Jump to content

adddo

Medlem
 • Posts

  3,269
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

adddo last won the day on October 5 2021

adddo had the most liked content!

Profilinformation

 • First name
  Bjarne
 • City
  Stockholm
 • Akvarievolym
  800ish

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

adddo's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Dedicated
 • Reacting Well
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

147

Reputation

 1. Sjukt coolt, ska bli kul att se!
 2. 12 000kr för dec....
 3. Kul, hoppas allt går smidigt! Lägg ut massa bilder o filmer, här eller på instagram
 4. Nä, som sagt, bara mjukisar så jag är inte så noga..
 5. Mina har funkat bra de dryga två år jag haft dem, jag håller dock med om att man hela tiden måste söka reda på dem i appen om man vill in och ändra nåt, lite jobbigt.. Men för priset på dessa så kan jag inte annat än vara nöjd.
 6. 2013, 2014, 2105, 2020, 2021 på samma sida.. siktar på att få med 2022 också Tack Karet och bänken är byggda av han i Polen schzezin eller vad det heter 2018. 180x60x60 optiwhite, avrinning med 3 hål. Stålställning klädd i trä (ek om jag minns rätt) skivor runtom och högglans vita luckor både på fram och baksida. Karet står i en alkov så man kan gå runt det på 3 sidor likt ett "peninsulakar". Bänken är delad i två delar, sumputrymmet där en sump på om jag minns rätt är 120x50x50 med 4 kammare, osmosbehållare, skummare/teknik, refugie med chaeto och till sist returkammare, ligger ett antal kilo LS utspritt i sumpen också. Den andra delen av bänkutrymmet huserar kontroller och doseringspump/behållare. Tekniken består av en CB skummare, wifistyrd doserpump 4 kanaler, fosfatreaktor, tunze led refugielampa (24/7), DC returpump. 1 Ecotech QD pump som går på 30% och en Tunze 6095 (hade en till Tunze från början men en pajjade och eftersom det är mjukiskar så har jag inte brytt mig om att ersätta den. Belysningen är 4 st Moon Led Plus, snygga tycker jag och funkar utmärkt till mjukisar (säkert annat också). En eheim autofeeder också.. Startade karet med en sån där Clarisea SK5000 också men tyckte det bara var jobbigt så tog ur den.. Jag byter typ aldrig vatten.. var nog mer än ett år sen sist.. rullar på bra ändå med AF tillsatserna via doserpumpen. uvreef på instagram finns mer bilder https://www.instagram.com/uvreef/ Hittade en gammal där man ser sumpen lite..
 7. Tack! Ja, vi brukar åka iväg ett par veckor ibland. Ställ ner skummaren till torr skumning. autofeeder skaffat en större tunna för ATO som kan tas fram och ställas vid karet vid dessa tillfällen Sen om man har nån släkt, vän, granne som kan titta till det ett par ggr i veckan så är det ju ett plus, och kanske kan mata lite fryst då.
 8. Jag har hållt på i 20 år och haft allt från tekniktunga SPS kar till som nu, ett lättskött kar med endast mjukisar. För mig är inte "pillandet" det roliga, det får mig snarare att tröttna och känna att jag inte orkar hålla på med följden av att karet blir misskött och nedlagt. Ett kar med fokus på fisken och lättskötta mjukisar som inte kräver samma millimeterprecision som SPS för att trivas är mer min melodi just nu, jag har som kaptenen ovan föreslår endast en skummare, returpump, två bra streamers, en fosfatreaktor och "helt OK" belysning, kostnadsmässigt kan ju belysningen bli väldigt betydande men då mjukisar inte har samma krav så kan man utan dåligt samvete skaffa sig nåt som inte är "top notch" eller begagnat från en äldre generation. Jag har även om det kanske inte behövs också en 4 kanalers doserpump för tillsatser.. Jag byter sällan vatten, skrapar rutorna 3-4 ggr i veckan, matar varje dag, tömmer skummaren nån gång i veckan och byter fosfat/aktivt kol media 1 gång i månaden och tycker det är så skönt att inte behöva lägga mer tid än så på att njuta av mitt lilla rev.. Jag har inga bra bilder på datorn men kolla https://www.instagram.com/uvreef/ för hur det ser ut.
 9. Grymt snyggt. Om du fotar med mobilen kan jag rekommendera snapseed som är ganska enkelt att använda. //B
 10. Ditt kar dyker upp på mitt instaflöde lite här och där. https://www.instagram.com/p/CKJaE92Lui4/?utm_source=ig_web_copy_link https://www.instagram.com/p/CJ7dd6VMoAS/?utm_source=ig_web_copy_link
 11. Hej Har funderat på att sälja min extremt välmående Zebramuräna som är ca 70-80 cm lång. Prisidé 800kr (ca 1500 i butik)
 12. Använd 3-4 månader. 2000kr Finns i Upplands Väsby, Sthlm.
×
×
 • Create New...