Gå till innehåll

LarsH

Medlem
  • Antal inlägg

    61
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Lars
  • Stad
    Rosersberg
  • Akvarievolym
    60

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

LarsH's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Ett råd jag fått är "gräset" som man lindar in sushi-bitar med, men det verkar inte vara någon hitt på min sjöhares matsedel. Någon som utmed sträckan Stockholm - Göteborg ( via Jönköping ) som vill låna en sjöhare kommande vecka för städning av akvarium?
  2. Vad bör man mata en sjöhare med när den gjort slut på de alger den äter? Tyckte frågan passade bra i den här tråden.
  3. Jag har tagit 2 st. Dom verkar inte vara allt för duktiga på att hålla sig fast i stenen, så när jag sett en ute med kanske 2-3 cm, har jag helt enkelt tagit en slang och via hävert sugit ut den i en hink. Har funkat! Det skulle vara trevlig att veta hur jag lockar ut den för en fortsatt färd i "vattenrutchbana".
  4. Jag har 2 st i mitt clown-hotell. Vet inte hur jag ska bli av med dom. En gång, när en blev irriterad på en för närgången sjöhäst, kom han upp som ett "loch ness-odjur" ur ett hål, kanske 5 cm rakt upp, och sprutade ett orange "moln" mot sjöhästen, som drog likt en avlöning, men kar och hästar fortsatte efteråt, att fungera precis som vanligt.
  5. Är inte bevandrad i de termerna du skriver Ricke, utan kan bara konstatera, att min sjöhare sedan 14 dagar städar, mitt kar så fint så fint efter att ha invaderats av gröna långtrådiga alger under minst ett halvår. Klart rekommendabel städare, om än ganska ful.
  6. Hej!

    Lars heter jag. Bor nära Arln och har några koraller jag vill sälja.

    Lyckas inte ladda upp bilder som svar på din annons.

    Skicka din mail-adress till:

    Lars.G.Hallquist@telia.com så kan jag skicka några inte allt för bra bilder, men i alla fall.

    Hälsn

    Lars

  7. Dax igen att öppna denna tråden. Mina gröna "trådalger" har frodrats som aldrig, tills jag nu kunde köpa: Snigeln Aplysia ( Miss Ugly ) Havssnigel som ingår i släktet bakgäldade snäckor. I svenska vatten förekommer en variant av aplysia som kallas sjöhare. Namnet sjöhare har uppkommit eftersom aplysia har öronliknande utskott på huvudet. Utskotten innehåller en form av luktorgan och används för att smaka av vattnet. Den var en riktig baddare på att äta grönalger. Akvariet är SÅ fint igen. När väl mitt kar är rent och snyggt igen, kan Miss Ugly med fördel lånas ut till "behövande" inom Mälardalen.
  8. Bilden är inte helt rättvisande, men det är en del microbubblor. Bilden är dock inte helt ny, utan det är ganz jättemycket bättre nu när jag har nya skummaren i burken.
  9. Har ett lite annorlunda hotell, igångsatt för nära precis ett år sedan, med bl.a. 2 st sjöhästar. Min moddning är en ny skummare WG-310 samt 2 st microjet-pumpar, en för ytcirkulation, och en för "röret". Båda på halvfart. Fungerar super med skummaren.
  10. Jag har ett clownhotell på 60 liter som fungerar väldigt väl för 2 sjöhästar. Hör du med Irene, så menar hon på att cirka 100l är minimum för 2 hästar. Jag tror det hänger mest på hur du vill engagera dig i ditt sjöhästkar. Är du beredd på att byta 10% vatten varje vecka, mata lagom etc, pilla, plocka och kolla en hel del, då ansers jag att 60 l funkar väl som sjöhästkar. Dock, om jag skulle starta upp idag, då skulle jag köpa ett kar typ den 100l kub som Triton har. Tror saltvattenslivet med sjöhästar skulle vara lite enklare då. Jag har Hippocampus Reidi från Triton, som visat sig tåliga och enkla att sköta. Jag får kull på kull av föl som jag lämnar till Irene för uppfödning. Hälsn Lars
  11. Japp, "hotellet" är helt standard. Jag byter 10% vatten varje vecka, byter aktivt kol 1 ggr/månad samt matar med "Ultra Seafan" Feed Particles especiality for keeping coulured gorgonians and other filter feeders, 1 ggr/vecka.
  12. Den/de pepparmintsräkor jag införskaffade som glasrosätare, var för små för största glasrosen, så det blev glasrosen som fick sig ett skrovmål. Dyrt att mata glasroser med räkor á 120 riksdaler. Därför nyttajde jag därefter Joes' Juice på de största glasrosorna, och släppte därefter in nya pepparmintsräkor, som nu håller glasrosorna "hyggligt" tillbaka.
  13. Hum, visst, men det är väsentligt mycket mera jobb och svårare än t.ex. guppy's. Mitt par producerade ett tag 30-50 "ponnys" var annan till var tredje vecka. Det finns "en" som får dessa, och som nu börjar få ordning på mat, matning etc, så med tiden kommer det säkert att finns framodlad avkomma. Men urvalet till att bara de starka överlever är hård och skoningslös.
  14. Det jag sett är 800 - 1600 sek, då i Stockholm!
×
×
  • Skapa Ny...