Gå till innehåll

Gurky

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Från era svar tolkar jag det som att det är något som dom ska göra?
  2. Hur vanligt är det att eremiter gräver ner sig? Skaffade 10 stycken förra veckan och dom första dagarna var dom extremt aktiva med att gå runt och hålla på i sanden (sandvändande eremiter). Nu är i princip alla nergrävda och det enda som syns är deras klor och ögon som sticker upp.
  3. Jag är i behov av krabbor och tänkte att någon som bor på västkusten skulle kunna tänkas hjälpa till. Hade tänkt 20 kr/st + frakt. Skicka gärna PM om du är intresserad Mvh Peter
  4. Har aldrig haft några problem med fiskarna jag har köpt där. Fast jag brukar vara extremt petig, så har hänt att det inte handlat där pga hur vissa fiskar ser ut. Kunskapsnivån är väl inte det bästa, men priserna på fiskarna är bra.
  5. Allt lever och ser bra ut! Håller på att acklimatisera med drop metoden just nu så det lär väl ta någon timme eller så innan allt är klart.
  6. Det låter bra när man läser men teori och praktik är inte alltid samma sak tyvär. Frakten blir inget problem om man är några som går ihop på en låda, får plats 14-17 små/medium saker i en sån låda
  7. Någon som har erfarenhet av att beställa från directsealife? Hur är deras kvalité/leverans/garanti? Dom verkar ha en del roliga saker
  8. Bläcket är inget problem om du har en överdimensionerad skummare. Om du vill ha en 8-armad så finns Octopus mercatoris. Dom blir ca 12 cm (huvudet ca 5 och armarna 5-8 cm) och man kan ha flera i samma kar om dom växer upp tillsammans. Går även att ha tillsammans med vissa fiskar. Vill du ha en 10-armad sök på Sepia bandensis.
  9. Om man planerar att skaffa sig en bläckfisk bör man läsa på ordentligt först. Inget djur som man impulsköper direkt. Bla kan man ej ha fiskar med en cuttlefish pga hur dom jagar och att dom gillar att döda sånt som rör sig även om dom inte är hungriga. Det svåraste med att ha bläckfiskar är maten. Har du ingen möjlighet till olika varianter av levande föda så kan du skrota idén redan nu. Artemia är tyvär inget man ska mata med så den källan kan strykas. Räkna med att du kommer att behöva mata dom minst i 3-4 månader med levande föda, för att sedan eventuellt lära sig att ta fryst. Om man vill ha ägg så är det säsong nu (viltplockade så är det vår och höst som gäller) Kan varmt rekommendera tonmo.com och även boken "Cephalopods Octopuses and Cuttlefishes for the Home Aquarium" av Colin Dunlop och Nancy King för intressant läsning.
  10. Skulle inte vara fel det heller
  11. 1. Thaumoctopus mimicus (får dock inte plats i karet ) 2. Metasepia pfefferi 3. Sepia bandensis
  12. Är du verkligen säker på det? Jag har nämligen flera som ser exakt ut som dina, men dom ser väldigt olika ut dom som finns i länken.
  13. Jag undrar om det finns någon räka/krabba som är relativt lättodlad.
  14. Hehe jag skulle ringa till honom kl 20.00. Tackar! Mitt första salt, men har hållit på med sötvatten i några år nu
  15. Belysningen är T5 med nyligen bytta rör. Jag köpte det begagnade. Kanske blir så att jag måttbeställer ett i framtiden.
  16. Oj nu skrev jag lite fel. Det begagnade kostar 4000kr utan skummare, sten etc. Med en Deltec skummare och sten skulle det gå på 7800kr.
  17. Kan tillägga att karet är igång nu och det enda som jag behövde köpa till enligt säljaren är sump, sten och sand.
  18. Det som inte ingår är levande sten, levande sand och skummare. Det som ingår är akvarium, ljusramp, bänk, sump, returpump, cirkulationspumpar. Kan ha glömt något iom att jag är nybörjare i ämnet
  19. Hej! Jag skulle behöva lite rådgivning. Valen står mellan att köpa ett begagnat saltkar (inkl alla tillbehör) eller att måttbeställa ett kar och skaffa alla tillbehör separat. Det begagnade skulle gå för 7800kr och är ett Fluval Vicenza 260. Någon som vet om det är ett bra kar? Hur länge har modellen funnit? Är ju lite svårt att veta hur länge karet har varit i bruk hehe. Det nya (70x70x50) skulle jag få hyffsat billigt ändå, räknar med ca 10000kr inkl alla tillbehör. Jag har stora problem med hur jag ska göra...vad skulle ni göra om ni var i den här situationen? Mvh Peter
×
×
  • Skapa Ny...