Jump to content

Molle71

Medlem
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Anders
 • City
  Vingåker
 • Akvarievolym
  350
 • Antal år inom sötvatten
  2010-10-15

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Molle71's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Hejsan! Undrar var har du köpt genomföringarna? Sedan blir det inte stora spänningar i bottenglaset av 3 hål, finns det inte riska att det spricker när det är igång sen med vatten? mvh Anders
 2. Hej! Undrar om någon vet en bra mh armatur? typ från jula eller något annat ställe som inte är så dyr men som skulle kunna funka bra. Har ett kar på 320 liter. Vill ju gärna ha glitter. Kör med 4 t5 rör två vita och två blå. Hur mycket kelvin behöver jag då på mh lampan? har mjukkoraller.
 3. Hej Igen. Det var dags igen i förgår. Då la min sjöhare ännu mer rom (grön spaghetti) Såg när den la det och romen kom ur munnen. Skumt. Någon som vet mer om det här? och måste man ha två sjöharar för att det ska bli något med rommen?
 4. Jag tycker glasrosor är fina. nackdelen är ju bara att dom sprider sig så fort.
 5. Hej! har kollat så nu vet jag att det är rom från sjöharen undrar bara om det kan bli något av det? Tack försvaret och länken. mvh Anders
 6. Nop inga tentakler där inte. Undrar om det kan vara sjöharen som har lagt typ rom eller?
 7. Någon som vet vad detta är? det var inget på morgon men var där på kvällen. Skulle tro att det är ca 2 meter lång seg tråd. som spaghetti. har bara 3 små fiskar, några sniglar, en räka och en sjöhare. men ingen skiter som högen så jag har ingen aning vad det är. kan ses på länken nedanför. http://hem.passagen.se/molle1971/bild/004.JPG mvh Abders
 8. Någon som vet vad det är? ser ut som en liten sjöstjärna. http://www.nattstad.se/Anders.Mohlin
 9. Hejsan! jag beställde en H. Crispa. och den ser exakt ut som min. kolla på min blogg
 10. Tänkte vad är det minsta man måste ha när man har saltvattensakvarium... Ytterfilter ska man avstå det efter som det blir restprodukter av det och kommer så småningom ut i karet igen... Skummare är väl själva hjärtat i karet? någon sa att min är för liten, den pumpar igenom 550 liter i timmen och det blir ungefär 2-3 dl smuts i koppen per dygn. riktig brun sörja är det. doppvärmare måste man ju ha efter som tempen ska ligga runt 25 grader. Har läst om dom som bara har levande sten och syra och inget mer och det funkar hur bra som helst. Så frågan är ska jag ta bort ytterfiltret? har aktivt kol i det är inte det bra? Finns det någon expert som kan svara på frågorna? mvh Anders.
 11. Oki har kikat lite där Det verkar som min anemon mår bra i allafall.
 12. Som är helt vitt? Den har ändrat form till ser ut som en svamp står upp på foten typ. Är det normalt?
 13. ok tack för svaret, såg något märkligt, Anemonen sprutade ut typ som sperma ur munnen. vad är det?
 14. Skummaren borde väl klara av ett 320 liters kar? vattnet är kristallklart. vatten värden gjorde jag idag och dom ligger på no3 0-10 no2 0-0,5 ca 400-500 kh 6-10d ph 8,6 salthalt 1,023.
 15. Är det inte bra att ha ett ytterfilter också, det blir ju lite biologiskt smuts som den tar bort eller? aktivt kol är väl bra?
×
×
 • Create New...