Gå till innehåll

chaboo

Medlem
  • Antal inlägg

    178
  • Gick med

  • Senaste besök

Kontaktmetoder

  • Hemsida URL
    http://chaboo.webblogg.se

Profilinformation

  • Förnamn
    Micke
  • Stad
    Sollentuna
  • Akvarievolym
    220
  • Akvarie mått
    120*40*50
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    T5
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Aqua medic
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
    Fiskar och koraller
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    19-23

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

chaboo's prestationer

Korallgalen

Korallgalen (7/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tänkte jag skulle slänga in en fråga angående cirkulationen "har svårt att finna och översätta detta till liter" Vilken cirkulation rekomenderas det till sjöhästar?
  2. Riktigt snygg, bra jobbat!! Noterade att detta står invid köket och även en grill på altanen, blir det något annat gjort nu än matlagning/grilla med en viss risk för att bränna maten? Gillade även jag detta med rutan utåt, tror inte jag sett det tidigare. Ps: mer bilder!!!!
  3. Vet inte om detta är den rätta tråden för tips om nyöppnade butiker, hoppas då att admin kan flytta på tråden till det rätta stället. XlZoo heter butiken och det är Akvarielagret i bromma som ligger bakom butiken, med allt man kan tänka sig inom djur och djurvård. Just nu fanns där inga saltakvarier men det skulle komma in fram emot sommaren. Hemsida http://www.xl-zoo.se/
  4. Kul, håller själv på att läsa till mig mycket om dessa vackra djur. Kommer följa tråden, du får gärna komma med lite mer info om karet. Håller tummarna för dig.
  5. Hej, om du har kvar Montiporan i slutet av veckan så är jag väldigt intresserad.

    // Micke "chaboo"

  6. Gjorde rent lite i akvariet nyligen och upptäckte en borstmask lurpassande under en korall, noterade detta och fortsatte mer varsamt än innan, masken börjar att röra på sig uppåt mot mig och släpper sedan ut nåt som har samma färg som den själv "hudliknande" och drar sig undan, jag undrar vad det var den släppte ifrån sig och om nån vet om det är skadligt osv. Tyvärr hann jag inte ta någon bild då det gick bort så fort tack vara att pumparna var igång, men det kändes som en form av försvar liknande det som bläckfiskar har att de sprutar ut sitt bläck. Finns kanske nån här som varit med om detta fenomen innan och kan svara.
  7. Jag har flera ggr tänkt att bli stödmedlem men har aldrig riktigt fått tummen ur ..... och gjort slag i saken, men för mig handlar det inte om att satsa bredare eller hålla pengarna inom ramen för forumet, har alltid trott att pengarna går till bra och vettiga saker utan att egenligen tänka på vad.
  8. Har ju själv aldrig varit på ett seminarium inom hobbyn men jag tycker det låter bra, och vill tillägga att de som är stödmedlemmar ska få förtur till dessa seminarier. Har själv haft funderingar på när man är inne på Skansenakvariet eller Aquarium här i Stockholm fråga nån i personalen om det finns möjlighet att som grupp komma in bakom kulisserna för att kika och få lite tips/råd. Så JA, jag samtycker till samtliga punkter.
  9. Men enligt reeflex så finns inte den i Röda havet....Hmm skumt. Men klassas den som en ål av nån sort då? Fan att man inte har dykcert utan får låta sig snorkla runt på grundare vatten, de där bilderna får ju en att vilja simma ut en bit
  10. Vi ska dit vi med fast i slutet av Juli 2veckor, det blir en resort all inc. 2,5 mil söder om Hurghada "makadi Bay" Tänkte höra bild 43, är det en havsorm? Den verkar lite för smal för att vara muräna men bilder kan ju lura ögat ibland.
  11. Min ena ramp slocknade, eller rättare sagt tändes aldrig idag och jag har provat att ta bort och sätta tillbaka både rören och kontakten, blåst bort eventuell smuts och dylikt men utan resultat så nu vänder jag mig hit för att höra om det är något jag missat eller så. Rampen och rören är enbart en månad gamla och det är en GLO 2*39w inköpt 25/2 2010.
  12. Kan nu efter att ha sett på National Geographic channel att denna blåringad bläckfisk är ett av de 10 giftigaste djuren, kommer inte ihåg vilken plats på listan den fick av dem men brun ormen var 1:a iaf, så det kanske inte är det lämpligaste husdjuret och som med ormar bör man nog ha en hel del erfarenhet innan man går på de giftigaste
  13. Om de är cites-djur undrar jag hur man får in dem, har hört att det finns handlare som fått koraller som står på cites-listan och då får lägga dem i visnings akvarium, är det så att det ibland händer att djur och koraller som gömmer sig i sten och koraller helt enkelt slinker med gömda? Detta är bara en undran och inget annat och ingen misstanke emot våra handlare i nån vinkel alls utan jag tror själv på att det ibland slinker in ett och annat som gömmer sig i sten eller ibland kanske det även plockas koraller som liknar varandra i tro att det är den som är ok enligt cites, inget våra handlare kan göra så mycket åt när sändningen kommer in till dem. Så alltså ingen misstanke!!!
  14. Bilderna från marsa alam, är det med en båttur eller har ni bara simmat ut en bit från hotellstranden? Håller med övriga om bilderna för övrigt, själva har vi nu bokat Hurghada till sommaren igen, vi var där 1vecka 09 men alla vill tillbaka igen så nu blir det 2veckor, men det verkar som att det är ca 30-50mil ner till Marsa alam.
  15. Ja, en isskrapa var ju ingen dum idé
×
×
  • Skapa Ny...