Gå till innehåll

Dykaren

Medlem
  • Antal inlägg

    2 207
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    4

Dykaren vann senast den augusti 4 2022

Dykaren hade det mest gillade innehållet

Följare

Kontaktmetoder

  • Hemsida URL
    http://www.drakfisken.se

Profilinformation

  • Förnamn
    Hans
  • Stad
    Växjö
  • Antal år inom saltvatten
    20 år med salt
  • Akvarievolym
    600
  • Akvarie mått
    125x65x65
  • Akvarietillverkare
    Schuran
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    Vertex Illumina 260 med 2 extra UV-moduler
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Mini Bubble King 200
  • Antal år inom sötvatten
    20 år
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    50
  • Storlek på sump
    50 liter

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Dykaren's prestationer

KH-guru

KH-guru (14/14)

  • Hänger på SVG
  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Skrivkramp Rare
  • Konversationsstartare

Senaste prestationer

172

Omdöme

  1. Fyra år senare... Mkt nytt, en del detsamma.. Man kan inte tro det när man ser på bilden men där är typ 15 firar. 810w Giesemann Aurora V8 med led och T5. Har fått stänga av skummaren och vräka i foder då korallerna och Clarisea tar ALL näring.
  2. Svarar på gammal tråd här... Missat att jag var efterfrågad. Jag har testat po4x4 och har både bra och mindre bra erfarenhet. Funktionen var utmärkt men det var svårt att få till användningen på ett bra sätt. Det är små små kulor som är avsevärt lättare än till exempel Rowaphos. Att få dom att stanna i filtret men inte täppa till är en svår balansgång.
  3. Två är senare är det väl dags för en uppdatering. Mkt är det samma, en del är nytt. Kör numera med en dimbar Giesemann Matrixx II med 8 stycken 54w T5'or. Några koraller som tidigare stått stilla har nu börjat växa och färga ut. Om det beror på belysning eller annat är svårt att säga. Har även lagt till en Tunze 6150 Stream 3 som är riktigt tystgående och ger bra cirkulation. Har lite cyano som jag ska försöka bekämpa med Synechococcus sp mot cyanobakterier. Det är ett koncentrat av levande phytoplankton som ska konkurrera ut cyanon utan att tillsätta gifter eller antibiotika.
  4. Hej Jeanette, jag påstår inte på något sätt att du är korkad, långt ifrån! Jag frågar om vattenvärden och annat för att jag vill hjälpa dig, inget annat. Att lägga i ny sand i ett akvarium är alltid en viss påfrestning på systemet, oavsett hur bra sanden än är. Och ett relativt nystartat mindre akvarium är känsligt. Det kan finnas ett samband mellan sanden och dina algproblem, det är fullt möjligt. Det behöver inte innebära att sanden var dålig dock. Och det finns en mängd andra möjliga förklaring. Att du skriver att fosfat, ammoniak, nitrit och nitrat-värdena skulle vara bra tyder på att sanden inte gjort någon större negativ inverkan. De är främst de värdena som skulle ha påverkats. Att du blev besviken på utseendet på sanden är helt OK. Det har vi ju löst nu genom att skicka ny sand. Men jag hoppas att du inte är besviken på bemötande och inställning från www.drakfisken.se för vi har hela tiden velat lyssna på dig och hjälpa dig... och det även i fortsättningen. Vi hjälper dig gärna!
  5. Hej Jeanette, allt är ju möjligt men jag hänger inte med i kopplingen att sanden ska ha orsakat en metallförgiftning. Jag förstår att du var missnöjd med färgen, men vad tyder på att den ska fällt ut metall? Och dessutom i så stora mängder att det skulle ha dödat fiskar? Metallförgiftning torde drabba korallerna först och främst. Ditt akvarium nytt och då är de sällan stabila. Det är dessutom rätt så litet och om något börjar gå snett så kan det gå riktigt fel då. Att hälla i en massa sand stressar så klart systemet. Att plocka upp sanden stressar också systemet... och sen i med ny sand igen? Du skriver att värdena är bra. Vad har du testat och vad för värden får du då? Hur ser dina fiskar ut? Hur såg de ut innan de dog? Hur länge hade du haft dem?
  6. Fosfatreducering med Rowaphos eller dylikt och en mängd algätare är mitt förslag på lösning. Olika arter av algätande sniglar kan göra underverk. Att du inte kan mäta fosfat innebär inte att inte finns någon fosfat. De där algerna är duktiga på att snabbt suga åt sig den. Du måste ta bort den innan de får den näringen.
  7. Min främsta målsättning är att Jeanette ska bli nöjd. Om hon kunde tänka sig att använda sanden trots att den inte var helt vad hon förväntade sig så tänkte jag att ett 50% prisavdrag vore schysst. Nu ville hon byta och då skickar vi en ny sand. Jag tänkte själv inte på prisskillnaden, mer att hon skulle få en produkt hon var nöjd med. Men vi har betalat tillbaka prisskillnaden också. Jag tror och hoppas att du är nöjd nu, Jeanette? Annars hör av dig igen. Mvh Hans www.drakfisken.se
  8. Tack Jeanette! Kan du hitta ett klistermärke med datumstämpel eller serienummer så tar jag gärna den också? Vi kollar upp hur det andra vi har på lager ser ut och tar kontakt med tillverkare/grossist.
  9. Hej, Hans från www.drakfisken.se här. Trevligt att jag inte ska bli lynchad ännu iaf. Jag fick mailet från Jeanette idag och det ser ju tråkigt ut. Vi ska givetvis försöka ordna så att Jeanette blir nöjd. Jag är dock osäker på vad det är som har gått fel här då förpackningen visar att hon fått rätt produkt och att sanden såg svart ut i påsen. Jag funderar på om det kan ha skett ngn fällning som orsakat det grå utseendet? Men oavsett vad som hänt så försöker vi givetvis hitta en bra lösning tillsammans med Jeanette.
  10. Blandar du inte ihop 2 saker nu Jonas. Koralldöden på barriärrevet beror väl till största delen på temperaturförändringar på grund av klimatförändringar? Inte på fosfatbrist?
  11. Deras egna produkter fungerar utmärkt och då är ju det ju enkelt att följa de rekommenderade doseringarna. Du bör kunna köpa alla deras produkter hos flera svenska handlare, åtminstone webbutiker. Där du köpte testet bör du kunna köpa tillsatserna också.
  12. Du ser ju att ha en del glasrosor. Jag hade eventuellt låtit den gå kvar och rensat ordentligt på glasrosor först... och då flyttat koraller jag var rädd om under tiden.
  13. Kör du med kraftfullt UV så är ju inte den typen av bakteriedriven metod helt rätt val. Bättre du kör med med Biopellets eller ännu hellre Zeovit eller Zeolight där den huvudsakliga nerbrytningen sker i reaktorn. Jag kör själv med UVC 24/7 och Zeolight och har inga problem med näringsreduceringen.
  14. https://www.amazon.com/Breeding-Berghia-Nudibranches-best-secret/dp/1461065674/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1466185597&sr=8-1&keywords=berghia Och här har du en bok om du menar allvar. Den är rätt bra med mkt kunskap.
×
×
  • Skapa Ny...