Gå till innehåll

Twiggy

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Nu har jag funnit information om den blå-prickiga frökenfisken jag så gärna ville ha. Nu förstår jag givetvis att jag inte kan ha en sådan i ett nano-kar. Nåväl, så länge man håller sig till drömmar så är väl det okej...
  2. Jag har snart inhandlat samtliga grejer till mitt nano-kar men har inte hunnit starta upp det ännu. Blir förmodligen nästa vecka när jag är ledig. Önskemål och handlingsplan i nuläget är att jag skulle vilja ha lite olika mjukkoraller. Ex blåa skivanemoner, röda knappar, kanske någon grön Euphyllia osv osv. Ett par frökenfiskar några sniglar samt ev någon räka. Är också nåt så vansinnigt förtjust i den blåprickiga frökenfisken. Hmm, får se hur detta kommer att gå. Har även plats för ett nano-kar till brevid det andra på den befintliga hyllan. Rören är på 2 x 36 W.
  3. Yes, vi blir bara fler och fler...:-) Ted har jag träffat tidigare när vi hade sötvatten. Stämmer, jag har bara T8-rör. Två stycken. Hade gärna önskat att de varit tre men får nöja mej med de som finns. Vill gärna täcka in samtliga färger. Osram 67 när det gäller det blåa ? Sedan skulle jag vilja ha ett rör som även tar upp den gula färgen på fiskar samt rött på korallerna. Skulle det möjligtvis gå att trolla fram ?
  4. Tack för svar ! Hur menar du Thore ?
  5. Tack för svar. Då tror jag det blir utmärkt med ett sådant. Nu gäller det att hitta något att kombinera med också.
  6. Igår ringde jag elbutiken för att beställa ett T8-rör Osram 67. Vad ska du med det till frågade säljaren ? Det är ett rent prydnadsljus och ingenting annat sade han. Jag undrar om detta stämmer med tanke på att jag vill ha ett rör som också gagnar mina kommande mjukkoraller. Att det ger ett vackert blått ljus har jag läst mej till här på forumet men eftersom jag nu endast får plats med 2 st rör i min ramp så kanske inte det är så lyckat om det nu är som han säger. Någon som vet kelvin på detta rör ? Vilka andra två rör skulle i så fall kunna vara en lämlig kombination om man nu envisas med att inte modda om armaturen ;-)
  7. Tack för svar. Ja, det är T5 HO rör jag menar (sorry, skrev fel). Då får T8-armaturen sitta kvar.
  8. Hej ! Jag har en armatur som jag hade tänkt använda till mitt/mina akvarium. Där sitter det just nu 2 stycken HE-lysrör. Har för mej att jag läst någonstans på detta forum att det inte är en självklarhet att HQ rör passar i en sådan armatur. Innan jag monterar dit denna och tar bort den andra T8:an hoppas jag att någon har svar på detta !
×
×
  • Skapa Ny...