Gå till innehåll

Molle71

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hejsan! Undrar var har du köpt genomföringarna? Sedan blir det inte stora spänningar i bottenglaset av 3 hål, finns det inte riska att det spricker när det är igång sen med vatten? mvh Anders
  2. Hej! Undrar om någon vet en bra mh armatur? typ från jula eller något annat ställe som inte är så dyr men som skulle kunna funka bra. Har ett kar på 320 liter. Vill ju gärna ha glitter. Kör med 4 t5 rör två vita och två blå. Hur mycket kelvin behöver jag då på mh lampan? har mjukkoraller.
  3. Hej Igen. Det var dags igen i förgår. Då la min sjöhare ännu mer rom (grön spaghetti) Såg när den la det och romen kom ur munnen. Skumt. Någon som vet mer om det här? och måste man ha två sjöharar för att det ska bli något med rommen?
  4. Jag tycker glasrosor är fina. nackdelen är ju bara att dom sprider sig så fort.
  5. Hej! har kollat så nu vet jag att det är rom från sjöharen undrar bara om det kan bli något av det? Tack försvaret och länken. mvh Anders
  6. Nop inga tentakler där inte. Undrar om det kan vara sjöharen som har lagt typ rom eller?
  7. Någon som vet vad detta är? det var inget på morgon men var där på kvällen. Skulle tro att det är ca 2 meter lång seg tråd. som spaghetti. har bara 3 små fiskar, några sniglar, en räka och en sjöhare. men ingen skiter som högen så jag har ingen aning vad det är. kan ses på länken nedanför. http://hem.passagen.se/molle1971/bild/004.JPG mvh Abders
  8. Någon som vet vad det är? ser ut som en liten sjöstjärna. http://www.nattstad.se/Anders.Mohlin
  9. Hejsan! jag beställde en H. Crispa. och den ser exakt ut som min. kolla på min blogg
  10. Tänkte vad är det minsta man måste ha när man har saltvattensakvarium... Ytterfilter ska man avstå det efter som det blir restprodukter av det och kommer så småningom ut i karet igen... Skummare är väl själva hjärtat i karet? någon sa att min är för liten, den pumpar igenom 550 liter i timmen och det blir ungefär 2-3 dl smuts i koppen per dygn. riktig brun sörja är det. doppvärmare måste man ju ha efter som tempen ska ligga runt 25 grader. Har läst om dom som bara har levande sten och syra och inget mer och det funkar hur bra som helst. Så frågan är ska jag ta bort ytterfiltret? har aktivt kol i det är inte det bra? Finns det någon expert som kan svara på frågorna? mvh Anders.
  11. Oki har kikat lite där Det verkar som min anemon mår bra i allafall.
  12. Som är helt vitt? Den har ändrat form till ser ut som en svamp står upp på foten typ. Är det normalt?
  13. ok tack för svaret, såg något märkligt, Anemonen sprutade ut typ som sperma ur munnen. vad är det?
  14. Skummaren borde väl klara av ett 320 liters kar? vattnet är kristallklart. vatten värden gjorde jag idag och dom ligger på no3 0-10 no2 0-0,5 ca 400-500 kh 6-10d ph 8,6 salthalt 1,023.
  15. Är det inte bra att ha ett ytterfilter också, det blir ju lite biologiskt smuts som den tar bort eller? aktivt kol är väl bra?
  16. Hejsan! Undrar om det finns någon mer som vill komentera och framföra sin åsikt.
  17. Hej! Tack så mycket, du vet inte vad det är för korall?
  18. inne på min blogg på nattliv så har jag en snigel och en korall jag inte vet namnen på. undrar om någon har lust att kolla och namnge dom åt mig som är duktig
  19. oki. det blir nog 4-5 stycken tror jag. kan man få par och dom ynglar av sig? Matade min anemon med en räka. det vart jätte liv i den och drog ner den till munnen, så nu är halva inne hehe. tomatclowner är det dom som är nemo fiskar?
  20. oki. ska beställa clown fiskar ska man ha typ en till en anemon? eller kan man ha flera?
  21. Det är en Purple Tip Heteractis crispa. oki en räka i veckan kanske är mer lagom. Något annat bra som man kan mata den med? Det finns olika tecken från en anemon typ när den har dragit ihop sig, vad betyder det? att den är hungrig? Vad gör en clownfisk för anemonen? är det att den äter mat och dräller lite på anemonen så den får mat?.
  22. Hej! Kan man mata anemonen med skalade räkor djupfrysta?
  23. Hejsan! Det har vart igång i 4 veckor. Vattenvärdena är bra, salthalten är 1.025. ph, nitrate, nitrit, mg är bra. Det verkar som anemonen mår bra, den flyttar inte runt som man har läst den kan göra när den inte trivs. Får ett par veckor sedan sen så exploderade karet med rörmask så det mäste ju var ett bra tecken. Har en skummare som är otroligt efektiv. Den tar ut ungefär 2 dl smuts per dygn. Har bra cirulation o karet. Vet att 4 veckor inte är länge men gör ett prov. Hoppas att det är tillräckligt inkört. Väntar med fiskar ett par veckor till tror jag Någon som kan rekomdera några fina koraller eller någon som vill bli av med lite? hör av er Växer koraller fort? Köpte 5 st olika för 5 dagar sedan som jag har satt fast i "revet". Kommer med namnen på dom snart. mvh Anders
  24. Hejsan! Har haft det igång 4 veckor, vatten värdena är bra. Har 2 t8 rör ett vitt och ett blått, 2 st t5 rör med ett vitt och ett blått. Ljuset räcker nog till. Startade upp det med 25 kg levande sten en säck med levande korall grus. Kör med en jade skummare, ytterfilter med uv ljus, aktivt kol och keramikrör samt fint filtermatrial i ytterfiltret. har testat med multistick och alla värden är bra, eller inom värdena bra. Har 2 st cirk. pumpar som pumpar 3500 liter vardera. Har skaffat osmos aquatic nature antarctica 150-220 så hädanefter blir det bara vatten som gått igenom det. Ska inte bli så mycket brunalger har jag hört, samt nitritet blir lika med nästan noll. Är ganska grön en så länge. Har märkt att alla har olika åsikter om saltvatten hehe.
×
×
  • Skapa Ny...