Jump to content

jontebgood22

Medlem
 • Content Count

  847
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Johan
 • City
  Göteborg
 • Antal år inom saltvatten
  nyss
 • Akvarievolym
  390(+120lsump)/300+(100lsump)
 • Antal år inom sötvatten
  3år
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  50
 • Storlek på sump
  120+100
 1. haha.... jag sa precis idag till frugan att man borde bygga en kylaretill akvariet av denna .. för vi hade köpt en sån där kylväska på jula... Kan du reglera tempen med den?`jag menar du vill väl inte alltid kyla ned vattnet lika mycket? Vad pumpar du vattnet med? ett ytterfilter?
 2. va kan man verkligen inte surfa via Iphone... vilken tur jag fick veta.. jag var nära att skaffa en iphone.,... men nu får det vara gud vikket skit!! jag är tvungen att ha en telefon som klarar saltvattensguiden!!!
 3. jag orkade inte läsa allt...men ... ett sånt bygge och så planerar han att ha damseller i det lite skoj..
 4. Läser man verkligen juridik på handels? Är det inte ekonomi det primära ämnet på handels?
 5. Lerum, kungsbacka och Möndal + herkules är de lokala butikerna
 6. Allt detta kallas ju fri konkurrens. Det som man inte får in på gungor får man ta in på karuseller. Vi som köper köper där vi får mest för pengerna. Om ngn handlare är duktig får han säkert kunder för det. Men jag förstår inte att en svensk handlare måste ta 1300 för en pump som jag måste betala 600 för via HK inkl frakt. Då är det väl ngt som är snett? jag tror inte felet med internet handel bara ligger hos "snikna" konsumenter.
 7. Tack Lasse ! Jag hör av mig. det är inte förrens i Juli
 8. Japp Lasse tyvärr blir det så Frugan skall ha en fragg och livet i storstaden ter sig för tufft för oss. Har redan fått saltkontakter i mitt nya turf dock. Så vi lär ses igen hos Göran hehe... Tack för råd. tänkta ta med 150 L från karet i dunkar. Syrgasen kan jag nog inte fixa. Det kommer vara brått när det är dax att riva karet. Lastbilen får ju stå utanför sas. hehe..
 9. Eftersom tråden handlar om trasporter mm så skulle jag vilja flika in med en fråga angånde detta. Jag skall nämligen flytta till dalarna om några månader och då skall ju mina fiskar med så klart. Frågan är: vilket är bäst att trasportera fiskarna i stora behållare fler stycken i varje. jag tänkte mig kanske 5-8 fiskar i en fodertunna på 60 liter. eller skall man ta dem en och en i fiskpåsar som man får när man köper fiskarna?
 10. Sen är det väl som så att om Tempen är 18.5 så är det väl inget konstigt med en salthalt på 1.019. om man inte vill ta hänsyn till temp måste man ju kolla densiteten istället promillen som han gör nu. Utan att veta exakt skulle jag tippa att vid en temp på 25grC så får han nog en salt halt runt 1.025 så illa värden är det nog inte... eller?
 11. Jag skulle tippa att när Lasse ser tråden gärna påpekar att när han var ung fanns det inte ens glödlampor
 12. Sen står det ju inget om LED... det brukar man ju prata lite om i dessa sammanhang
 13. Lasse... vi som inte fattar vad din aha upplevelse innebar dvs varför sjönk nitraten så snabbt när du hällde i det däringa filtratet? skynda dig att svara nu för jag dör av nyfikenhet
×
×
 • Create New...