Jump to content

partyboy

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by partyboy

 1. Jag har hört att det finns en guide for dummies om saltvatten men den enda jag hittar är kemi for dummies, finns det ingen som innefattar allt inom saktvatten for dummies. mvh andreas
 2. partyboy

  Korall lim

  Bor på gotland och här finns det inte biltema, har itne så mkt att välja på. Hur fungerar superlimet i geleform, går det att fästa under vatten eller måste det man ska fästa ur vattnet? om isåfall hur länge klarar sig de koraller ovanför vattnet. Har superlimmet någon påverkan på vattnet, och det andra levande i akvariet?
 3. partyboy

  Korall lim

  Finns det något lim på claes ohlsson man kan använda för att limma fast koraller eller är det biltemas epoxy som gäller?
 4. Jag vill ha en extra pump i mitt clownhotell det är 58 L och tänkte sätta den i sista facket där det är makaroner och biobollar just nu. Vilket märke och vilken pump ska jag köpa, jag vet inte hur mycket cirkulation det ska vara någon har sagt 10xvolymen alltså en pump som pumpar 580 L/H stämmer det? skulle vara tacksam för ett svar och mer exakt vilken pump jag ska ha med tanke på hur litet filterfacket är.
 5. partyboy

  Wg-310

  jag lyckades tror jag tryckte ner koppen längre så nu verkar det som det ska funka men jag användert inte filterpatronen till utblåset måste man det för det får ju verkligen inte plats.
 6. partyboy

  Wg-310

  men hur ska det gå till med tanke på vattennivån i akvariet överstiger den grå randen med flera cm och det går väl inte att sänka nivån i facket för att det ska bli bra?
 7. partyboy

  Wg-310

  Hej jag har köpt en WG-310 till mitt clownhotell då den gamla inte var så bra. Nu har jag med många om och men fått bort den gamla och ner med den nya men röret med filtret på den får inte plats i facket med skummaren spelar det någon roll om den är på eller inte? Sen den andra frågan när jag sänker ner den och ska stänga locket så slutar den bubbla, är det något fel eller vad är det som sker?
 8. Har ni andra problem med mikrobubblor i era clownhotell? Hur blir jag enklast av med dem, jag har beställt en ny skummare så förhoppningsvis kan det hjälpa lite iallafall, tänkte lägga filktervadd i sista facket innan det blåses ut i akvariet skulle det funka som en uppfångst tillsvidare eller vad ska jag göra?
 9. Jo det är mitt första saltkar, blev övertalad att testa och såklart man ska det. Känns som det är väldigt mkt jobb även med ett litet. Men det jobb som är så tycker jag det lönar sig med att det praktiskt taget dyker upp nya saker hela tiden, små djur o liknande väldigt spännande och fashinerande. Tanken har slagit mig att det vore bättre med ett större kar då man kan få plats med lite mer koraller, fiskar och annat.
 10. Hej jag kommer lägga upp en del bilder på mitt hotell. Det är iordninggjort förra tisdagen och igår så möblerade jag om för jag hade köpt mer levande sten. Ni får gärna komme med förslag ifall det är nått som är fel eller kan bli bättre. Om ni kan namnen på koralllern, anemonerna får ni gärna skriva det till mig så jag kan kolla upp dem osv.
 11. Hej! Vad tycker ni att man ska ha i sitt clownhotell? Idagens läge verkar det vara 2 clowner och 2 blå djävul vilka jag nog kommer att ta bort och skaffa något annat som är lite snällare. Vilka räkor och sniglar är de som man ska ha och vad mer kan man hitta på när det inte är så stor yta?
 12. Jag ska få mitt första saltakvarie imorgon ett clownhotell Det jag ska köpa är i gång idagens läge med fiskar clowner. anemoner någon korall och lägre djur. Men hur ska man göra lättast med detta kar med uppsättning och påfyllning av vatten. Det är på 54 L tror jag och om man ska göra avttenbyte på det i gång i veckan på 10% eventuellt hur mkt salt ska tillsättas per liter vatten? Är det ett måste att ha en extra pump filterbehållare 3 som de flesta har gjort är det för att det inte är strömt nog med det befintliga systemet eller är det bara lite lyx. Fungerar skummaren som den ska i detta paket elelr är det något mans ka tänka på när det gäller den? tack på förhand andreas

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...