Gå till innehåll

ljungberg

Medlem
  • Antal inlägg

    139
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Har inte varit inne på ett tag då mitt jobb tagit den mesta tiden. Men karet tuffar på. Skall göra ett vattenbyte nu i helgen innan jag åker bort i en vecka. Är mycket nöjd med det och belysningen verkar funka helt ok. Men vill man ha lite värre får man väl investera i bättre LED lampor. Men för clowner och lite mjukkoraller fungerar original ledlampor mycket bra. mvh Johan
  2. Hi, The tank is pretty quiet, just make sure that the water level is ok and the skimmer will not make any sound. //J
  3. Har bara lite knappar just nu samt ett clownpar och en räka. mvh J
  4. Hi, The reef tank is awesome for It´s size. Lately I have worked a lot and have not had the time to advance the tank with new corals. But I will later on. The skimmer is perfect and the cirkulationpump is also perfect for the tank. I have done 3 waterchanges on the tank and the fisk and corals that are left still looks good.
  5. Du kan ju skjuta reducerar lite ner och upp för att se om det blir tyst. Det var helt knäpptyst på returen när jag körde karet Jonas.
  6. Har varit lite krasslig och det har inte hänt så mycket med karet. Gjorde dock mitt andra vattenbyte igår på karet. Räkan hade ömsat skinn idag såg jag. Korallerna ser ut att må bra. Däremot fick jag slända sacrophyten samt en till kolonikorall som inte klarade av nitritchocken i gamla karet. Så det blir att införskaffa lite nya små fraggar. Jag skall kolla upp måtten på sumpen i karet. Gjorde om lite då pumpen satt upp och ner när jag fick karet samt att det inte satt någon list under den vägg som separerar karet och sumpen (sitter den inte på plats så far sand in i sumpen).
  7. Fixat Laggeman. Tog ett tag innan man hittade hur man gjorde.
  8. Grejor? Var en glasskiva som fattades som skickades för över 6 månader sedan. Kan t o m försöka ta fram original postkvitto på det paketet.
  9. I små akvarier är vattenbyte A och O oavsett om du har skummare eller ej. Jag kan faktiskt rekommendera Aqua Medic turboflutor blue 500. Hemsida: http://www.aqua-medic.de/index.php?r=catalog/product&cid=35&id=251 det är en påhängsskummare som fungerar mycket bra. Här kan du läsa lite mer om den: http://reefbuilders.com/2010/10/07/turboflotor-blue-500-handson-impression/ Kör den själv och jag är mycket imponerad av den. Enkelt byggd men fungerar ypperligt och till vettig peng.
  10. http://www.nanotuners.com/product_info.php?cPath=74&products_id=698 Dessa t ex som är stora på Ledlampor i USA har satt sina datum för leverans i Januari. Men som sagt, vore kul med konkreta bevis att ryktet är sant :-)
  11. Precis man kanske inte skall tro allt man hör. Men med tanke på att flera leverantörer i USA som säljer LED bl a till Nano och Pico akvarium har satt nytt leveransdatum på sina lampor till mitten av och slutet av Januari bekräftar nog detta rykte. Om jag inte fått allt om bakfoten så har asien haft patent på själva tillverkningen av LED lamporna. Sedan har andra moddat dom och byggt armaturer av dessa "kina" lampor. Nu skall iallafall det vara fritt fram för alla att börja tillverka ledlampor. Kommer mer bilder senare, karet skall få gå någon vecka till.
  12. Nu har akvariet rullat på i ca en vecka och skummaren har blivit näst intill knäpptyst. Det enda jag kan anmärka på är ev ljuset som är för svagt. Väntar lite med inköp av nytt ledljus då licensen tydligen har släppts fri för tillverkning i början på Januari för just ledljus, så vi lär få se en hel del nyheter inom kort samt starkare lampor för billigare peng. Men jag kan varmt rekommendera karet för den som vill köra smått. Har även beställt ett till kar. Ett pico på ca 7.5 liter. Angående blåljus så finns det inte, kör helt släckt på natten. bubblorna är borta. Märkte att det var streamern som skickade ut lite bubblor när vattnet var lite lågt. Gjorde även första vattenbytet i helgen.
  13. Riktigt ballt har själv beställt ett till kar fast ett pico. Dock kommer jag INTE köra några djur i det utan bara koraller. Skall följa din tråd, alltid kul med annorlunda kar. mvh J
  14. Tackar för positiv feedback, Gjorde en liten "moddning" igår för att få det så tyst som möjligt. Satte en liten svamp där skummarens vatten rinner ut vilket gör att nu låter det knappt något alls. Ett svagt surrande ifrån cirkulationspumpen. Inatt ställde jag ner den på 6 volt och då låter det knappt något alls. Sacrophyton som brukar vara lite kinkig med ljuset har redan nu på morgonen efter 10 min ljus fällt ut sina polyper och börjat resa sig. Om man tittar på akvariets bakvägg så har det bildats en hel de luftbubblar. Är det tack vare cirkulationen iom att karet är så litet? Eller beror det på något annat?
  15. Det enda som surrar lite är streamern, men om man ställer ner den på lägsta nivån så hörs den knappt. Skummaren är mycket tyst. Sitter och kollar på nätet lite angående ljuset. Skulle vilja komplettera med 2 st ljus till, gärna 2 st 12 wattare. Gäller bara att få tag i samma armatur. Original armatur tar tyvärr inte andra lampor än 3 wattarna tack vare sockeln. Måste få tag på liknande med E27 sockel för de kraftigare lamporna.
  16. Prisbilden är väldigt luddig. Går att beställa ifrån Tyskland för 280 Euro. I Sverige är priserna allt ifrån 2995-4700 kr. Jag blev lite av en testperson tack vare att karet är helt nytt så jag fick ett mycket förmånligt pris.
  17. Kunde inte riktigt hålla mig nu när man lagt ner det stora akvariumet. Så idag köpte jag ett Aqua Medic Yasha 36L plug n play kar hos Akvarieleasing i Sthlm. Teknikmässigt är det ett kubaktivt akvarium med filterkammare på ca 38 liter. Teknisk data: *Akvarium 30X39,5X30 *Nanoprop 5000 (streamer) *Turboflotor 500 (skummare) *Ledbelysning på 3X3watt (får se om det duger eller om det blir att uppgradera) *JBL Protemp S50 Levande: *Sten på ca 2 kg *Koraller *Räka *2 clowner *Eremiter *Turbosniglar *Levande sand Drog igång det nu på eftermiddagen och lyfte över det som fanns kvar i stora karet. Måste säga att jag är grymt imponerad av skummaren, trodde faktiskt inte den skulle vara så pass bra som den verkar vara. Satte igång direkt och producera vitt skum samt hur enkel som helst att ställa in. Belysningen tål att synas och skall bli spännande och se hur korallerna trivs. Har mjukisar och en gammal stenkorall som vart över ifrån stora karet, den lär väl inte hända så mycket med men skall bli kul att se OM något händer i huvud taget. Streamern är ställbar i 4 olika lägen vilket var bra då man kan variera mellan 6, 7.5, 9 och 12 volt. Köpte till en doppvärmare ifrån JBL som får agera värmare i karet. Skall bli kul att se hur mycket ström detta kar drar då belysningen endast är på 9 watt, lite skillnad mot förut där man hade belysning på nästan 600 watt. Lägger upp några bilder på karet Blir lite mer bilder imorgon då skummare och pump har fått dragit ur den lilla grumlighet som vart. Men jag måste faktiskt säga att det ser lovande ut hittills. Mycket fin kvalitet på både kar och komponenter. Så för den som är ute efter ett litet nanokar eller skall börja sin saltvattenshobby med något mindre så kan jag varmt rekommendera denna. Det enda negativa kan vara ljuset. Men det går alltid att komplettera med mer led :-)
  18. Det kom upp ett rsm inatt till salu för sjukt låg summa, var tyvärr redan såld imorse :-( annars hade man nog slagit till på det. Nu är rampen nere, fy fasen vad den vägde. Sätt rejäla bultar i taket nu så du slipper ligga i sängen sömnlös.
  19. Såg karet också live idag, var riktigt trevlig. Dock lite skeptisk till lamporna som garanterat behöver kompletteras. 3X3watt kändes sisådär. Däremot ett riktigt snyggt kar. Ordentlig sump bakom för biofilter (bollar, makaroner, etc) och en rejäl skummare. Samt att cirkulationspumpen gick att ställa i olika lägen. Däremot är jag inte riktigt överrens med dom olika akvarieföretagens prisbilder i Sverige. På den Tyska sidan står det 280 Euro som rekommenderat pris. Zoogiganten tar 2995 kr vilket jag tycker är skäligt. Däremot tar 2 st andra konkurrenter i Sthlm 3995 kr och 4700 kr för samma kar?!?!!! Får se om man kommer överrens om ett sista pris imorgon. Har ingen lust att betala nästan 1-1700 kr i överpris för ett kar.
  20. Reuben, Belysningen skickas imorgon. Får hjälp ikväll av grannen att montera ner den. Känns faktiskt lite trist att göra sig av med karet. Men det vart lite stort i vardagsrummet samt så behöver jag platsen där det står. Men det blir att investera i ett pico eller nano-kar iallafall så man kan behålla lite saker.
  21. Behöver lite tips på små nanokar. Det skall vara liknande AquaEL Nanoreef och Aqua Medic Yasha dvs karet skall vara öppet. Håller på att nedgradera mig och tänkte iallafall behålla några saker i ett litet nanokar. Gärna om någon har tips på lösa kar Mvh J
  22. Här finns en liten film på Youtube. Vad kostar den i Sverige?
  23. Nu är det mesta sålt i karet. Har dock följande kvar om någon är intresserad: Levande sten med gröna skivor på. Stenen kanske väger runt 1 kg: 300 kr Levande sten med dessa på. Också en sten på runt 1-1.5 kg: 300 kr Lösa koraller: 1. ca 15-20cm stor när den breder ut sig. 300 kr 2. 100 kr Fiskar (alla ifrån akvarieleasing): Clownpar: 200 kr Naso Elegans: 400 kr En slags sandvändare: Riktigt fina färger: 200 kr Räka med klor: 150 kr Turbosniglar: 15 kr/st Eremiter: 15 kr/st
  24. Vart kanon Fredrik. Du skulle ju fått plats med mer saker ju ;-) Kolla in något sådant här och sätt i den befintliga rampen: http://www.tritonakvarium.se/product.asp?product=1209 Skulle göra under för belysningen och korallerna till vettigt pris. mvh J
  25. Lägger ner för denna gången. Karet vart mest i vägen i vardagsrummet. När man har större så är det inte omöjligt att det blir ett kar igen. Du behöver inte sten och fisk? ;-)
×
×
  • Skapa Ny...