därifrån, ska bli spännande att se färgerna i blåljus när de slår ut.. Så just nu känns det mindre kul, men hoppas ändå på det bästa. En liten update!
  9. Ok, men då kanske det inte är något "fel" ändå Ang fisk så har jag ju ingen men jag funderar lite på vad man kan ha i ett så litet kar. Några tips? Undrar också vad det här är förnågot?(det gröna "rören" i mitten dvs);
  10. Det har inte hänt så mycket de senaste veckorna förutom att jag flyttat korallerna lite. En av dem åkte också in under stenen där jag inte når åt den, jag kommer nog ta upp den senare när jag lägger i sanden. Jag tycker också skummaren är sämre än när jag startade, den skummar nästan inget alls. Jag har tagit ut och kikat på den men hittar inget särskilt. Någon som vet vad felet kan vara?
  11. Tackar för tipsen och välkomnadet! Jag ska kika på dem
  12. Hejsan! Så nu är det dags för mig att introducera mig här på saltvattensguiden. Har länge velat starta ett saltvattensakvarium och nu är äntligen första saltvattensburken up and running Det blev ett aquatic nature, 31L. Om burken; Aquatic nature cocoon G2 (31l) Skummare: Boyo wg 310 Cirkulation: Seio 530 Belysning; Solar duo boy 26W(den som följde med, ska dock byta till blåvit lampa istället för vit såfort jag har möjlighet) Övrigt; zeolitstenar och aktivt kol som vi stoppade i filtret som följde med. Osmos från aquatic nature Ska försöka hitta en mindre pump samt skummare som man hänger utanför akvariet(tips? erfarenheter?), det tar annars stor plats i det lilla akvariet. Ska också försöka flytta burken till ett ställe med snyggare bakgrund. Anledningen till att jag har koraller i burken så tidigt är att jag fick dem från pojkvännens akvarie när han kom hit över semestern(vi bor långt ifrån varandra), vi får se om de klarar sig. Det har gått ca 2 veckor nu och de har hållit sig utslagna iaf:) (fast de ser ganska lessna ut på bilderna) Bilderna är tagna precis efter uppstarten. Nu får vi se hur det går..
×
×
  • Skapa Ny...