Jump to content

wizz

Medlem
 • Posts

  648
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by wizz

 1. Någon som har ett av ovan alternativ att sälja och i närheten av Göteborg. OBS ingen teknik utan bara karet är av intresse. Vit är att föredra. Eventuellt om någon vill byta upp sig så har jag ett reefer 250 då min tanke är att byta ner mig i storlek för en slant extra för den som vill byta upp sig. Skicka PM så tar vi det där.
 2. Kollade på den men den blir tyvärr allt för stor tyvärr.
 3. Söker en T5 ramp skall fungera och vara billig samt ha upphängningsmöjlighet i övrigt inga direkta krav. Fördel om den finns i Göteborg eller närområdet för upphämtning. Skicka ett PM med vad du har och till vilket pris du tänkt så tar vi det där ifrån..
 4. Aqua medic reefdoser EVO4 helt ny aldrig använd. Inkl. Triton Base Elementz 1 , 2 , 3A , 3B Oöppnade Kan levereras till Göteborg eller upphämtning i Alingsås. Skickas och köparen står för fraktkostnade. https://www.youtube.com/watch?v=-oS8aO4VKOs Ge mig ett bud. Skambud kommer inte besvaras.
 5. wizz

  Kelo LED

  Tillbringade lördag kvällen med att sätta upp ny belysning kelolight och trimma in den över WIFI vilket verkar fungera fint. Bara små justeringar kvar men verkar fungera som den skall Vaknade denna morgon och konstaterar att allt fungerar fin Taskig bild tyvärr taget med mobilen.
 6. Reefer helt klart. Skickat via mobilen
 7. Igår inhandlades följande för att dosera Triton Elementz. 4st 10 liters vattendunkar från Biltema (http://www.biltema.se/sv/Fritid/Friluftsliv-och-camping/Kok-och-vatten/Vattendunk-2000023717/) Triton Elementz från Herkules (https://www.facebook.com/HerkulesZooAb) Samt då jag kör med en extra vattenreservoar för osmos som idag består av en plastback från Ikea. Så byts den ut mot en mer praktisk vattendunk (http://www.clasohlson.com/se/Vattendunk-Asaklitt-15-l/31-8268) som tar mindre plats så jag kan få plats med doserings flaskor i skåpet under karet. Så idag hoppas jag få blandat allt och konfigurera doserpumpen. Har alldrig tidigare kört något liknande då jag alltid doserat manuellt vilket fungerat det med i alla kar jag haft.
 8. Jo det har som sagt hänt en hel del vilket är kul. Tillskott i både fisk och korall sedan uppstarten i November. Just nu så doserar jag Red Sea Reef Energy A & B 4ml av varje per dag och Nopox 4ml varannan dag och det verkar fungera fint. Men funderar på att gå över till Triton Elements och sätta upp min doserpump med fyra kanaler för att få automatiserat doseringen.
 9. En liten bild på karet. Taskig bild tyvärr tagen med mobilen.
 10. Köpte min från Fish-street men tog några dagar innan den kom. Så är det inte jätte akut så är det värt väntan. Skickat via mobilen
 11. Ångest och förtvivlan! Paketet har anlänt och har inte en chans att hämta ut det idag Men det får vi ta i morgon skall bli kul med lite nya prylar att leka med
 12. Väntar med spänning Paketet ankom Sverige den 7:e (Igår) och är på väg hem till mig just nu. Snacka om snabb leverans då jag beställde det den 3:e så på under en vecka det är helt överkommligt.
 13. Japp skall kolla..
 14. Har du en direkt länk till Reefcentral? Vore kul att läsa lite om det.
 15. Kollade lite snabbt på alternativet och konstaterar att om man slår till på två Aqualink så landar priset på strax under 100USD medans JBwave hamnar på strax över 100USD inkl. frakt skillnaden som jag ser det är att Aqualink använder WIFI vilket då ger ett större område iför användandet då man kan komma åt det även externt då det är uppkopplat i ditt eget nät hemma och JBWave där emot använder sig av Bluetooth vilket då begränsar dig till att endast kunna styra det då du är hemma och inom räckhåll till enheten. Så skulle jag och vilket jag gjort helt klart välja Aqualink.
 16. Jag kör puls på min nuvarande uppsättning med en RW4 och en Polario 4ML och helt tyst allt beror säkert på hur stark puls man kör och på placeringen av pumparna.
 17. Ser ju lovande ut. Kanske tar och beställer en sådan med aldrig fel att testa priset är ju lite högre än den jag beställde men samtidigt så är ju JBWave direkt kompatibel med två pumpar medans Aqualink bara stödjer en så har man två pumpar så behöver man två wifi enheter som jag tolkat det hela. men vore kul att testa JBwave med
 18. Var ett tag sedan jag delade med mig av mitt kar då jobb och annat kommit ivägen. Men skall så fort jag kan få upp ett par bilder till. Det har som sagt inte hänt något sedan sist men karet rullar på det enda jag gjort är att utöka Färskvattendelen med en 20liters plastback där jag har en Smart ATO som skickar upp vattnet i orginal behållare så har då total 28liter under karet vilket fungerar perfekt om man åker bort under längre perioder Skall försöka få tag i lite mer koraller (Någon som har till salu runt GBG så hör av er!) Det som jag upplevt är att jag behöver uppgradera med ytterligare en RW4 så det blev en beställning på en och samtidigt slängde jag med en Aqualink S1 WIFI i beställningen skall bli kul att testa och se hur det fungerar (Någon som har erfarenhet av den så delge gärna dina reflektioner) Så nu är det bara att vänta på att paketet skall dyka upp Blev även lite annat smått som jag saknat i beställningen. Bilder kommer så fort jag har en chans
 19. Har du kontakuppgifter till tillverkaren att dela med dig av? Och lite bilder eller annat på hans byggen? Skickat från min M52_Red_Note via Tapatalk
 20. Jag blandar i hink så det är inga problem. Du kan ju köra en doppvärmare i hinken för att snabbare komma upp i rätt temperatur ca:25 grader.
 21. Här kommer första bilden på karet. Blev rätt nöjd med det hela. Tråkiga Kiselalger som nu kickat in men har ökat flödet på returen och streamen och det verkar dra sig tillbaks tänkte även gå ner i antal ljustimmar för att se hur det påverkas. Har som sagt inte mycket i karet idag men det kommer när allt käns stabilt nog. Lite taskig bild, Tagen med mobilen.
 22. Då var det dags att presentera det nya karet ett Reefer 250 (Bilder kommer inom kort) Uppsättning. Red Sea Reefer 250 svart Zetlight ZT6600 Belysning Deltec SC 1350 Skummare Returpump Jecod DC-2000 Stream pump Jecod RW-4 Stream pump Polario 4 Sand Live Reef Base Pink 10kg Marco Rocks Ca:13kg Levande Sten ca:7kg Levande. 2st Ocellaris Clowner 2st Chromis Viridis 1st Zebrasoma flavescens (Gul Kirurg) 2st eremiter 7st sniglar (Blandat) 1st Anemon (Tappat namnet) Några få koraller just nu men fler kommer. Och som sagt bilder kommer så fort jag hinner med. Har även en 90 liters kub som nu mer är tömd till salu om någon är intresserad så ge ett bud! https://saltvattensguiden.se/index.php?/topic/49624-kub-100liter-tillverkad-av-majornas-glas/#entry588057
 23. Dessa kör jag på idag. TMC V² iLumenAir 600 över min kub, kommer även köra detta på min ZT6600 över mitt Reefer 250 då det är dags. Ljus på från 09:00 till 21:00 Gryning - 2 Timmar - 1A00, 1B15, 1C00, 1D00 Soluppgång - 2 Timmar - 2A10, 2B20, 2C20, 2D15 Fullt dagsljus - 4 Timmar - 3A28, 3B30, 3C28, 3D20 Solnedgång - 2 Timma - 4A01, 4B10, 4C28, 4D05 Nattbelysning 2 Timmar - 5A00, 5B15, 5C00, 5D10
 24. Hej. Kul att du i alla fall funderar på att starta upp ett salt kar. Vad du väljer i uppstarten är helt beroende på vad du efter ett tag själv planerar och vad du vill ha för levande i karet. Plug and play kar är ju en klar fördel då man får med det som är nödvändigt för att starta upp det var så jag själv började men ganska snart så kommer man vilja ha ett större kar och gärna plocka ihop den teknik man själv vill köra med och ha möjligheten att byta ut det man inte är nöjd med tills man har ett väl funderande kar. Det är sant att det kan följa med lite av varje i levande sten och är man orolig för att få med djur m.m. så finns ju det alternativ så som död LS (Marco rocks) men som sagt den är död. Så om du vill ha möjligheten att leka lite så skaffa en kub med sump eller liknande där du kan utveckla karet efter tid så som du själv vill ha det. Men vill du snabbt komma igång så är det ett plug and play kar du skall satsa på. Det tar dock lika lång tid att få karet att mogna oavsett vilket du väljer.
×
×
 • Create New...