Jump to content

Ted-m

Medlem
 • Posts

  1,355
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ted-m

 1. Triton skulle jag nog travat in till om jag bodde i Stockholm. Annars går det nog att gå in på de flesta som säljer salt tex Akvarielagret osv.
 2. Jo då alla alger anser jag är till någon nytta. Mitt RSM var så fullt med olika macroalger så fiskarna fick svårt att simma. Lånat en sjöhare nu och efter en vecka så är halva karet tomt. Var 4 olika macro alger som växer och han knaprar i sig allt.
 3. Riktig impad när man hör planerna du har. Även impad på att kunna ha ett företag som inte ser ut att vara intresserad av att erbjuda en lösning på shipping heller. Du är nog inte första kund som frågar och det är ju inte billiga saker. Vet inte om det finns nå företag i Sverige man kan höra med om hjälp med leveransen men jag skall se om jag kan kolla runt med de företag vi använder i vårt företag. Dock är killen som är ansvarig ledig idag. Skickar ett pm när jag hört med han om vi tar nå saker från England.
 4. Kul att det finns fler tryckare här. Så du jobbar inom Mittmedia också. Själv jobbar jag i Sundsvalls anläggningen så vi har kanske träffats på invigningen eller kickoffen utan att veta om det
 5. Nu är man åter igen tillbaka här. Så skickade en slant på Paypal.
 6. Genom en handlare i Sollefteå 10 mil från mig men jag åker med han ner och hämtar sakerna i Stockholm och han stannar vid mig och lämnar av det samt andras saker till dom som bor i närheten .
 7. Ny beställning från Dejong 1 sjögurka Holothuria edulis då den var minnst giftig av sorterna och passa mina behov mest. 30 Turbos Tectus Snail kan man få för många? 1 Siganus magnificus nu skall algerna bort Zoas blå och röd samet en Sarcophyton ehrenbergi storlek Large får se om den är stor eller bara liten svårt att det inte står deras storlek utan bara s,m,l,xl osv.
 8. Jag har ett lika dant kar köpt för 3 år sedan funkar bra. Ja man kan stå i det jag väger 88kg. men jag når även ner med en stege långa armar. 50000 är billigt lagt ner 3 gånger så mycket. Har du köpt ny belysning för drosslarna i belysningen suger och går sönder efter 3-6 månader mina gjorde det och jag bytte ut dom en gång innan jag blev less och skaffa 1200W MH nu kör jag med 3 Ecotech Radions men fundera på att skaffa 2 till då karet är så pass djupt och vill köra på lägre effekt. Annars är det ett riktigt fint kar.
 9. Ser kanon ut får nog komma förbi snart nästa träff hos dig????
 10. Ted-m

  Mitt RSM130

  Var ett tag sen jag skrev något här Karet har bara puttrat på vattenbyten 2 gånger per år deep sandbed på 1dm och en massa macro alger. Nu tog jag mig ett ryck skaffa en ny skummare turboflow och skall skapa om imorgon flytta sten upp i huvudkaret med macroalger samt flytta ner annan sten. Kommer med bilder fram över.
 11. Det låter bra känner med dig. Har själv 40mil enkel resa
 12. Eftersom ingen svarar dig utan pratar om annat så är detta vad jag kommit fram till när jag maila jordbruksverket ang eremiter från grand Canaria. Det svar jag fick var att alla kräftdjur även eremiter inte fick införas utan vetrinärkoll osv då dom kan bära på kräftpest. Jag påtala att detta handla om eremiter som kommer från saltvatten som inte klarar sig i Sverige men det spela ingen roll. Dock så fick jag tummen upp på att ta med mig mollusker om jag ansökte på jordbruksverket typ 2 månader innan kom inte ihåg men långt innan var det.
 13. Håller med Leffe mitrax funkade kanon för mig och dom kom från Triton. Köpte dom bra många år sedan innan de flytta till ny lokal bredvid så det är ju ett tag sen dock när jag starta om karet hitta jag ena av dom i livet och jag har inte sett några kulalger sean jag köpte dom.
 14. Det som skiljer orginalrör mot dom andra jag hittat är att orginalrören är blå på ena sidan och vit på andra medans dom andra jag hitta var endast vita eller blå körde med dessa och då köpte jag ett vitt samt ett blått dock tycker jag orginalrören gav bättre/gämnare ljus.
 15. Jag hade samma sak och fick bort det här är min guide hur jag fixa det. Gå till Verktyg i internet fliken och sedan tilllägg. Där borde det finnas tilllägg kom inte ihåg vad det heter dock tog jag bort det och det blev fixat.
 16. Slut i lager synd annars har jag köpt mina här. http://www.zoo.se/produkter/akvaristik/akvariebelysning/lysror/max-130-t5-redsea-lysror-55-w.html
 17. Tror det var du som var i butiken som hade beställt hjärnkorallen när kompisen skulle hämta sina fiskar.Jag har samma koraller som du bortsätt från den xenia som du har jag har en annan sort + lite andra mjukkoraller. Jag kan fragga lite och ta med dit på tisdag.Får se vilken tid det blir du har inte hört ungefär när det kommer enu?
 18. yup det stämmer.Blir nästan som en träff kanske skulle haft en kaffekokare på jobbet på tisdag.
 19. Jag menar att för fisken eller korallerna tar det dagar om inte veckor innan dom vant sig till ditt ph ifall du skulle ha ett annat ph. Det är ungeför som att stoppa dig uppe på K2 eller annan plats du klarar dig men dom första dagarna blir det jobbigt att andas och du lär vara rätt slö. Eller menar du att du vänjer dig inom tex 30-120 minuter?
 20. PH kan du inte koppa in för tar dagar om inte veckor. Brukar bara temp koppa mina utan problem
 21. Ted-m

  God Jul!

  Jag tänker då inte önska er god fortsättning då det känns som hej då men resten som God Jul full nyår och trevlig midsommar kan jag gå med på. Midsommar slank med då vädret i Timrå med alla gröna gräsmattor och regn får en att längta dit
×
×
 • Create New...