Jump to content

Orchide

Medlem
 • Posts

  172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Orchide last won the day on March 20 2017

Orchide had the most liked content!

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Uppsala
 • Akvarievolym
  300
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Coral Box D500
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  10
 • Storlek på sump
  80

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Orchide's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

21

Reputation

 1. Symbiosen mellan clown och anemon är något jag tycker är väldigt fascinerande, har haft clowner och anemoner i tidigare kar som har gått ihop. Mitt senaste odlade par har varit totalt ointresserade av anemonen och har på sin höjd lämnat hörnet på akvariumet någon gång i månaden. Beslöt mig för att försöka träna in clownerna att gå i anemonen då odlade clowner med största sannolikhet inte förstår vad den är till för och att det är något bra. Första steget var att lägga ned anemonen och clownerna i en pastasil i plast, satte fast den uppe vid ytan i ett hörn. Efter det fick de gå tillsammans ca 1 vecka i silen. I början visade de noll intresse för anemomen men efter ett par dagar började jag se framsteg, gick man fram till karet så gömde sig clownerna i anemonen. Efter 1 vecka låg de konstant och gosade sig i anemonen. Släppte ut de i karet innan helgen och nu är de bästa polare, de lämnar knappt anemonen. De har börjat bli väldigt revirbenägna nu också och kör bort varenda fisk som försöker närma sig. Kan varmt rekommendera den här metoden om ni vill träna clowner att lära sig gå i anemon. / Jonas
 2. Orchide

  Utan skummare

  Har mest sps:er. Riktade streamers mot ytan och fick även låna polarens skummare tills reservdelarna kommer.
 3. Orchide

  Utan skummare

  Hej! Pumpen till min skummare brakade ihop precis. Tyvärr har man ju ingen backupskummare till hands heller. Hur länge klarar sig karet utan skummare? Har ca 350 liter. Klarar sig allt 1 vecka om man riktar streamers mot ytan och gör några vattenbyten? Med vänlig hälsning Jonas
 4. Sjukt länge sedan man postade nu... Startade om hela karet och valde bare bottom då jag blev less på all sand som flög runt och skiten som var svår att få bort. Grymt nöjd efter omstarten och har mycket lättare att hålla ner näringsnivåerna. Fortsätter med Zeovit men har börjat snegla lite på Aquaforest, får se hur det blir framöver.
 5. Orchide

  Pacific Sun

  Har kört min ett år nu och det har fungerat felfritt. Visst kan mjukvaran bråka ibland men händer sällan för mig. Så på det hela taget är jag nöjd med rampen.
 6. Hänger en del på Zeovitforumet och enligt gurun där så kan man få brända toppar och vävnadsdöd på sps:er vid för höga kaliumnivåer. Rekommenderad nivå i zeovitkar är ju runt 380-400. Vet inte om det har någon med zeovitmetoden och ULNS kar att göra men om ni låg på de nivåerna och hade välmående koraller verkar det ju konstigt att det inte blev någon påverkan. I mitt zeovitkar måste jag tillsätta ganska mycket kalium för att hålla nivån kring 400. Hur kan ni ha fått så höga nivåer av kalium om ni inte tillsätter någonting?
 7. Han jag köpte reaktorn av hade haft en dialog med Pohl på KZ. Men det är ju inget de vill gå ut med officiellt. De vill ju såklart sälja sin egen sten.
 8. Jag kör på de större KZ stenarna vilket inte fastnar i min zeomatic.Pluggade igen direkt när jag körde på de små stenarna och fick hela sumpen full av småsten. Tror inte det är någon direkt skillnad på stenarna, FM stenarna ska fungera lika bra för zeovit enligt KZ själva iaf. Du får inte lika mycket rörelse i en zeomatic av de större stenarna men det skall inte spela någon roll.
 9. De flesta webshopparna har det. Företagsakvarium för att ge ett exempel.
 10. Det är nog väldigt individuellt. Har haft flera där några går och noppar på polyperna medans andra bara ligger på en gren. De är kaxiga de små liven också. Kommer en kirurg för nära är det full attack.
 11. Jag körde med luftpump och syresten.
 12. Matning kan man ju göra precis innan man byter hink/vatten.
 13. Antar att du kör Bali programmet? Den kör lite skumma färger vid solnedgången... Men du kan ju alltid ställa in vad du vill ha själv och styra uppgång/nedgång etc.
 14. Snygg scape. Med lite fantasi ser vänstra högen nästan ut som en pudel
 15. Orchide

  Limma om kar

  Massor av bubblor i silikonet, kommer när det vattenfylls. Vet inte om man törs använda det. Vore jobbigt att få 450 liter på golvet.
×
×
 • Create New...