Jump to content

Tedb

Medlem
 • Content Count

  2,787
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Ted
 • City
  Kungsbacka
 • Akvarievolym
  Näringsidkare

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. nixon, jag e väldldigt ledsen över att ge denna tråd som exempel. tack för att du är en så duktig martyr
 2. Reef Symposium 2012 Program: Lørdag 13 Okt. Kl 9:30 Åpning/Velkommen Kl 9:45 Assension Island Peter Schmiedel fra Belgia. This is a travel report of two fish nerds who travel to the end of the world just to see an angle fish in the wild. Nice pictures of the island and its wild life as well as under water pictures of fish. Kl 11:30 Färg på korall, sällsynta organismer och fiskarnas väg till dig. Ted Bergström Bioted Marine AB i Kungsbacka fra Sverige. Ted Bergström driver Bioted Marine AB som är ett av det största knutkorsen för saltvattensakvaristik i Skandinavien. Företaget lever
 3. Nässelgift från anemoner och vissa LPS kan vara en annan ledtråd. Slutna system är mindre än vad man tror ibland.
 4. Jag vet inte men kan det kanske vara den här produkten http://www.reefshop.mystore.no/index.php/cPath/92_365 Mitt företag tackade nej till erbjudandet.
 5. Hej Lagge, Svaret på din fråga är att längst ner på alla Bioted Marine's inlägg ligger en länk till vår facebook sida där tävlingen finns. Första gången Bioted Marine anordnade en tävling gjordes detta här på Saltvattensguiden. Vi fick en hel del kritik för detta och många blev upprörda. Vi valde därför att flytta våra tävlingar anorstädes. Facebook har för oss blivit en väldigt bra kanal att använda och vi har många som följer oss där. Allt ifrån Tony Vargas till min egen mamma. Är medveten om att många inte tycker att facebook är bra men å andra sidan finns många motståndare till TV,Radio,
 6. Idag fick vi in ytterligare en mängd fraggar av akvarister. Och vi sålde en hel del. Men inte hälften av vad som erbjöds. Så allt funka jätte bra. Kul o bli blöt om händerna för omväxlings skull. En trevlig dag med massor att göra.
 7. Förutom antal akvarister och skatteläge ? Har du vägarna förbi någon gång så stanna förbi så skall jag förklara för dig.
 8. Jag kan bara svara för mig själv och min butik. Men hur vi räknar fram ett pris på en korall vi köpt in från annat land har inget som helst med tillväxthastigheter att göra. Inköps priset + en marginal som skall täcka vad det kostar att ha en hel butik med saltvattens akvaristik. Sedan moms. Hur prisättningen på koraller görs där vi köper korall görs är ungefär på samma sätt. Priset kommer inte an på tillväxt utan snarare på vart den kommer ifrån. Bas priset i odlingslandet är ungefär samma men frakter från olika platser gör det hela dyrare. Nu skrev jag om odlad SPS Med fisk är det nästan sam
 9. Jag tror att de mer garvade akvaristerna som tex du inte gör så många 10 fraggsköp. För ska vi va helt ärliga så finns det inte så många koraller som växer så att det blir mängder. Tittar man på fragg ark Aden finns det mycket att sakna. Och de är kanske de arterna som bara dyker upp ibland vilket gör att artkännedom kanske blir en större grej bland akvarister i helhet.
 10. Hehe Alex platina clowner can va fina tills man ser en på riktigt. Smak en e som baken men mej hade du inte sålt en enda till ens om den var billig. Du har rätt man ska inte dra till men jag tror nog faktiskt inte jag sett nån antydan till det under alla år jag hållt utkik hos handlare jag brukar gå till. OOups jag har själv lagt på lite extra krydda på två tryckare jag har inne nu.men endast för att jag är kär. Och vill inte missta dom för någon peng. Jag har satt ett pris som gör att man inte köper dem av misstag kan man säga.
 11. Bra Lagge. Där belyser vi nästa punkt. Parasiter. Dom är rätt vanliga faktiskt. Men det bästa medlet mot dem är kännedom och misstanke. Genom att dessa utbyten sker så lär ni jag andra oss mer. Kom igen hur många har koll på red bugs ? Jag har ibland fått in korall med parasiter dessa har jag och den som levererat dem upptäckt när han levererat dem. Varför ? jo kännedom och misstanke. Jag har svårt att hålla mig från reklam. eller det kanske det inte är när jag skriver att det finns utmärkta medel att doppa sin korall i från flera tillverkare. Gör man detta märker man lätt tex plattmask. Det s
 12. Alex det finns en svår matematik med det du skriver om fiskar. En dyr fisk är även dyr för handlarn. GNÄÄÄÄ..... NÄE kanske inte gnäll denna gången. Det är inga seamonkeys som man pekar på med ett spö och det blir en conspic. För att få till det så måste vi övertala flygbolag och veterinärer tullmyndigheter och skattemyndigheter. mfl. Eller så får du i uppgift att odla de du kallar dyr fisk och sälja den billigt till hadlarn och helt plötsligt så Kazaaam. Men korall som växer för snabbt här i Sverige är ju fantastiskt. Nu utmanar jag er allihop så får vi se vem som är gnälligast när det kommer
 13. Lol, E det så. Vad jag vill göra är att det skall finnas mer än vännerna kan erbjuda pga att alla vännerna o du och jag och de andra butikerna skall arbeta ihop för att förse akvarister ( både, du , jag och dem) med koraller som kan växa med framgång i akvarium i en sådan takt så att det kan bli förmycket av det för det lilla antal vi igentligen är. Bort med myten dyrt ialla fall när det gäller de mest snabbväxande korallerna och få folk att testa en underbar hobby som du aldrig kan lära dig allt om.
 14. Jag tror att korallerna behöver vara så stora att de är tillräckligt stora för att lösa problemet och inte en mm mer. Bara en ide jag har. Rea e ju jobbigt men det är lite kämpigare när en liten marknad blir näst intill ingen. Jag säljer och köper hellre massor av koraller och bildar nya akvarister än att sitta på fler arter än de flesta publika akvarium utan att ta entre.
 15. Jag önskar att jag hade en lokal butik att handla i. Jag har 25 mil till närmsta vettiga butik och nu vet jag vilken affär jag tänker ta en tripp till vid nästa löning Jag har över 100 mil till min. Om det var till mej du menade så är du välkommen men jag vet att fler butiker har kommit fram till ungefär samma sak som jag.
×
×
 • Create New...