Gå till innehåll

johannisson

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senaste besök

Kontaktmetoder

  • Skype
    fredrik_johannisson

Profilinformation

  • Förnamn
    Fredrik
  • Stad
    Changwon
  • Antal år inom saltvatten
    Fem år med salt, började 2002
  • Akvarievolym
    48L
  • Akvarietillverkare
    Resun
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    Fyra blå dioder på natten
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
    Estetik och den ro som det ger att sitta och stirra in i det.
  • Antal år inom sötvatten
    Ska vi se i en 18 år, började 1989
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    8kl kanske

johannisson's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Kanske låter hur dumt som hälst men jag fick tipset av en gammal uv i Västerås för många år sedan att bara skapa kylklampar. Tag 1.5 liters pettflaskor släng i frysen, sen ner i karet, räcker bra för att få ner tempen några grader, byter bara till en ny en gång om dygnet eller liknande.
  2. Tack för alla varma ord, jag ska fortsätta med lite bilder när det blir mer liv i burken. Men en sak ska jag säga och det är att sten jag fick kryllar av liv, betydligt mycket mer än min gammla sten i Svedala. Artemia över allt, och en massa goda fripassagerare kryper fram dagligen. ramq - Jag gav 400.000 won är runt 3000kr då ingick det även tester och medel och extra salt och sten och.. och.. och osv. Laggeman - Minimal då Korea ligger på samma bredgrad som Italien och saknar en fin golfström som håller allt varmt. jag bor i södra delarna av Sydkorea men det blir ändå -5 på vintern (visserligen kallast) så tyvärr inga tropiska fiskar.
  3. Jaha.. lilla jag då. Informatör jobbar på Volvo (grävmaskiner) i Sydkorea just nu, ett tre års kontrakt. 30 år gammal/ung!
  4. Tackar, jo det går men den långa är invriden under revet, så den kommer byggas över när jag börjar köpa koraller =) håller med att det ser galet ut nu.
  5. Tack för alla svar... snabbt och direkt *bockar* Tror att sjöborren är en Echinothrix diadema, tack Shark of sweden. Men att snigeln är en Scutus tror jag inte, ska inte scutus:ar vara svarta.. dessa två är bruna och aktiva dygnet runt. Jaken - Jag kan inte gå ner till havet, ligger på samma breddgrad som Italien men här finns det ingen golfström, blir väll -5 som kallast på vintern så tyvär inga saker att plocka i havet. Finns dock en uppsjö med bläckfiskar om man vill ha det =) Hobbyn är som all hobby i syd Korea helt död, finns väldigt få hobby butiker av någon sort, finns det inte på stormarknaden så finns det inte alls. Jag som är lite Audiofil kan glömma att hitta fina högtalare, eller något för mer än 500kr... Hobbyn har inte hunnit hit än, förutom onlinespel och data saker... har två kanaler som visar live matcher från Starcraft det som kom ut 1998... två kanaler 24h om dygnet! Men man är väldigt service inriktad och allt går att ordna på ett eller annat sätt.
  6. Hej alla salt-entusiaster. Dags att presentera mig... Fredrik heter jag, höll till på den här sidan för fem år sedan eller nått men har lagt ner allt vad salt hette efter en väldigt het sommar som tog kol på det mesta i karet (ett hårt slag för mig som fattig student). Har nu flyttat till Sydkorea och med en enorm AC i lägenheten så är det alltid 22 grader. Startade för ett par dagar sedan ett litet Salt Nano inköpt på den lokala supermarketen här nere tror att märket är Resun DT 400 (ser exakt likadant ut) men det har fått ett inhemskt namn här i Korea. Karet är bestyckat med fyra T5 rör 3 är på 10000K och ett är ett actenic (stavning?) en liten miniskummare som inte funkar då den hamnar för långt ner och det inte går (vad jag utrönt) att justera den bättre för den slår i taket. Sen är det en returpump på en 500L/h tror jag. Allt i ett smidigt litet paket på 48L. Ska skaffa lite koraller och en ”Coral banded shrimp” till en början när allt är igångkört ordentligt. Sen får jag beställa fiskar då de bara har bamse fisk i butiken samt en del fröken fiskar. En rolig liten anekdot, som invant beteende från Sverige är man inte van vid super service. Men i Korea får man det verkligen serverat, karet väger inte mycket och jag har bil här nere så att få hem det var inga problem tyckte jag. Men icke då, killen som jobbade i Zoo delen på supermarknaden körde hem allt, byggde ihop bänken byggde revet fyllde i vatten som han tog från de större "visnings karen" i butiken. Allt klappat och klart ingick i priset. Bara att luta sig tillbaka och se hur allt bara for upp. Det är service det. (Hör väll inte hit men jag köpte även en soffa på en möbelbutik, den fanns inte i den storleken jag ville ha så då byggde dem en efter mina exakta mått. Denna levererades på 4 dagar från fabriken, en läder soffa byggd och levererad på 4 dagar är fenomenalt tycker jag, speciellt nu när den inte ens var standard.) Tack och bock //Fredrik
  7. Två små saker som följde med min levande sten vad kan det vara? Snäckan är ganska snabb, och den lilal sjöborren eller vad det är sitter i sin håla hela dagen och knatar fram när man släcker på kvällen. Ny på forumet igen, höll på för en fem år sedan och då hängde jag här... Sjöborren är svart (om det nu är en sådan) Ursäkta bildkvaliten, jag är ingen bra fotograf... (än)
×
×
  • Skapa Ny...