Gå till innehåll

furir

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Roger
  • Stad
    Örebro
  • Antal år inom saltvatten
    Har aldrig haft saltvatten.
  • Akvarievolym
    Saltvatten

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

furir's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag har inget akvarium än men jag är 40, blir 41 på Söndag.
  2. Hejsan, Är det något jag behöver tänka på angående bänken/skåpet till min eventuella kub? Jag tänker på om det kommer att få plats det man behöver, såsom sump, skummare osmostank. Jag länkar till min design jag har gjort, inlägg 108 och 110. Jag kanske rentav behöver en större bänk. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=38516&highlight=design&page=6
  3. Hej Oskar, det var precis så jag hade tänkt mig. Tack ska du ha.
  4. Hejsan Blackizzz, Jag har försökt mig på att rita en bänk till en kub på 600x600x600mm. Skåpet, skivan bak och bänkskivan är antikbetsad ek. skåpet är baserat på IKEA´s köksskåp nr. 998.674.03. Skivan bak och bänkskivan är 30mm tjock. Bänkskivan har ett utstick på varje sida utom bak med 30mm. Armaturen kommer att sitta fast med någon form av konsol. Höjden på skivan bak har jag inte kommit fram till än, men den måste vara så pass hög att jag kan hänga upp konsoler och armatur. Hoppas att du förstår min ritning och kan göra något av den. Roger.
  5. Har du tid nu i helgen så skulle jag kunna titta över på söndag. Mvh Roger.
  6. Var hittar man en refraktometer för det priset? Jag hittar bara med priser över tusenlappen.
  7. Whistler, vad har du för kamera och objektiv samt inställningar? Dina bilder är alldeles fantastiska.
  8. Jag får försöka att få tag på dem, och får jag inte det så hoppas jag att NULL kan ta mig dit den 15:e.
  9. Är jag inte ute på jobb, jag jobbar på Atlas Copco och det händer ibland att vi får åka ut till "legoverkstäder" och hjälpa till med maskiner som de bygger åt oss. Jag har varit i Karlstad de senaste två veckorna. Då ska det inte vara några som helst problem för mig den 15:e. Jag bor dessutom alldeles inpå lokalen där ÖAK har sitt möte. Men du bor säkert en bit därifrån gissar jag.
  10. Jag skulle flytta så jag gav bort all fisk till en kompis, akvariet lånade jag ut till syrran som sålde det efter ett par år i tron att hon hade fått det. Så jag måste börja på ny kula helt och hållet, det känns ju lite tråkigt.
  11. Hejsan, Jag har tidigare haft akvarium men inte längre. Nu skulle jag vilja starta upp ett igen och är nyfiken på salt. Man kan läsa både här och där om utrustning, djur, koraller och allt vad det nu kan vara. Jag har aldrig sett ett saltvattenakvarium på riktigt mer än på tv, internet och div. tidningar och jag tycker det ser väldigt fint ut. Är det någon här som kan tala om var man kan titta på ett salt, antingen i butik eller rent av hemma hos någon, i eller runt Örebro? Det kanske inte är något för mig, jag vill inte riskera att starta något jag inte klarar av i längden. Sötvatten hade jag inga problem med men det är ju ännu mer jobb med salt. Hälsningar Roger.
×
×
  • Skapa Ny...