Gå till innehåll

holken

Medlem
  • Antal inlägg

    408
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Haha detsamma blev det här. Fast vi bytte hela köket när vi ändå inte kunde bo i lägenheten under tiden som det byttes golv och väggar :-)
  2. Haha jag man kanske skulle köra med det argumentet . Men vi får se vad som händer.....hon vill ju ha en hund till så man kanske kan köra en liten deal, om jag får ha ett kar får hon en hund till kanske....eller nja jag är inte så sugen på en pälsboll till men men vi får se vad som händer. Har ni oxå haft ett läcka, Laggeman? Har ju inte hängt här på 7 månader så man är ju som inte med i loopen längre...
  3. En liten uppdatering på allt som hänt....... Försäkringsbolaget tog hela kostnaden för renovering, inga frågor om hur eller varför karet sprang läck i silicon fogen. Karet är förnärvarande till salu med rekomendationen att nya ägaren skär ner hela karet och börjar om från början. Glasmästaren har tagit på sig att det sprang läck då det var den nya siloconfogen som "spruckit" och vi har fått viss kompensation från honom oxå. Allt levande har bytt ägare, lite teknik finns kvar OM, och det är ett stort om, jag får tillåtelse av frugan att starta upp ett nytt kar. Blir det ett nytt kar så blir det till att starta upp en nygammal burk, dvs vårt Juwel panorama på 170 l igen. Men vi får se vad som händer i framtiden. Jag har inte gett upp drömmen i alla fall .
  4. akvariet står i lägenhetens förråd, inget är gjort åt det annat än att det är flyttat. Försäkringsbolaget har redan godkänt vattenskadan och akvariet finns för inspektion om dom så vill. Och så länge som försäkringsbolaget inte kräver ett foto så ............. Har även en jusrist som tittar på ansvarsfrågan då vi hade anlitat en fackman, hantverkare har ju en ansvarsförsäkring dom oxå. Får se vart det leder........
  5. nej det har jag inte och kan inte skaffa det heller då vi inte bor kvar där just för tillfället
  6. Precis så, tur att det finns nån som kan beskriva saken rätt för när man står mitt i kaoset kommer orden som man söker inte riktigt fram ;-)
  7. Här är det i siliconfogen (dåligt gjort av glasmästaren) det har sprungit läck. Kommer inte att starta upp nått på ett bra tag. Kanske om nått år då man förhoppningsvis bor i ett hus så det bara drabbar en själv om det går sönder. Skulle ju inte kännas så bra om nått hände igen i samma bostadsrätts förening, tror inte att dom skulle bli så nöjda då Tur man var välförsäkrad i alla fall. Här har hela bottenvåningen och grannens förråd blivit skadat så vi får bo på annat ställe tills i mitten av februari trodde dom Funkar inte riktigt att bo i två små sovrum utan kök när man har 3 barn och hund........ Varav två av barnen är mer vilda än tama och nyfikna på allt som surrar och har en motor så det känns inte så lockande att bo på ett ställe där det ska stora byggfläktar, kan fort vara ett finger mindre då .......
  8. Vet inte skulle tro att det har med klantiga glasmästare att göra. Har sprungit läck mellan botten och långsidan som stod mot väggen. Tyvärr var vi ju inte hemma när det hände så det hade hunnit rinna ut en hel del vatten. Allt lever dock fortfarande men drömmen är i kras just nu. Vet inte om vi orkar börja om på nytt eller om vi lägger ner helt, får se hur det känns efter några dagar. Just nu känns det bara jobbigt och tomt Karet är tömt och utburet i förrådet igen. Bänken fick hamna på altanen. I morgon blir det att prata med försäkringsbolaget och höra vad dom säger, tur i oturen att vi har tagit en extra försäkring för karet. Vi tänkte att OM det som inte får hända ändå händer så är vi i alla fall skyddade.........
  9. Karet har sprungit läck!! Detta trots att vi har gjort allt enligt konstens alla regler! Tur på ett sätt att vi hade anlitat glasmästare för omsiliconeringen så det går på dom i alla fall. Frågan nu är bara hur mycket vattenskada som hunnit ske då vi inte har varit hemma när det sprang läck, båda var på jobbet. Det var när frun i huset kom hem tidigare är tänkt ( tur i oturen) som det upptäcktes Alla fiskar har överlevt och fått flytta tillbaka till det lilla karet som vi som tur var inte hunnit sälja. Nu får vi se hur det blir om vi startar upp igen eller lägger ner. Just nu känns det senare väldigt lockande måste jag säga! Strax dax för sanningens minut när karet ska dras fram från väggen, spännande och se hur mycket vatten det är där eller om vi klarar oss rätt så bra, känns ju inte troligt men men någonting ska väl ndå kunna gå vår väg idag! Uppdatering kommer!
  10. Jo det är ju sant att man inte får stressa fram något i den här hobbyn men jag tänkte mer på att utbudet inte är så stort här uppe i norr Men vi får se om det blir stockholm efter jul, då kanske man kan hitta sig några gobitar att stoppa ner, fram tills dess får det nog bara stå och puttra!
  11. Jo gott om plats blev det Synd bara att det kommer att ta hur lång tid som helst att fylla burken! Rubriken kan ni gärna få ändra till Holkens nya burk.
  12. Kom på nu att rubriken inte stämmer, det blev ju inte en rumsavdelare när allt kom omkring! Men men inte så mycket att göra åt det just nu i alla fall:smiley9: Men lite bilder ska vi väl kunna bjuda på nu när det går att ladda upp bilder igen Sumpbilder Och sen dom obligatoriska helbilderna!
  13. Nu är detta kar nerlagt och allt är överflyttat till det nya karet :-) Här finns det https://www.saltvattensguiden.se/foru...ad.php?t=32381
  14. Nu är flytten avklarad Allt lever och mår bra änn så länge men gud sååååå lite fisk och koraller det blev på en gång:smiley5: Lite skillnad på lilla 170 liters karet och detta!!
  15. Sprickan går tvärsöver. Ska silicona fast en liten glasbit över det men än så håller det utan problem....
  16. Har tyvärr inga bilder och kameran har slut batteri. Dom sitter längst med hela kanten runt hela karet. Den sprack tvärsöver. Sidostagen är 5 cm breda och ca 210 cm långa. Dessutom sitter det två mittstag, 10cm breda, tvärsöver karet. Sprickan är ca 20 cm ifrån ett sådant mittstag. Det har nu gått 5 timmar sen detta hände och inget mer har hänt. Rutorna buktar inte ut på något vis. Och övriga stag både sidostag och mittenstag håller utan att bukta eller slitas ut från karet. Visst borde det vara så att vi har klarat oss då??
  17. Nu är nästintill hela systemet fullt och salt blandas för fullt, dock så var det ett riktigt otrevligt knak i karet för ett tag sen då en av sidostagen sprack lite i samband med att vi skulle ha isär ett av sumprören för att limma det lite mer då det läkte just i den skarven. Har inte tömt eller gjort nått med karet efter det, tror ni att det håller?? Eller ska vi måsta tömma allt igen??
  18. Oki inget kakelfix alltså. Det var mest en tanke som dör upp idag när vi var på den lokala bygghandeln :-)
  19. Sune : Ska kolla upp det! Det borde ju gå att hitta här uppe i norr ;-)
  20. Jo jag vet men som sagt vi bor i fel ände av detta avlånga land ;-) och stenarna skulle verkligen behöva komma i snarast innan allt liv i dom är borta och så dom får stå och gosa till sig i några veckor innan det är dax för flytt av fisk o koraller......Så det hr med tålamod är inte alltid så lätt! :-D
  21. Precis därför som man frågar här ;-) Vet att många använt vit cement och det var där frågan uppstod, då kakelfix är en typ av cement. Det finns även en annan anledning till att vi försöker hitta alternativ och det är att utbudet på saltvattensanpassade produkter inte är så stort här uppe i norr och det tar alltid några dagar innan grejer som man beställer finns på plats, så man försöker hitta andra allternativ som man kanske kan köpa i en vanlig affär :-) Men helt klart värt att fundera på att beställa så man har hemma ändå. Kommer ju att bli en del pyssel nu när stora karet ska igång. Om allt går vår väg så blandas saltvatten till i morgon :-D
  22. Tror ni att man kan använda kakelfix nät man ska sätta samman stenar till revpelare som komplement till buntband? Eller ska man köra på cement? har några stenar som inte går att sätta med buntband då dessa skulle synas alldeles för mycket och vill hitta ett alternativ. Någon med ideer???
  23. Försöker fördriva tiden med att sätta ihop stenar till revpelare....lättare sagt än gjort måste jag erkänna. Finns några usla bilder på försöken som inte alls gör byggena rättvisa Tur att det bara är buntband och fragglim dom sitter ihop med enklare att ta isär när man ångrar sig!
  24. Nu är sidostagen limmade och allt är snart klart för ett nytt vattentest. Förhoppningsvis håller det den här gången! Håller tummarna
×
×
  • Skapa Ny...