Gå till innehåll

Septimius

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hade BM innan men har bytt till en ATB-skummare med askollpump och det är verkligen som natt och dag när det gäller byggkvaliten, ljudnivån och skumproduktionen!
  2. Ett alternativ till FM's zeomatic finns bland annat här: http://www.dreamcorals-shop.de/product_info.php?info=p880_selbstreinigender-zeolithfilter-2-2-liter.html Liknande design med samma pumpar men betydligt billigare.
  3. Min 8x54w hänger 14 cm över ytan just nu, höjer den lite när det är varmt ute. Började på 25cm och sänkte gradvis för att inte chocka korallerna.
  4. Red sea nitrate pro test använder jag, den ger iaf en indikation om man håller låga nitratnivåer(0.5/0.75), hur exakt testet är kan jag dock inte uttala mig om
  5. Jag har beställt därifrån innan och anledningen till att det tar sådan tid att få sina grejer är att affären har ett minimalt lager och måste därför beställa från Tyskland, vilket brukar kunna ta sin lilla tid.
  6. Jag har också en sådan som jag klippte ner jäms med roten, men nu har den kommit tillbaks, verkar grymt tålig.
  7. Förutom Korallen zucht kan jag också rekommendera tunze egna salt
  8. Häftigt mangrove bonsai shallow reef http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2300906
  9. Mitt rimless på 140x70x50 12mm bågnar också runt 2 mm på mitten men enligt bengt på majornas glas ska det inte vara någon fara. Tycker dock 10mm låter lite väl tunt.
  10. Fick till mina luckor i udda mått genom att köpa spånskivor med vit fanér på hornbach som jag sedan klädde in i vit högblank vinylfilm, blev riktigt nöjd med resultatet även om det var lite pilligt med vinylfilmen.
  11. http://www.maackvatten.se/saltvatten/diverse/rondomatik-400-foder-automat.html Bra då man kan mata med olika mat och bestämma själv hur mycket mat som ska komma vid varje tillfälle.
  12. Köpte en sten som nästan var täckt med yuma, av den gröna typen, med följde också en blå variant liknande de i inlägg 7. De gröna har nu nästan tagit över hela vänstra sidan av burken och börjar ta dö på närliggande SPS:er. När de blir för trångt släpper de och koloniserar på så vis andra delar av akvariet.
  13. Kan nog bli svårt att bli av med, då cyanon lever på fosfaten som finns i den delen av korallskelettet som inte har någon vävnad. Att suga bort cyanon ofta kanske till slut får bort den.
  14. Visserligen på tyska men de har det mesta http://shop.marinesystems.de/
  15. Kolla på e-bay när det kommer till Hanna Checker, finns för 40 dollar och 25 reagenser kostar bara 9 dollar, halva priset jämfört med Sverige, dessutom är de små så portot blir billigt.
  16. http://www.reefshops.com/marine-color-dosing-pump-mcd-3-m.html
  17. Jag tror det är den doserpumpen som jag har. Använt den i 6 månader utan några problem, den går också att uppgradera med ytterligare en enhet med 4 pumpar. Nackdelen som jag ser är att den ganska högljudd.
  18. Tack! Oj inte sett att ni svarat i min forumtråd förrän nu, Ledsen är fördelade 50/50. Har nu kompletterat med 2x54w 15000k aquamedic t5 för att få jämnare ljus över karet. Har även möblerat om i karet för att göra det lättare att skrapa bak, och sidorutorna. En tid innan ommöbleringen märkte jag att korallerna började ljusna lite för mycket. Detta försökte jag kontra med salpeter men det fick till följd att jag nu ha lite cyano på en del ls. Byter vatten i karet lite oftare nu och har ökat dosen vodka efter att korallerna mörknat lite efter ommöbleringen. Om någon har några tips till hur jag får bukt med cyanon uppskattas det. Och så de obligatoriska bilderna, på den första bilden är tagen precis efter möbleringen med enbart T5 tända.
  19. Då var det dags att lägga upp en forumtråd om mitt akvarium, tänkt göra detta länge nu men det har inte blivit av. Akvariet är ett Juwel Rio 300 i bokfärg(varför inte svart? :/) Utrustning är som följer: Skummare: bubble magus nac 6 Belysning: 96x3w Bridgelux på fyra 40x18 cm kylflänsar Sump: 45 liters akvarium från hornbach Retur: aquabee 2000/1 up(som är strypt för att få ner ljudnivån Avrinning: overflow box modell stor från fishstreet Cirkulation: vortech mp40w Doserpump: marinecolor 6 kanalig från hk Salt: Red sea coral pro Doseringar: 4 ml vodka dagligen 7ml Ca dagligen(aquacalc recept) 40 ml bikarbonat (lite svagare blandning, svårt att lösa) 12 ml mg dagligen(aquacalc) 12 ml Easy-Life maxicoral A+B två gånger i veckan Doserar salpeter efter behov Vattenvärden Salthalt 1.025 Ph 8. KH 7 Ca 420-430 Mg 1360-1380 Nitrat omätbart med salifert Fosfat omätbart med salifer Har väl gått igenom de vanliga faserna med uppstarten av akvariet så som alger och skit. När väl algerna var borta kom mulmen och efter det, för låga nitratvärden så korallerna bleknade, detta stabiliserades med salpeter och aminosyror. Tillväxten har väl varit sisådär, märker först nu att saker verkligen börjar växa med den nya ledbelysningen och stabila vattenvärden från doserpumpen. Djurlista fiskar 2 Amphiprion clarkii 1 Centropyge bicolor 1 Centropyge bispinosa 1 Siganus vulpinus 1 Naso vlamingii 1 Labroides dimidiatus 2 Nemateleotris magnifica 1 Zebrasoma flavescens 1 Paracanthurus hepatus Lägre djur 2 Turbosniglar 3 Nassarius 2 Eldräkor 3 Eremitkräftor(riktigt små med röda ben) Koraller SPS lite olika acropora, montepora, seriatopora och stylophora LPS Lobophyllia hemprichii? platygyra acuta? Caulastrea echinulata Annat: lite olika knappar och skivanemoner, däribland Ricordia yuma, någon lilaaktig stjärnpolyp också. Bilderna är från mellan december 2010 och framtill igår.
×
×
  • Skapa Ny...