Jump to content

ellizen

Medlem
 • Content Count

  284
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ellizen

 1. Är du säker på att det är luft i fickan? När jag hade haft mina hästar i ett par veckor trodde jag att ena hanen hade fått luft, men efter någon vecka så ploppade det ut ca 100 småhästar Har han svårt att simma?
 2. Ja jag är nog intresserad av Caulerpan till mina sjöhästar
 3. ellizen

  Levande foder

  Tack för tipset! Ska maila och fråga lite hur det går till. Han borde ju ha lite erfarenhet
 4. ellizen

  Levande foder

  Är det någon som vet vart man kan köpa levande foder (typ rotifers)? Har sett att många webbshopar i USA säljer, men djuren skulle inte överleva frakten över hit. Jag vet att man kan kläcka själv osv men hade gärna sluppit göra det om det finns levande att köpa till ett vettigt pris. Det är tänkt till att mata stora sjöhästar samt kommande sjöhästyngel. Mvh Ellizen
 5. Just nu går dom i ett 360 liter, men jag har köpt ett åttkantigt kar på ca 160 liter nu som jag ska måla om lite innan jag ska flytta över dom. Har märkt att de gillar att röra sig rätt mycket så alltför litet är nog inte att föredra. Om traditionerna håller i sig är det dags för föl inatt/imorgon igen. Det brukar ske var tredje lördag ungefär.
 6. Skönt att det går bra! Verkar som de behöver lite tid på sig innan de kan komma till ro. Mina äter som hästar (höhö). Honan har skiftat färg till gult och dom får "föl" var tredje vecka ungefär.
 7. Hej! Hur har det gått med ätandet?
 8. Fin färg det var på dom! Jag har 3 st Kuda i mitt kar. Två hanar och en hona. Ena hanen har redan ynglat av sig två ggr på den tiden jag haft dem. Verkar som det kommer nya små "föl" var tredje vecka nu
 9. Tack för svar men jag avvaktar lite. Mvh Ellizen

 10. Jag tror vi köpte hästar på samma ställe och jag kan säga att mina hästar inte åt alls de två första dagarna. Hanen började smått att äta lite dag 3. Då matade jag med cyklops som jag sög in i en pipett och sprutade försiktigt precis framför nosen på honom. Under tiden var alla pumpar och all cirkulation avstängd. Honan var svår att få att äta framtill idag (nästan en vecka sen jag fick dem). Hon har dock gått och letat mycket bland stenarna själv så det är möjligt att hon fått i sig små djur därifrån. Har märkt att de behöver mycket tid på sig att bestämma sig för om de ska äta eller inte Idag matade jag med fryst artemia och de åt som hästar båda två. Jag tror de behöver lite tid att bo in sig bara. De finns dem som säger att hästarna måste äta inom ett par dagar, annars stängs "systemen" ner och hästen dör. Jag tror dock på att ge dom lite tid så börjar de säkert äta snart. Inga andra fiskar som kan störa och inte för mycket cirkulation under matningen så kommer det nog igång. Lycka till!
 11. Hej! Be Therese skriva till mig på facebook så kan jag säkert komma med lite tips å råd /Elliz (Emelies kompis från vi var små)
 12. Jani: Kolla med remne, han kanske är intresserad av korallen?
 13. Städare låter bra. Det behöver vi till vårt kar så det kanske ropas in några såna på auktionen (jag kommer med remne)
 14. Är ditt akvarium på 58 liter? Tänkte eftersom du har en hepatus i det. Man brukar väl säga att ett clownhotell är för litet även för små clowner.
 15. Clownhotellen är på 58 liter och är egentligen lite för litet för clownfiskar. Om du vill ha ett akvarium där sump m.m. är inbyggt så finns det ett som heter RSM 130. Det är som namnet antyder på 130 liter.
 16. Ringer du innan och säger att du vill ha en låda med sten så kan de oftast lägga undan sånt. Det är inte alltid de har hemma men de får leveranser ganska ofta
 17. Ja du Jani, nu får du allt känna lite press på dig. Vi hinner kanske klart innan dig tillåme?
 18. Det brukar stå på förpackningen hur mycket salt man ska blanda i vattnet. Det kan nog vara olika beroende på märket på saltet oxå om jag inte minns helt fel.
 19. Vi är två som kommer oxå! (ellizen + remne)
 20. Du kan vara lugn Jani. Snart har vi fått igång vårt nya stooora kar. Då kan vi hjälpa dig med dina koraller Och så får du slippa gobyn om du tröttnat på att ha honom i karantänkaret
 21. Ska det i mer sten sen? Ser ju nästan lite fjuttigt ut med 12,5 kg i Kul att du är på gång nu iaf!
 22. Hotellet heter Atlantis och ligger ute på Palmen. De har fått en del kritik om att de borde släppa valhajen fri. Akvariet finns inte i en svit utan i lobbyn vad jag vet. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/dubai/3227797/Dubai-hotel-must-free-whale-shark-from-aquarium.html

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...