Jump to content

blaze

Medlem
 • Content Count

  409
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  johnny
 • City
  umeå
 • Antal år inom saltvatten
  november 07
 • Akvarievolym
  450+240 sump
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2x250w halogen + 4x54w T5
 • Antal år inom sötvatten
  började 01-02 nån gång
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  ca 70kg
 • Storlek på sump
  240

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. blaze

  Lysrör RSM 130

  vill också ha nå bra rör till rsm, vår lokala handlare hade bara vita i listan.
 2. karet nedlaggt då jag inte orkade sköta karet längre då intresset svalnat grovt men jag har kvar en del godingar i ett RSM så vi får se om jag kommer tillbaka eller om även de säljs me tiden.
 3. blaze

  RSM Mitt RSM130

  fan va görr att du får ut så bra för huset men får du verkligen en sån kåk för dom pengarna där nere, fan här får man inte ens en tom tomt för den summan haha
 4. sådärja, har hänt lite sen vi va o hämtade karet, ska bli skoj o se när jag kommit hem igen!!
 5. slänger in lite bilder då på nickes begäran, blev inte så många då batterierna dog men är det mer ni vill se får ni skrika till. blev 2 fisk bilder iaf varav en är på min anthias hane som håller på färga om o den andra min ena goby som jag tror är en hane, ska ha en till mindre nånstans i revet som jag tror är en hona då jag sett dom tillsammans men sen visar den sig intemycke, har iof bara haft den typ 1v o den där hanen tog några veckor på sig att komma fram. o sisst ser ni min nya fragghylla jag gjorde härom dan arbetslös o utråkad som man är hehe är absolut ingen foto expert o har en helt vanlig kamera som jag knappt använt så ljuset blev kanske inte de bästa men men....
 6. saltet ska ju lösas upp m.m. vilket tar en stund, man brukar väll säga att de ska lösas upp 1-2 dygn innan man häller ner de färdiga vattnet i karet då saltet kan åka in där det inte ska vara, om det är farligt eller inte att det åker in salt på vissa ställen vet jag inte men varför chansa då du lätt kan lösa upp saltet i en hink/tunna/mindre kar me en doppare och en liten pump som rör om saltet tills de lösts upp helt o sen ner i karet.
 7. blaze

  skumma värden?

  jo det är tanken, brukar som sagt ligga där så de ska jag tillbaka till eller rättare sagt så har jag trott att jag legat där men jag har bara kört me en vipparm fram tills i helgen då jag fick min refraktometer, de va då jag märkte min verkliga salt halt o inte nivåvakten som spökat (är lite trött nu :/) faste den är rengjort då den spökade lite idag men de va bara nån skvätt för mycke.
 8. blaze

  skumma värden?

  nu ligger jag på 1.024, brukar ligga på 1.025 i vanliga fall men de råkade bli lite låg av nån anledning, tror att nivåvakten krånglade lite men den är rengjord. har bara behövt dosera i för att hålla uppe KH tidigare o då har jag blandat i osmos vattnet så de har gått automatiskt. kommer göra ett vattenbyte till helgen iaf, finns inte möjlighet innan då jag måste fram me mera vatten först o sen blanda men jag kommer hålla koll på värdena nu dagligen o likadant efter bytet för o se hur de ser ut då.
 9. blaze

  skumma värden?

  ofan där ser man, då behöver man inte bosta upp kh dåra när man kör vodkan. har legat kring 10,5-11,5 dom senaste dagarna i KH så de känns ju itne sååå farligt men jag hade kanske kunnat ligga på stadiga 10 eller nått. men MG då som gått ner från 1300 till 1140 på 3 dagar, de kan ju bara inte va normalt? även CA har förbrukats mer än de brukar och de har även hänt dom senaste dagarna
 10. har kollat värdena i karet rätt ofta på slutet för att få till en bra dosering av bikarbonat för att höja kh som annars sjunkit rätt fort men nu dom sista dagarna har även MG rusat neråt rätt mycke :/ kollade igår då jag fått hem en refraktometer och märkte att salthalten inte va där den skulle men de ordnade avdunstningen åt mig till ikväll igår såg de iaf ut såhär me MG, CA och KH: MG: 1200 CA: 420 KH 10,5 och idag såg de ut såhär: MG: 1140 CA: 380 KH: 11 har inte doserat i nått alls utom lite vodka (3ml/dag) så hur kan KH höjas under ett dygn av sig själv, beror de på att salthalten blivit lite högre och att jag då inte fått helt rätt värden igår eller är de helt fel på testerna (dubbelkollade 3 gånger både igår och idag för o va säker).
 11. de kommer snart men kameran ligger ute hos morsan men jag får väll ta min mobil imorn eller nått o knäppa några foton tills vidare hehe
 12. ja det är en säck levande sand och lite "död"sand där i nu men jag började få rörmaskar innan jag hade slängt i levandesanden, tror dom har flyttat sig från några stenar då de va rätt mycke på några stenar när jag köpte dom för några år sedan. jo jag har lite döda ställen jag men men håller på o testar mig fram lite nu me dom pumpar jag har igång men de ska som sagt ner en till som varit i karet tidigare men den gick sönder så nu väntar jag bara hem en skruv sen är de mer flås i karet som troligen fixar det problemet.
 13. har rensat bort de mesta nu me håv o sen blåste jag me en streamer så resten åkte bort så nu står alla 3 streamer lågt i karet o kör undan all skit tiull sumpen. ted, du får plocka lite nästa gång du är i krokarna, de jag rensade är i sumpen nu så du får väll ta en näve om de finns kvar då, samma till dig jörgen.
 14. jo jag har de lite lugnare nu än va jag haft då en pump gått sönder o jag har väntat på en skruv ett tag till den. ligger på 3x4500+3500retur nu i mitt 450 men ytterligare 8000 kommer ner så fort den funkar igen.
 15. som jörgen säger är det grymt mycke o mer kom fram när jag flyttade stenarna, i eftermiddas tog jag upp 2 håvar me rörmaskar som varit där några stenar stått så de blev några dl bara där o de va långt ifrån allt då de sitter under många stenar också o en del är kvar i gruset så de skulle va skönt me nått djur som rensar bort dom.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...