Jump to content

LarsS

Medlem
 • Posts

  176
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Lars
 • City
  Helsingborg
 • Akvarievolym
  54, 112

LarsS's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tack! Ska bli intressant att se hur det blir när alla fraggarna växer tills sig.
 2. Japp, det verkar aldrig sina...
 3. Ni har säkert diskuterat det förut... Men hur reagerar symbionterna på ett algmedel som slår mot dinoflagellater?
 4. Japp, det låter som Dinoflagellater. Var är Vargklos länk, i din andra tråd?
 5. Sedan början på mars så lite drygt 3 månader.
 6. Brukar vara rätt lugnt i Juni-juli inom all näthandel, folk lägger pengarna på annat just nu. Jag var precis på posten och skickade en del grejer och där var alla pakethyllor tomma, ingen ruljans alls. Ändå försvinner absolut flest paket och brev sommartid för min del.
 7. Bra att du lyckades få fram vad det var för kräk... Måste kolla på vad jag har efter midsommar. Både kiselalger, och cyano har helt gröna varianter medan dinoflagellater oftast är gulröda/rödbruna. Här är lite länkar till bilder jag tagit på lokala varianter: Bentiska kiselalger (pennata): http://www.marinebiology.se/bilder1/thumbnails.php?album=54 Cyano från bottenprover: http://www.marinebiology.se/bilder1/thumbnails.php?album=52 Dinoflagellater 1 (pelagiska): http://www.marinebiology.se/bilder1/thumbnails.php?album=40 Dinoflagellater 2 (pelagiska): http://www.marinebiology.se/bilder1/thumbnails.php?album=39 Som regel krävs dock betydligt högre upplösning än man kan få med en stereolupp som du använde. Jag fotar mest i 400-1000x förstoring
 8. Tack Det dyker fortfarande upp nya saker varje vecka på LS:en. Den senaste tiden har det kommit en del roliga makroalger. Har nu 4-5 olika arter röda makroalger och 4 arter gröna makroalger. Riktigt kul!
 9. Dagsfärsk bild, knapparna är flyttade till fraggkaret för uppdelning. Korallen till höger (Sinularia dura) återhämtar sig fortfarande efterpostgången och har lite slem på sig. Har tyvärr något som käkar upp min Xenia på nätterna så den har glesnat, har fortfarande inte sett förövaren.
 10. Lite bilder från idag. Två Sinularior som byter vatten samtidigt tyvärr
 11. Jodå posten lyckades inte ta livet av dina koraller trots ihärdiga försök. Skivorna som var värst däran har återhämtat sig helt vilket glädjer mig då de är fantastiskt färggranna. Tack Ska se om jag får tid att fota lite mer imorgon.
 12. Tack! tyvärr så det bara ut som en stor klump sten på bilden men hela berget är ihåligt. Ser fram emot när korallerna börjar täcka lite mer och stenarna får mer enhetlig färg. Bilden är starkt klippt, jag har 5-10 cm grus framför stenhögen. Min cyano börjar ge sig nu faktiskt, stör mekaniskt varje dag. Temperaturen ligger iofs också lägre (max 26). Ska försöka få tag på Nassaurius till detta karet också, har en del sådana i mitt 54l och de rör om bra. Hade gärna velat testa andra sandvändare men puellarisen är utesluten då den är för stor och sjöstjärnor tror jag inte klarar min relativt lilla volym substrat (för lite föda). Kanske blir pistolräka, de är ju ganska charmiga.
 13. Dagsfärsk (kass) bild. Bakgrunden har fortfarande inte bytts, ska bytas mot en helt blå. Aquascapen nästan klar bortsett från att jag vill bygga lite högre i båda bakre hörnen. Ser lite rörigt ut eftersom jag har tryckt ner 15-20 fraggar den senaste veckan. Sammanlagt är där 25-30 arter koraller. Ska ner 3-4 fraggar till sen är det klart. Tekniken är lite uppdaterad. Har kopplat in ett 8l ytterfilter med aktivt kol, biobollar och rowaphos. Har även uppgraderat cirkulationen mot en Koralia 2 så det är c:a 3000l/h i karet. Ljuset har även det uppgraderats till sammanlagt 135W T8 med juwelreflektorer. Kör nu en kombination av Hagens Life-glo, marine-glo samt Philips Aquarelle. Har haft upp emot 28 grader när det varit som varmast ute (har ingen fläktkylning) och har som några andra här upplevt en liten ökning av cyano på dagen (den är dock borta på morgonen). Byter 10 liter vatten i veckan och tillsätter då Ca för att hålla en någorlunda bra nivå. Allt växer på bra. Mina SPS-fraggar (från Ted) växer bättre än väntat. Hystrixen har ökat c:a 7 mm åt alla håll och kanter på två veckor och Acroporan samt Montiporan har även dessa växt ett par mm på samma tid. Två saker som ska lösas inom ett par månader är ytavrinning samt skummare, har dock inte riktigt hittat vad jag söker ännu. Ska se om jag kan fixa bättre bilder i helgen på båda mina kar.
 14. Vatten tränger inte in i lavasten, de hålrum man ser på ytan är de enda som bakterier kan bosätta sig i. Det fungerar tyvärr inte alls på samma sätt som levande sten. Lavasten är ett vågspel som många andra har påpekat, varför chansa?
 15. Den som ligger i centrum heter Exotic Zoo, Zooarken är en annan butik (med samma ägare?) och ligger i utkanten av Ängelholm.
×
×
 • Create New...