Jump to content

OskarW

Medlem
 • Content Count

  450
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22 Neutral

1 Follower

Profilinformation

 • First name
  Oskar
 • City
  Stockholm
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Använder du skummare
  Ja
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
  Mjukkoraller
  Stenkoraller LPS
  Stenkoraller SPS
  Tekniken
 • Antal år inom sötvatten
  10
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har du någon upphängning med dessa?
 2. Tror tyvärr det är lite litet. Har en hepatus jag gärna vill ge ett kar som dne kan leva ut hela sitt liv i? men skicka gärna bild så kollar jag med sambon
 3. Söker ett Akvarium och sump i 400-1000 liter (vill helst ha en sida som är 1 meter lång) sumpen får gärna vara triton anpassad och akvariumet ha ett bean animal eller herbie iaf Kan åka lite längre för rätt akvarium till rätt pris!
 4. Var? Kan vara intresserade! Har du en bild? (såg att det var i Stockholm, vi kan hämta! När passar det dig?) 0707169055 är mitt nummer ?
 5. Du har inte vägarna förbi Stockholm? Jag tar gärna alla eremiter isåfall!
 6. Okej! Du tror den gurglar annars på supporten? annars ser jag ju inte någon anledning till att inte köra sifon på både support och main, sålänge det är olika höjd på dem. supporten kommer ju bara "ta det den får" är ju inte speciellt knepigt att sätta dit ett T annars där bakom
 7. Hej! Nu har jag redan borrat för detta, men tänkte bara dubbelkolla hur medlemmarna här tror detta skulle fungera. Tänkte mest på att jag kanske ska skippa sista 90 graders böjen på Siphonen, för att denna ska sätta igång ordentligt? tänker att luften i "vattenlåset" av 90 graders inte kommer kunna tryckas bort alls, då utloppet kommer vara under vattennivån i sumpen. Kanske köra en 45 graders ned på Siphon och ett 45 graders upp på supportdrain? alternativt borra ett litet hål i överdelen av sista 90gradersvinkeln på main siphon, för att släppa ut luft. där kommer ju vara täckt av vatten ändå, så den kommer inte dra in någon luft.
 8. Ikväll blev det borrat!! 3 hål för Bean animal och 1 för returen!
 9. Införskaffade oss en Blau 8K. Självklart var vi tvungna att testa i diskbänken. Jäääklar vilken fart den pumpen har.. och helt knäpptyst. Införskaffade oss även ett Cayman Open 110 (230 liters helglas). Grymt snygg och behövde bara modifiera bänken lite, för att kunna ta en sump! Nästa steg är att börja med rördragning, införskaffa en sump samt börja programmera LEDsen! Fanns ett annat projekt som cirkulerade på webben, där väderinformation hämtades från Caymanöarna och översattes till belysningen, flöde i tanken etc. Jag tänkte försöka mig på något liknande!
 10. Designade och beställde mitt kretskort, detta kom efter ca 5 dagar! Grymt trevligt! Designat för att hålla 5 st Meanwell LDD-700L drivers för att styra mina LEDs över PWM. Dessa är kopplade till en Arduino och en 12Kanalers PWM styrning. Stackat två av dessa på varandra för att ge mig 10 kanaler och totalt sett möjlighet att köra 7.5A över 36 V, totalt 270W under max effekt
 11. Hej! Tänkte att en projekttrådär passade för att hålla koll på allt och få råd och tips! Jag och min sambo har bestämt oss att skaffa saltvatten! Jag har själv haft salt för många(10+) år sedan mellan 50 och 500 liter och efter att vi införskaffade oss en liten kub på 80 liter, så känner vi att det är dags för något "riktigt". Systemet kommer bestå av: * 230liter helglas akvarium * Bean animal overflow * Runt 100 liter sump med stort refugium * DIY leds ca 250W arduinostyrd * Arduinostyrd teknik, så som pH probes, vattenbyten, tidvattensflöden, vind, (möjligtvis regn), * Tritionmetoden kommer köras * Skummare (ej bestämd än) Hårdvara som ska införskaffas: * Akvarium - KLART. Cayman open 110 * Sump * Returpump - KLART blau 8K * Streamers * LEDs - KLART * Elektronik (TYP KLART) * Styrenhet- KLART (Controllino Maxi, med 12digitala utgångar, 12 analoga ingångar, 10 reläer och massa annat skoj) * Probes och sensorer Kommer uppdatera i tråden med bilder
 12. Har du några spser som skulle kunna passa för nybörjare? Helt grön på sps!
 13. Tack för tipsen! Just nu är bara en boll med cheato i planen (kändes lättare när det kommer till trimmning). 60 är tyvärr höjden, vi är lite begränsade i måtten. Tyvärr tror jag att specialbeställning kostar det mer än det smakar just nu. lägger hellre pengar på fraggar behöver bara hitta rätt akvarium först! Får in mina LED drivers idag och ska väl börja löda och programmera ikväll! kanske ska köra en liten byggtråd! Har googlat och kolla massa videos på triton och folk verkar gilla det, har du någon åsikt?
 14. Hej! Oj det var ett tag sedan jag var aktiv här! Jag har tidigare haft salt i lite olika storlekar mellan 30 och 100 liter, men varit inaktiv de senaste åren. Nu är det dock dags igen! Tänkte då planera ordentligt och jag undrar lite vad som kanske har förändrats eller uppdaterats sedan jag senaste gången höll mig uppdaterad på saltvattensnytt. Planerna för karet. 200-350 liter display. 200 liter sump / fragg-del/refugium Tänker mig runt 75 liter refugium, 50 liter för teknik och resterande blir uppsatt för fraggar. ( i teorin lär det bli färre liter, då sumpen inte är fylld mer än runt 50%?) Tritonmetoden Tänkte testa att köra en del SPS för första gången Ska bygga en egen LEDramp 40x3w + 3x 30w på 6 kanaler (10xRGB 3W, 20X 15000k 3W, 20x RoyalBlue 2W, 10X 30W 8000k ) Tar gärna input på färger och mängd. är tänkt att jag ska köra vandrande sol samt måne + sol upp och nedgång. Avrinning blir 3-rör herbie Teknikmässigt så kommer jag styra allt med en Arduinobaserad kontrollenhet, allt ifrån vattenpåfyllning till LEDrampen Känner mig som en nybörjare igen! om jag hade satt igång ett nytt kar när jag var inne senaste gången så hade jag kört zeovit men triton verkar ju vara det "nya heta" och att nästan eliminera vattenbyten är ju ett stort plus! Försöker hitta något akvarium i måtten 100x50x60, men det visar sig väldigt svårt att hitta! får hålla ögonen öppna på köp och säljsidan.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...