Gå till innehåll

jorgen

Medlem
  • Antal inlägg

    144
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jag tömde ut mitt helt på vatten, sten och djur och hade det i 10litersspannar med lock. Det var rätt tungt att flytta fast jag bara hade sand och några centimeter vatten på botten. Jag skulle inte rekomendera att flytta med vatten och sten i akvariet eftersom det kan bli tryck på fel sätt på bottenglaset och med lite otur kan det säkert spricka.
  2. Riktigt snyggt hotell! Du har verkligen lyckats bra med det. Angående glasrosor kan jag rekomendera Aiptasia-X från RedSea. Väldigt efektivt, Glasrosen imploderar nästan direkt.
  3. Det blev inget fixat med akvariet igår. Fjärrvärmen i huset hade lagt av så när vi kom hem var här 12 grader inomhus, så kvällen fick läggas på att fixa det. Jag kör med Salifert Coral Grower (26 droppar i veckan) och det innnehåller både magnesium och kalcium, men där står att man ska använda KH+Ph buffer också om tillväxten är stor, så jag får köpa hem det. Där står även att man ska använda Natural Iodine. Är det något som jag bör köpa det med? Jag ska testa vattenvärdena ikväll.
  4. Tack för svaret. ska köpa hem test. Men kan detta påverka borstmaskarna? eller är det bara en tillfällighet att dom inte visar sig mer?
  5. Jag har nu stött på problem i mitt akvarium. Efter det att jag öka upp belysningen till 8 istället för 6 timmar om dagen, har mina kalkalger blivit bleka och med vita prickar. Även mina 2 stora borstmaskar har inte synts till de senaste dagarna, dom brukar alltid komma fram när det är matdax. Någon som vet vad detta kan bero på? Hur kan ljuset påverka på det sättet? I övrigt är där inte gjort något, mer än att skummaren kanske fungerar bättre nu sen den blev modifierad. Vattenvärdena är som dom ska förutom salt som ligger lite högt 1026 (brukar ligga runt 1025) Jag ska minska ner belysningen igen nu ikväll och så får jag hoppas det är det som är felet. Någon annan som vet vad felet kan vara? Tacksam för all hjälp jag kan få.
  6. kolla in min tråd om mitt clownhotell. Där finns det beskrivet hur jag gjort. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=22384&page=6
  7. Jag kör lysrör mellan 14-22 och månljus mellan 22-23
  8. En fråga angående min gröna stjärnpolyp: Vet någon vad det är för vita utväxter där är på den?
  9. Jag har för mig att det var sådana som jag hade i mitt guppyhotell (sötvatten) och dom lätt rätt mycket efter ett tag.
  10. De fläktar jag använt är: http://www.dustin.se/pd_5010107917.aspx Men jag tycker de har börjat låta en del, så jag funderar på att byta ut dom. http://www.dustin.se/pd_5010165337.aspx Fractal Design däremot verkar bra, lägre ljudnivå och högre varvtal än de jag har. Kul att bilderna uppskattades
  11. Jag har min wg310 i andra facket, Det var inga problem med det mer än att man inte kan ha utblåsröret med skumpatron på. Jag har haft en del problem med min skummare, så jag har kopplat in en luftpump och lite andra modifieringar. Se min tråd för mer info om diverse modifieringar https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=22384
  12. Jag vet faktiskt inte riktigt vilken stjärnpolyp det är jag har, men det låter bra att det är normalt att dra ihop sig ibland
  13. jag ska testa öka upp till 8 timmar, så kanske det ökar på tillväxten på korallerna med. Tack för svaren
  14. Ja på bilden ser den ok ut, det är efter fotot är taget som den inte blommat ut ordentligt. Den ligger lite skuggat där på botten, så jag ska testa öka på belysningen lite och se om det hjälper. Förmycket cirkulation tror jag inte det är.
  15. De senaste dagarna har min stjärnpolyp inte slått ut helt, och jag börjar fundera på om jag har tänt förlite i akvariet. Som det är nu är akvariet tänt mellan 15-21 alltså 6 timmar om dagen och en timme månljus (21-22) Jag borde kanske öka på det en del? Hur länge har ni andra här på forumet tänt i era nanokar? Någon som har koll på om det finns något lätt sätt att uppdatera ljuset i sitt clownhotell? Förövrigt verkar det som min röda skivanemon börjar dela sig Det är alltid kul när korallerna växer och sprider sig.
  16. Dom har tyvärr inte så mycket kul inne just nu, för dom har något problem med deras osmos-anläggning. Så de köpte inte in nytt föräns det är fixat.
  17. Vad jag har lärt mig bör Ph ligga mellan 8-8,3 Intressant prjekt det här. Jag har ocksp funderat på att starta en liten kub, men har varken tid eller råd just nu. Jag har redan mitt clownhotell.
  18. Jag har 2 stycken sådana i mitt 58 liters clown hotell, en på ca 15-20cm och en på 20-25cm. Vad jag sett verkar dom inte vara till någon skada. Båda två kommer fram när det är matdax. Däremot tror jag inte min blåbenta eremit tycker dom e så roliga, eftersom maskarna ibland kryper fram och tar maten ur klorna på eremiten. Jag låter mina vara sålänge jag inte märker att dom gör någon skada, och deras borst är jag inte särskilt rädd förr eftersom de är så pass skygga att de gömmer sig så fort man rör sig mycket i närheten av akvariet. Jag är isåfall mer orolig för alla koraller med dödligt gift.
  19. Finns det någon som vet måtten på Berlin Air-Lift 60? Har ni erfarenhet av denna skummare får ni gärna dela med er av de här. Funderar på hur pass bra den fungerar?
  20. Än en gång la skummaren av helt, denna gången var det helt stopp i luftröret, så nu har jag borrat från sidan och dragit in en "syresten" i trä innen i skummaren, verkar som jag äntligen fått den att fungera som jag vill och det är mycket mer lättjusterat. Jag köpte även en grön stjärnpolyp förra helgen. Jag har tittat på den stjärnpolypen i flera månader i affären och funderat på om den skulle passa. Själv tycker jag den gör sig väldigt bra i akvariet.
  21. Jag har en fundering för att förbättra skummaren mer. Skulle man kunna plugga orginalluftröret och borra hål i sidan så man kan dra in luftslang där och montera en lindträutströmare i mitten av konnen inne i skummaren? Då borde man få väldigt fina små bubblor, eller är jag fel på det?
  22. Vattennivån ligger precis i ovankant av den övre gråa ringen (bilden är lite förvirrande) Hur ska jag lyckas få lägre nivå i facken där bak? Så som det är konstruerat så kommer nivån alltid vara samma där som i akvariet. Har ni någon ide på hur jag kan sänka nivån så skriv här. Skummaren skummar inte alls så bra idag, igår kunde jag reglera mängd luft väldigt bra och fick strypa luftflödet mycke för det inte skulle skumma förmycket. Nu på morgonen låter det mycket mer än igår, och jag kan bara reglera om jag inte villl ha luft alls, eller så är det luft. Mängden luft varierar inte hur jag än skruvar. Den bildar inte heller så fint skum som igår. Jag får kolla på det ikväll igen. Börjar snart tröttna på detta.
  23. Jag var iväg och köpte en luftpump och tillbehör efter jobbet idag, så nu har jag den kopplad till min skummare. Det har bara varit igång ca 1 timme, men det verkar fungera bra, och det är väldigt mycket tystare, man slipper det jobbiga sugande ljudet som det var innan när skummaren drog ner luft själv.
  24. Så pumpen hänger i slangen? Hur bockar man slangen? Värmer man och bockar eller? Min skummare har förövrigt börjat suga luft ojämnt igen, Några förslag vad felet kan vara? Jag funderar på att koppla luftpump tilll den nu för att få ett jämnare flöde och jag tror att den kommer bli tystare med.
×
×
  • Skapa Ny...