Jump to content

aerie

Medlem
 • Posts

  1,678
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Samuel
 • City
  Karlskrona
 • Antal år inom saltvatten
  Sedan 2003
 • Akvarievolym
  576
 • Akvarie mått
  160x60x60
 • Antal år inom sötvatten
  Aldrig.
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  40?

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aerie's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

11

Reputation

 1. Finns annars en bra ytavrinningsgrej på Hornbach(eller fanns iaf där för några år sedan när jag var aktiv), man kopplar den till insuget på en pump så suger den lagom från ytan och blåser ner i vattnet igen.
 2. Ett annat enkelt sätt är annars att bara klämma in dem i en skreva så att de hålls fast både när de expanderar och är ihopdragna. All form av fasthållning kräver lite fingertoppskänsla, klämmer ni dem för hårt kommer korallen att offra den delen och klippa av sig själv. Har själv aldrig limmat mjukkoraller då jag tycker de blir lite slemmiga men det kanske är det lättaste sättet om man inte har möjlighet att övervaka dem dagligen.
 3. Tycker du ska fortsätta att ha den i burk för matning tills den äter ordentligt, du behöver dock inte ha i jättemkt mat förräns den börjar komma ut för att äta ordentligt, det kan ta några dagar(3-10) innan den är med i matchen, då kan du öka mängden mat. Köp gärna en liten cirkulationspump som blåser runt maten och cirkulerar vattnet i burken.
 4. Ser du att det verkar lossna mer runt där det är avnött så skär bort det skadade med någon cm marginal, annars kan du bara låta det vara, försök gärna sätta fast ytan där det inte finns något kött på med superlim mot en liten sten(hitta ett lagom stort hål, torka torrt, ta upp fraggen, torka torrt på stammen, lägg en klick superlim gel på hålet och tryck ner kvisten. Ska vara någon sorts speciell superlim, finns på guiden, kommer inte ihåg just nu.
 5. Skulle nog prova med något mer köttigt om du verkligen vill utfodra anemonerna, jag har aldrig sett mina ta något så smått som nykläckt artemia.
 6. Precis sån jag kör med till mina, då kan jag driva 3 st pumpar samtidigt, visserligen pumpar det nätt och jämnt upp vattnet 2 m högt då men det är ju inte så ofta alla 3 går samtidigt.
 7. Det var inga riktiga koraller... det fanns lite i koraller i andra akvarier dock men det var väl främst fiskarna som var kul att se där.
 8. Jag har precis fått klara besked på att jag åker utomlands, jag är tillbaka först till Valborg tyvärr.
 9. Inte korallerna då jag har överfullt men karet kan jag kanske ta hand om, skickar ett PM
 10. Hej Hans! Hur går det med detta karet? Vore kul med lite nya bilder på det, funderar själv på att skaffa ett sånt här kar för att behålla de finaste korallerna när jag lägger ner odlingssystemen för flytt.
 11. Jo tanken var att odla upp fina arter och starta ett litet företag... men får lägga de planerna på is tills vidare.
 12. Håller på att peta upp min hemsida, koraller.se igen men har en del kvar med GUI bitarna ännu, hoppas på att få upp den snart. Fixar en teaser...one moment.' http://saiv.jalbum.net/S%C3%A4lja%20levande/ Synd att jag är så kass på att fota, vitbalansen är åt pipan och jag hittade inte våra macrofilter.
 13. Säg till när och om ni passerar Karlskrona, om jag inte lyckas hitta någon lokal så kommer jag behöva sälja av innehållet i mina odlingskar, tex ett 70tal Riccordeor, ett 20tal olika sorts zoanthus, lite SPS och annat smått och gott, inkl fisk och sten. Kan till och med bjuda på lite kaffe
 14. Ja visst är det kul att man kan tjäna en hacka på att plocka upp korallerna ur akvariet när de mognat och koka dem så kan man sälja dem för mer och kommer på så vis även runt importförbudet. (hum, undrar vad man kan få för flaket med montipora confusa kokat och klart)
 15. På tal om visning, det är ingen som har knäppt någon bild på den?
×
×
 • Create New...