Gå till innehåll

Eric lilja

Medlem
  • Antal inlägg

    67
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej hej nu har det hänt lite igen.. har köppt en pavona caktus grön. och möblerat om lite.. Har också förstärkt cirkulationen med yterligare en pump. på 2500L/h Här kommer lite bilder på hur det blev.
  2. När jag hade mit 540 igång så använda jag mig av tun frigolit, för mig så fungerade det bra, såg inga biefekter.. hade det igång i 2 år.
  3. tacka för alla klocka svar.. då vet jag mer vad jag ska sattsa på för att få bäst tillväxt.. det finns ju olika värden typ något heter väl lumen. eller något liknande är det någon som kan förklara dessa värden lite mer för mig? vad det finns förolika:
  4. Väldigt intresant läsning så då ska man sattsa på ett rör med 20 000k då. Vad är det mer en kelvin värdet som man ska kolla efter, finns det andra värden som är bra att titta på? Kelvin vad mer finns?
  5. som jag har hört det så växer koraller bäst med kelvin tal mellan 6500-10 000 och mer blåt ljus ger mer färg, är jag helt ute och vimmsar eller,, ? nej hur karet ser ut spelar inte så stor roll då det är till för att koraller ska växa till sig.
  6. jag har lite filtermassa i den ena pumpen, ska ha i lite levande sten på botten men sedan byter jag vatten ganska ofta. får se om detta funkar är ett test, om det inte funkar får jag hitta en annan lösning, bara å prova sig fram man mäker om det växer något, vad tycker ni att jag ska köra för variation på färgerna i lysrören?
  7. hej tänkte bara lägga upp en liten tråd om mitt fraggkar, Blev trött på att ha en massa fraggar ligande på botten så satte igång ett 60L akvarium som ska fungera som fraggkar.. belysning är 5xt8 18w rör får se hur långt det räcker. ska kompletera detta bygge med tiden. lite bilder när det är helt nystartat. hoppas att det kan ge lite tankar. är väldigt simpelt men jag tror det kommer funka..
  8. Om du har pengar så är ju så klart osmos bättre för då är du säker på att vattenkvaliten är bra. Jag förstår inte detta då alla andra som har mollyhottel har fläcktar i huven, jag har inga fläcktar i mitt satt inte några. !! men för min del så funkar det bra utan har en stadig temperatur på 26 grader..
  9. 26w finns det lysrör tillsådana.. jag är uppe i samma watt antal som 2x36w skulle bli, så om man får in det så är det nog bra,, .. I mitt molly så sitter ytavriningen högt upp mid en ytavriningskamm, så min vattenyta kan jag inte ha lägre äns om jag skulle vilja.. Ja skummare behöver man inte ha i ett så litet kar bara att man tänker på vad man stoppar i för levande,, jag har endast en liten corallgoby i mitt.. och mina vatten värden är nästan perfekta förutom ca som ligger förhögt.. jag bytter 10L vatten i veckan. jag testa inte mitt kran vatten utan jag har hört att det ska vara helt ok och det verkar det vara för har nästan algfritt. du ska nog tänka på att kompletera cirkulationen med någon/några mer pumpar..
  10. hej hej nej jag kör inte med osmos då jag har ganska bra kranvatten och jag har alltid försökt att köra med minimal teknik. Du kan börja med orginallyset på 24w det räcker gott att ha i inkörningsfasen..öch du kan ha väldigt enkla koraller under det med. för 11w behöver du detta en sockel artikelnumer 611131 ett förkopplingsdon artikelnumer 575537 sedan behöver du en glimtändare också,, tror att det ska vara rätt någon mer elkunnig får gärna kolla in det lite mer. men det smidigaste är nog om du går till något loppis eller återvinning och köper gamla skrivbordslampor med compaktlysrör i.. då är det bara att plocka över hela kablaget... har du tänkt att köra med skummare ?
  11. Hej,, har själv ett molly hottel som jag tycker funkar kanon bra att använda till saltvatten, jag har satt dit lite extra lyse i mitt.. jag har 2x24w och 2x11w och det räcker gott och väl.. här kan du hitta det som behövs för att bygga dit extra rör. http://shop.conrad.se. Själva lamporna kan affärer som säljer molly hottel beställa hem. eller gör du som jag och köper gamla kompacktrörs lampor på loppis eller liknande som du använder kabblaget ifrån.. kolla gärna in min tråd för att på lite insperation https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=32697
  12. jag har ett 80L och över det kör jag 2x24w blåvita och 2x11w är mycket nöjd med dem,, blir väldigt höga watt tal på en ganska liten yta.. tänk bara på att de är olika långa beroende på watt tal..
  13. hela över sidan är vit men undersidan är helt ok så har nog blivit ganska bränd,,
  14. Efter att en korall blivit bränd kan den då åtterhämta sig ordentlig.t eller kommer den vita delen alltid att vara kvar?
  15. Vet inte hur stark belysning den har varit under,, köpte den på korallfisken.. jo jag får flytta ner den eller släcka ner lite lysrör. så får vi se om den återhämtar sig.
  16. Jag har nu ett 80L som jag kör utan skummare då byter jag 10L i veckan. Men de som jag haft skummare i bytte jag aldrig vatten, fyllde bara på och det gick bra ändå..
  17. Jag köpte den för ungefär 2 veckor sedan, jag har ett molly hottel med totalt 70w lyse. 2x24w compaktrör 2x11w komoaktrör.. jag trodde denna sort ville ha mycket belysning så den sitter ganska högt upp.. vattenvärden är helt ok brukar bytta vatten regelbundet. ska jag flytta ner den lite då eller vad tror ni?
  18. Hej min Montripora digata Har börjat bli mer och mer vit på översidan men på under sidan är det massa polyper ute. vad kan detta bero på tror ni? Är den på väg att dö sakta men säkert?
  19. Då jag blivit trött på att ha en massa fraggar ligandes i mit lilla kar så bästämde jag mig för att bygga ett litet fragkar. Karet blev på 60L 5st t8 18w lysrör över. Här kommer lite bilder hur det ser ut med vatten i. inte de bästa bilder men kommer bättre senare. Jag tar gärna mot synpunkter hur jag borde förbättre det hela.
  20. Ser bra ut, detta blir nog kanon Mvh eric
×
×
  • Skapa Ny...