Jump to content

Vidofner

Medlem
 • Posts

  1,639
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Everything posted by Vidofner

 1. Bortskänkes! Kan ganska enkelt göras om till ett vanligt akvarium om man önskar. Sumpen är 150x50x50 och ställningen har en minsta höjd på 65 cm samt ställbara fötter. Sumpens stora fack har varit menat för vattenbyten och är ca 80 liter i volym. Den har ett borrat hål för att tränera facken på gammalt vatten för att sen fylla upp med nytt och blanda salt. Skapar väldigt smidiga vattenbyten. Kan förklara processen för intressenter. Det borrade hålet för tränering kan enkelt pluggas igen med en genomföring om man inte vill ha träneringen
 2. Här tänkte jag låta mangrove få växa
 3. För rening blir det bara aktivt kol och levande sten i sumpen till en början. Var och köpte LS idag. Inte mkt man får för 2000 kr Köpte även en till clown då min clown från förra systemet varit singel ett tag nu (Hittade hens mummifierade partner när jag städade bort gamla sumpen) Gamla och nya clownen verkar ha funnit varandra direkt. Utöver dessa så har jag även en Ctenochaetus binotatus kirurg och en ensam bangai som jag behöver fixa en partner till också. Utöver clownerna och kirurgen som kan räknas som aggressive så ska alla andra fiskar i detta kar vara lugna och framförallt enkla så att man kan resa bort utan att behöva ha akvarievakt. Utöver renhållningstekniken jag nämnde så kommer jag antingen köra min razor ramp eller min ati powermodule hybrid för ljuset. Har inte riktigt bestämt mig än. Powermodulen är ju bättre helt klart men tar också mer plats och väger mer. Min fokus kommer vara LPS:er så det krävs ju inte så avancerat ljus. Cirkulation blir gamla tunzepumpar jag har liggande och retur blir en jebaopump från förra karet.
 4. Efter att ha haft ett 840 liters kar som helt invaderades av ostoppbara bubbelalger samt att allmänt ledsnat på acroporor som dör så fort man slappnar av så har jag nu nedgraderat till 250 liter och tänkte bara köra lps/mjukisar eller möjligen nån enkel sps. Fiskarna ska vara av snälla arter med undantag av de som får följa med från gamla akvariet. Har tänkt hålla det hyfsat low tech och kanske till och med skippar skummare. De lpser jag sparat från gamla karet har klarat sig utan skumning och vattenbyten i ett år. Sumpen kommer som tidigare stå i garaget av bekvämlighetsskäl samt minska risken eventuella översvämningsolyckor Idag började jag fylla huvuddisplayen
 5. Ja några av dem på sista bilden samt nåt montiporaflak
 6. Har nyss sålt av mkt koraller så nu är kemin i karet inte superstabilt direkt. Dessa sps:er behöver därför försvinna innan svängningarna tar kål på dem. 50kr per fragg oavsett storlek. Enda kravet är att man köper för minst 300 kr för jag orkar inte ta emot besök för mindre pengar än så Hämtas i Järfälla norr om Stockholm helger eller vardagskvällar
 7. Optiwhite kub 120x120x60 med utanpåliggande överrinning. Byggt av diamantaquarien. 3 år gammalt och i mycket bra skick. Finns ett ställe med repor men är väldigt litet och syns knappt. Rejäl stålställning med magnetiskt avtagbara IKEA-luckor följer med. 5000 kr eller högstbjudande ( kostade 21 000 nytt) Hämtas i Järfälla norr om Stockholm.
 8. Hämtas i järfälla norr om Stockholm
 9. BOKAT: Alla fiskar SÅLT: Grön humilis samt grön assie acro. Bilder på dessa är borttagna ur annonsen så det som syns finns kvar Ska göra en nedgradering och köra lite enklare koraller och ska därför sälja av det mesta av det jag har idag. Många stora sps:er och massa fiskar. Vissa svårare SPS:er har kanske inte den bästa färgen i dagsläget i och med att jag inte spenderar så mycket tid på akvariet längre. De korallerna som inte ser toppen ut kan jag ge en pengarna tillbaka garanti på 2 veckor på för att inte avskräcka köp Titta på bilderna och säg till om något är av intresse. Vissa saker kommer jag inte sälja och till det hör clowner, bangaikardialer samt lps:er och mjukkoraler och möjligtvis nåt annat jag inte tänkt på. Koraller och fiskar hämtas i Järfälla norr om Stockholm. Som du säkert vet så är det inte alltid helt lätt att fånga in fiskarna så räkna med att det kan ta några dagar innan jag lyckas fånga in de ni vill ha. För att visa vilken potential den SPS ovan har så är här två bilder på fraggar från samma koloni när jag skötte karet lite bättre För att visa potentialen på ovanstående så kommer här bild på hur den var när den mådde som bäst:
 10. Väldigt tåliga acropora. Varit med mig 7 år. 100 kr fraggen men kravet för försäljning är köp på minst 200 kr. Hämtas i Järfälla norr om Stockholm.
 11. Dessa har legat på botten ett tag så de har ingen vidare färg. De har väldigt fin rosa färg om de ges rätt förutsättningar. Bör fraggas upp så död vävnad tas bort då de kan finnas bubbelalger på den döda vävnaden. Först till kvarn. Finns i järfälla
 12. Så här gick lottningen, ursäkta sent svar. Vinnare av varsitt TritonLab ICP-EOS-test: @Kapten Saltbalja, @Caal, @arnstad, @Claes_A och @Hector Vinnare av varsitt TritonLab N-DOC-test: @gurra600, @Himzo, @borne82 och @tiomm Vinnare av Alkatronic+regentvätska: @P Strand Stort grattis till alla vinnare!
 13. Vinn en Alkatronic samt triton-lab tester! På söndag 20/1 2019 kl 15:00 kommer saltvattensguiden hålla en livesänd lottdragning på vår facebooksida för de som blev stödjande medlemmar 2018. Vi kommer utöver lottdragning även kunna svara på frågor ni kan ha om vår förening eller varför inte helt enkelt frågor ni har om hobbyn? Skicka gärna in era frågor i förtid genom att skriva i denna tråd! 10 personer kommer vinna ett pris och förstapriset är en Alkatronic. 1:a pris - Alkatronic v3 plus 4 liter reagens 2:a - 5:e pris - TritonLab N-DOC test 6:e - 10:e pris - TritonLab ICP-OES test Är du osäker om du medverkar i lotteriet eller vill veta ditt lottnummer så går helt enkelt in på din profil så står det där. Lycka till! Vår facebooksida hittar du här: https://www.facebook.com/saltvattensguiden.se/ like:a den för att få notiser om när lottdragningen startar
 14. 100-300 kr beroende på storlek. Hämtas i Järfälla norr om Stockholm. Skickas inte. Väldigt tacksam korall som jag har haft sen mitt första år i hobbyn. Växer staghornslikt och snabbt.
 15. Du verkar ha fått det nu :). Ursäkta om det tog lite tid men det är manuellt arbete så det sker inte fören vår kassör hunnit kolla nya inbetalningar. Ha det fint!
 16. Den är liten så 100kr räcker @Aivengo13 @peppe67
 17. @Aivengo13 det enda jag har så fall är en tvåhövdad frag på turkos caulastrea
 18. Inte satt upp på pluggar än men... Oidentifierad acropora som växer staghornslikt. 100-300 kr per fragg beroende på storlek.
 19. Finns i Järfälla utanför Stockholm. Kontakta mig så kan vi diskutera pris. Säljes då den börjat ge sig på min Chelmon rostratus men övriga fiskar (små som stora) har den varit mycket fredlig mot. Då jag behöver min chelmon rostratus för glasrosbekämning måste jag tyvärr prioritera den framför imperatorn. Imperatorn är i god hälsa och äter allt möjligt. Nyligen blivit fullt utfärgad.
 20. När jag startade upp så hade jag hög fosfat och låg nitrat. När jag började tillsätta nitrat så sjönk fosfaten snabbt. Du skulle ju kunna tillsätta fosfat och se om det hjälper. Däremot om du inte har problem pga nitraten så skulle jag inte bry mig.
×
×
 • Create New...