Jump to content

blackizzz

Medlem
 • Content Count

  1,979
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

109 Excellent

Contact Methods

 • Skype
  oskar-manns

Profilinformation

 • First name
  Oskar
 • City
  Stockholm
 • Akvarievolym
  140L + sump
 • Akvarie mått
  75x50x35
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  LED DIY
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BM - Curve 5
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  9
 • Storlek på sump
  70

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Använd den här så ser du felmarginalen utan att behöva räkna själv
 2. Kanske är lite bogus, men den andra länker skriver det här: Led Quantity : 55pcs x 3w Så för mjukisar tror jag absolut det skulle fungera, men sen vet man ju aldrig heller om det är oprövat...
 3. Det allra lättaste sättet måste ju vara att ta två vanliga reflektorer (halvmåne) och kapa pyttelite av en sida (för att få ett rent och fint snitt) och sedan montera ihop. Eller om du behöver en smalare reflektor så finns det ju T5 måsvingar att köpa hyfsat billigt
 4. Då kanske en hybrid är rätt val att satsa på, borde ju få mer fördelar än nackdelar. Om man jämför med de enskilda varianterna. kollar man på flertalet lyckade kar på RC, så ser man att hybrid-setuper verkar vara ett mycket populärt val... Alternativt köra en eller två LED moduler men högt upp för att få bättre spridning och överlappning, kanske t.o.m vinklade mot varandra... Finns ju onekligen snygga kar som endast körs på LED också, vilket betyder att det bevisligen fungerar. hur ska man kunna välja haha rent kostnadsmässigt lär det ju hamna rätt lika oavsett vad man kör, då t.ex. Kessil AP700, ATI LED powermodule (hybrid), Ecotech radion xr30, Orphek compact alla hamnar ungefär runt samma siffra... Vissa lite billigare än andra...
 5. Vad tror du om skuggning och liknande? Kan det bli ett problem med endast en radion?
 6. Mycket intressant, tack för länken skall undersökas!
 7. Tror det skulle bli lite väl dyrt med radions om man skall köra som sahin gör det, då kommer man nog inte under 12k för mitt kar, vilket känns lite väl OTT för ett kar på ca 140 liter och som du påpekade i den tidigare posten kanske det inte går att nå liknande resultat med endast en?
 8. Borde vara rätt självklart egentligen, men av någon anledning tänkte jag inte alls på det! Det är helt klart ett alternativ!
 9. Halloj, Planerar lite återuppstarten av mitt kar, och tänkte då köra på en ny ramp. Frågan är då, vad satsar man på? (Karet är 75x50x35, kommer vara mainly SPS) Vad jag ersätter är en ca 90 watt DIY LED, som jag inte riktigt trivs med, främst pga hur knepig den är att ställa in. Som jag ser det, så finns det 3 egentliga kandidater, men rätta mig gärna om ni har fler förslag. Aqua Illumination Hydra 26/52 HD Ecotech Marine Radion XR15/30W Orphek Atlantik Compact Vilken skulle ni välja och varför?
 10. Avtagit på några ställen, men tyvärr förvärrats på andra ställen. Det mest irriterande är att bara iaktta och fortsätta med samma metod för att inte "stressa" igenom olika faktorer. Den sänkta ljusstyrkan verkar inte ha gjort någon positiv förändring. Gått 2 veckor. Funderar på att höja ljusstyrkan igen för att se om det blir bättre.
 11. Med avtagit menar jag självklart inte att det är helt borta, utan bara att den verkar bli bättre / mindre förekommande. Men som sagt vi får se hur det utvecklas!
 12. Verkar som att allting klarat sig, utom en eremitkräfta, som dog under natten till idag (helt klart död, kroppen trillade ur skalet när jag flyttade det då det såg ut att sitta fast) Vet ej om det finns något samband dock. Vävnadsdöden har avtagit (ta i trä) för tillfället i alla fall. Får se hur det utvecklas framåt
 13. 5 timmar senare är strömmen tillbaka nu får man bara hoppas att allt överlevde oskadat
 14. Har haft strömavbrott sedan 11.00, dvs ca 4 timmar nu. Lite jobbigt när man inte har batteribackup på någonting... Just nu syresätter jag vattnet genom att "borra" ett grillspett med tejpad paddel med en borrmaskin, gör detta ca var 10'e minut. Man tager vad man haver! Beräknat avslut på avbrottet var 13.30, nytt beräknat avslut är 16.00... Får hoppas det stämmer.
×
×
 • Create New...