Jump to content

Zanders

Medlem
 • Posts

  304
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Zanders

 1. Ett tag sedan jag postat. Har kört på med mina stabila värden och väntar på tillväxt.
 2. Ok. ska köpa ett nytt test. Ska skicka in ett nytt test till triton på måndag också. Tycker ändå det är jävligt märkligt.
 3. Algerna ska ha kontakt med vattnet från karet först. Gammal mat osv ska hamna i refugiumet. Sen skummare och media. Sist returpump. Gulnande alger beror troligtvis på för starkt ljus eller lite järn eller helt enkelt för lite mat att leva på. Om jag städar ur min sump så den blir helt ren och slänger hälften av mina alger gulnar dom lite men blir fina igen när det hamnar lite skit på botten. Det är min åsikt.
 4. Finns en tråd på zeovit.com där det märktes skillnad när han bytte till en venturi skummare från bubbleking. Jag har en men den får inte plats http://www.zeovit.com/forums/showthread.php?t=21257
 5. Jag byter inte vatten. Jah har dubbel kollat värdet. Jag tror ni hsr fel om skummaren. Svårt att bevisa nått men jag hade exakt samma problem på förra karet.
 6. Automatic Elements Pohl's K-Balance Potassium Concentrate. Är rätt sugen på och prova då jag har problem med att mitt K sjunker från 400 till 230 på 1 månad. Har en känsla av att min bubbleking strippar K ur vattnet. /Anders
 7. Har gett bort 2 klasar nu. Skriker till om nån månad igen
 8. Bjomat får man komma på ett studiebesök med lite pengar i bakfickan? Du har många fina sps i din burk
 9. Jag har ett litet akvarium som jag blandar upp nytt fräscht vatten i som håller samma värden som min butik. Temputjämnar påsarna där i sen håvar jag i fiskarna i den burken. Låter dom gå 10 dagar medans jag sakta tar vattnet till huvudkarets värden under dessa 10 dagar. På det sättet kan jag se hur fiskarna mår och hur dom ser ut. Sedan jag började med detta har allt varit mycket enklare för mig.
 10. Nej knappast troligt. Kanske när strömmen kommer tillbaka
 11. nitrit, ammoniak skulle jag gissa på eller så har du inte vant in djuren ordentligt.
 12. Man skickar fiskar över hela världen i små påsar som klarar sig i dagar i sitt eget bajs och annat jox. Tror inte du behöver oroa dig över ett fåtal timmar.
 13. Hur länge ska du skydda vid eventuella strömavbrott? Timmar eller dagar ?
 14. Vi ser en del som kommer hit och ska ha det värsta. 2 månader senare är grejerna till salu. Därför vi säger som vi gör. Börja enkelt, testa och lär dig sen kan du bygga vidare på din hobby om du gillar det du står inför
 15. Kör reefer 350 och jag är väldigt nöjd. Tyvärr köpte jag mitt innan dom extra djupa släpptes men jag är nöjd.
 16. När jag säger höga värden menar jag inte otjänliga värden. Bara för att klargöra det
 17. Nja. Det blir sådär. Har just beställt macro lins till min kamera. Sen julklapp
 18. Fick denna gratis, dåvarande skick brun och inga polyper. Rätt läcker nu. Synd att jag ej har bättre kamera nu så jag kan ta bättre bilder.
×
×
 • Create New...