Gå till innehåll

zombie

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Fredrik
  • Stad
    Söderköping
  • Akvarievolym
    480

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

zombie's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag kör ups på grejerna som står i källaren, men det är mest för att klara spänningstopparna som blir här ibland (bor på landet) vi har ofta strömavbrott och när strömmen kommer tillbaka så brukar modem och liknande packa ihop. Kör även en lite doppvärmare och 2 st streamers på en hemmabygd lösning med 12/230 omvandlare.
  2. Har varit dålig på att uppdatera tråden kan man säga! Körde balling med doserpumpar i början men tyckte det vart för dyrt, så jag skaffade en reaktor istället, Kina returpumpen gjorde det den skulle men lät alldeles för mycket, vibrationerna spred sig vidare i väggarna i huset, så jag köpte en Deltec 8070 istället. Har brottats med alger efter byte av lampor, har gått ner lite i timmar på belysningen. Kör med biopellets sedan ett par veckor tillbaka, för tidigt att säga om det har gett resultat tyvärr. Sumpen som följde med akvariet började läcka och har bytts ut mot ett fräshare kar.
  3. Denna köpte jag, helt ok kvalitet med tanke på priset. Snabb leverans med. http://cgi.ebay.de/Real-light-HQI-Lampe-2x250W-2x54W-T5-Mondlicht-125cm-Bl-/380241607680?cmd=ViewItem&pt=de_haus_garten_tierbedarf_fische&hash=item58882a7c00
  4. Men en kalkmixer kan man inte tillsätta magnesium med ? Då jag har både villa, barn och kombi så finns det ju annat att göra än att slabba med diverse preparat så en så smidig/automatisk lösning som möjligt är att föredra.
  5. Vad ska jag köra med för teknik tycker ni ? Är ju en djungel detta. Biopellets verkar ju bra, kalkreaktor, balling bör man köra allt eller kan man tex bara använda balling för att få upp KH och de övriga värdena ? Tacksam för svar.
  6. Jepp jag ska försöka få till en lite annan layout på det hela. Slängde i stenen lite snabbt för att få igång det hela.
  7. Nu är det igång! Köpte 60 kg LS i Måndags. Nu är det bara att vänta på att få stoppa i fisk och koraller. Fick till slut tyst på durson med hjälp av 2 st slangar.
  8. Hej Jag är ganska ny på detta med saltvatten men efter att jag köpte mitt RSM i somras så är jag fast! Suget efter större kar blev för stort så i förra helgen slog jag till på ett 480L Helglasakvarium med tillhörande teknik. Tanken med detta projekt är att det ska vara så tyst som möjligt i Vardagsrummet, eftersom jag har pannrummet rakt under akvariumet behövdes det inte lång betänketid innan jag satt borrmaskinen i golvet! Tekniken då: Skummare Reef Octopus 200 tror jag den heter ? Nitratfilter Aquacare Adn 70 Kylare som jag hoppas slippa använda då det är cirka 15 grader i källaren året om. Returpump är beställd från fish-street det blev en MD-70. Belysningen är en Kina variant med 2*250w MH, 2*54w T5 + månljus. Jag har tänkt att bygga en överrinningskammare, det känns lite säkrare om något rör skulle springa läck. Tacksam för tips på sumputformning då den idag endast är ett gammalt akvarium utan bubbelfällor. Jag har 1 st 32mm och 1 st 25mm rör ner till källaren, ska jag använda båda ner till sumpen eller kan jag ha 25 röret som retur ?
  9. Självklart, tankevurpa ifrån mig. Jag kommer troligtvis att beställa den största modellen så får vi se. Det kostar ju en slant att starta upp karet ändå. Får se hur länge den håller.
  10. Tack för alla svar. Jag kommer nog att köra på den största modellen. Min tryckhöjd kommer att bli cirka 4 m så det bör ju finnas en del flöde kvar tycker man. Den ser ju absolut inte dränkbar ut, men det är inte vad jag är ute efter heller. Vad är rekommenderat flöde mellan sump och visningsdel på ett 480 liters ? En tanke till, kan jag få problem med kondens på rören när varmt vatten från akvariumet möter den kallare luften i källaren ?
  11. Hej Jag ska åka och titta på och ev köpa ett 480 liters akvarium i helgen. Tanken är att ha sump och övrig teknik i källaren. Har kollat runt lite efter bra pumpar men som vanligt så gäller regeln smakar det så kostar det. Snubblade över denna på fishstreet. http://www.fish-street.com/magnetic_drive_pump?category_id=48 Kan det vara något ? Priset är ju riktigt bra
  12. Tjena!

    Har beställt en Euro reef skummare till mitt 250rsm efter din rekommendation.

    Var hitta du bra adaptrar till usa kontakterna? är inte pumparna på 110 volt?

    Mvh

    Jörgen

  13. Skummaren är knäpptyst! Det enda man kan höra är ett svagt brummande från pumparna, ljudnivån är samma som cirkulationspumparna som sitter i RSM:et org. Microbubblor kommer du att ha massor dom första veckorna, jag är inne på andra veckan nu och det kan ta upp till en månad innan den är helt inkörd, jag löste detta genom att sätta ett filter vid doppvärmaren. Jag tog kontakt med Robbert på Euro-reef som tillverkar dessa och handlade av honom direkt. Mycket trevlig och kunnig kille, känns bra när man kan prata med tillverkaren direkt utan mellanhänder. Han fixade ett "drain pipe" på skimmerkoppen kostnadsfritt så jag slipper oroa mig för att det skummar över när jag inte är hemma.
  14. Jag har fått hem min Euro-reef nano skummar och den fungerar perfekt, skummar helt galet bra.
  15. Jag har sett en del 2-3 mm stora räkor, någon sort av knappar bla. Helt galet att man kan sitta och glo på sten såpass länge =) Mina tankar om karet sålänge: Skummaren är väldigt känslig för skillnader i vattennivå, dessutom så fick jag fel lock med. Jag löste det med dremeln =) Microbubblor har jag massor av, hoppas att dessa försvinner vartefter.
×
×
  • Skapa Ny...