Gå till innehåll

Stiffe

Medlem
  • Antal inlägg

    83
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    1

All aktivitet

  1. Är ju ingen expert på dessa heller men har haft ett flertal olika. Dock lite svårt att se på bilderna. Har du provat att gå igenom på Reeflex (tror länken finns kvar här) och kanske då kolla extra på Heteractis Crispa, eller varför inte kolla YouTube och sök på detta namn. Kan ju iofs också vara någon form av BTA (BubbleTipAnemone) Entacmaea Quadricolor... Det finns ju några olika sorter och då de beter sig som de faktiskt gör, ändrar både färg och form, på olika sätt, så kan man ju lätt tro något som man senare får revidera:) Min erfarenhet säger att de tar lite tid på sig att både bestämma sig var de VILL sitta/bo och att de också kan vara kinkiga med vattenflödet där de s.k. provbor. Ge den tid och var bara uppmärksam så den inte vill bo för nära någon pump, om sådan finnes. De har en tendens att fastna i dessa och det behöver inte vara katastrof om man upptäcker det i tid. De är ganska formbara, har jag märkt. Som bekant så delar de sig ju då de "föds" och då bör man ju kanske vara ganska flexibel. Det viktigaste är dock att den, så småningom, käkar en liten räkbit eller så, så du får en kvittens på att den mår ok. Lycka till! M v h Stefan
  2. Jag har tidigare (?) haft ansamlingar av dessa djur och då noterat att de hos mig hade en förkärlek för att sitta på skivanemoner. Upptäckte därefter att jag hade en hel koloni i en av mina mjukkoraller....Hade en 6-line Wrasse sedan tidigare men noterade aldrig hans aptit. Därefter skaffade jag en LPS-Mandarin och därefter, i kombination med sötvattensdopp av valda utsatta stenar, så såg de ut att ge med sig. Troligtvis följt med någon inköpt sten/korall. Trägen vinner:) M v h Stefan
  3. Instämmer med övriga......Googla: "heteractis crispa anemone", och kolla på bilder. Har haft några sådana, olika färger däribland en vit med blå toppar. Mata den med räkbitar. Lägg i biten på "kanten" så får du se hur pigg den är. Den kommer isf att föra in biten mot mitten/munnen. Enda smolket i bägaren kan vara det faktum att den är "svältfödd", vilket kan vara anledningen till färgen. Behöver dock ej vara så. Så mata på och kolla in statusen. Lycka till! M v h Stefan
  4. Troligtvis inte svaret du vill ha men.....var glad för dessa. Mina har försvunnit:( Instämmer i övrigt med tidigare kommentarer...de brukar inte gilla om det blåser direkt på dem. Du kan ju också pilla av några och göra någon annan glad
  5. Japp! Trivs som fisken:) Skördar då den hänger över annat som i lägre position också vill ha lite ljus. Började som en knytnävsstor "fragg".... Får inte till det med rörliga så hoppas någon har glädje av vanliga "stela" bilder.) Först en bild på mina Anthias (Nemanthias carberryi - Threadfin anthias). Fyra kvar då några hoppat av... Sen en på en av mina Chromisar som jag fick då den höll på att stryka med i ett system som endast höll 15 grader. Den var i princip helt vit men börjar bli blå igen, åtminstone partiellt. Verkar må bra för övrigt. Sist en bild på mitt nystartade Nano. Stod och samlade damm då jag tidigare använt den som panikboende/karantän. Efter mer än 2 år torrt så har jag nu flyttat över lite från stora burken. Har också introducerat en Mandarin, en Eld Goby (Nemateleotris magnifica) samt en putsarräka bland några få knappar och skivor. Tänkte jag skulle ha lite färgstarkt mer koncentrerat på liten yta. Har inte haft något direkt flyt (:)) med knappar som jag köpt då dessa haft en tendens att försvinna i virrvarvet i en större burk. Glömde städpatrullen som fick en tjuvstart: två turbo, två eremiter samt tre pytte sniglar med snabel...å en rörmask som dök upp i storburken efter flera månader på vift.
  6. Tjusigt! Det går ju med expressfart Kul också att se hur bra din kirurgkompis mår. Angående BTA:n så är det ju som du säger......Min stora Haddoni har parkerat längst uppe i mitt högra hörn, invid/mellan både returblås samt en Tunze.....definitivt INTE där JAG ville ha den. Samtliga mina fyra MiniMaxi har också valt helt andra platser än där JAG tyckte de skulle vara snygga och synas. Har dock inte heller gett upp. Hoppas de ångrar sig:)
  7. Har försökt få till det med "rörliga bilder" men får nog ta hjälp av någon av mina juniorer här hemma innan det blir möjligt...
  8. JAPP! Välkomnen tillbaka............å fy bubblan vilka läckra bilder:)
  9. Ja, vad ska man säga..............det tar sig som den:) Kommer bli häftigt (tycker jag iaf) med din blandning av "hårt å mjukt". Kul o fantastiskt att du redan kommit så långt sedan start.
  10. Vill väl inte påstå att man är någon expert på det du efterfrågar men viss erfarenhet finns. En del missöden har också förekommit, om än inga större, i aktuellt ämne. Först och främst så påstår jag att en anemon kan du inte tvinga till en viss plats. Vill den flytta på sig så gör den det. Vissa sorter har också en tendens att uppträda märkligt. Har dock ej klurat ut varför men har en teori om att det kan bero på det StigiGemla nämnde tidigare. Ett missnöje över hur de upplevt sig "bombaderade" med en stråle i en (1) riktning. Alltså avsaknad av fram å tillbaka/böljande. Jag har haft två som toksnurrat runt sin egen axel och inte då blivit klok på vad de höll på med egentligen. Två av varandra oberoende i såväl tid som plats... För tillfället huserar 6 st anemoner samt minst 4 minimaxi i mitt kar. Det är två Haddoni och en annan sort som jag ej med säkerhet känner till artnamnet på. Denna har jag haft i flera år och den har delat sig MÅNGA gånger. Den verkar göra så när den trivs....I karet finns också två clownpar, OSCELLARIS, två svarta och två orange. De har (ibland) ingått blandäktenskap. Det är dock endast det ena "paret" som bor i min stora Haddoni, uppe i högra hörnet invid returstrålen. Strax en dm från en Tunzepump....
  11. Får nog ta och ansa lite i Sinulariorna.........från en enda bit till många, många fler...Petar man på den, minsta lilla i något "hörn" så drar hela ihop sig blixtsnabbt. Nästan som om det gått en strömstöt genom hela korallen. Min Goby, Hirtrio, någonting har jag för mig att den heter, gillar den stenhårt. Enda stället den faktiskt uppehåller sig. Tror väl att det är en sorts Acropora:) Kan ju också vara så att mitt kar är VÄLDIGT glest på just Acros, iaf för tillfället.
  12. Kul med tillskott i karet, såväl hårt som mjukt:) Tycker det är kul med butiker som har fraggar. Önskar bara fler hade det, som finns på lagom köravstånd.... Har också sneglat på Bekolsyras fraggar. Du kanske kan lägga in en bild när du hinner på dessa och på din nya firre?
  13. Japp! Precis vad jag tycker.....:( Ett hedersomnämnande dock till de som sålde den till mig och ingen som helst skugga på dessa. Fick trösta mig idag med att jag försöker rädda några andra stackare. Hade endast två anthias kvar av tio så tyckte jag kunde ta hand om två andra som behövde ett nytt hem. De kom i karet till mitt "par" och då visade det sig att de nya bestod av både hona och HANE. Två med spröt således. Hoppas det funkar ändå. De är ju då två "par"......Fick dock jaga runt ganska rejält i karet där de fanns, med allt vad det innebär i stressväg etc. Efter inledande "förvirring" med nya "kompisar" i karet så lugnade det sig ganska omgående. Hoppas det fortsätter så. Ska försöka fånga dem på bild snart. De är av sorten Nemanthias carberryi. Mina fyra Chromisar fick också en ny kompis. Denne var helt färglös men började omgående, efter introduktionen i nya hemmet, återfå lite färg. Har ej sett en fisk så färglös tidigare. Hoppas bara att den är ok och inte sjuk på annat sätt, än den vanliga stressen.....
  14. Tyvärr åt skogen...........den låg morgonen efter livlös där den gömt sig hela tiden:( Har pratat med butiken och vi ska försöka lista ut vad som hänt... Typiskt när det fanns alla förutsättningar för en bra etablering. Inga "fiender" i karet och en allmänt lugn och avslappnad atmosfär. I mina tidigare kar har det inte alltid varit så då jag gillar att ha flera olika sorters kirurger tillsammans. Jag får nöja mig med att följa din kompis i dina inlägg:)
  15. Ja, och ruggigt snabba...försökte fota då den vände och backade in i röret, flera ggr.......hann inte med en enda gång:)
  16. Jaha, då fick din kompis kompis flytta hem till mig iaf:) Gömmer sig dessvärre än så länge.......får se om han käkar om en stund. Otroligt fina fiskar, de här Choklad-kirurgerna.
  17. Förstår vad du menar å då skulle "bara" min låda från Red Sea upp några dm och över en tröskel......iaf för att komma inomhus. Den sista biten, ca 5 meter in i vardagsrummet fick vi ladda för i några månader:) Ska bli kul att se dina nya lösningar och klurigheter, även framöver.
  18. Ska bli kul att se hur ditt clownboende artar sig... Tror det är smart att hänga kvar vid iaf lite salt:)
  19. Tänkte lägga in lite nya bilder....En kul Blennid som har sitt favoritställe i ett tomt kalkrör. En av mina sjöborrar. Samt tjusningen med knappar och skivor.
  20. Hej Jonas! Har du själv konstaterat att det är just styrkortet, det på bilden, som är boven. Vet du isf vilken komponent som är trasig lr är det kortet i allmänhet du menar...? Undrar eftersom jag är intresserad och skulle ju isf vilja reparera den trasiga biten. M v h Stiffe (Härslöv/Landskrona)

    1. j0nas

      j0nas

      Jag lämnade in enheten för rep på Tekno Service i Helsingborg som sedan konstaterade att styrkortet var trasigt. De bytte en sprucken kondensator men det räckte inte. Han vågade inte speca exakt vad på kortet som var trasigt utan rekommenderade att man köpte nytt. Försökte göra det på Triton men fick ingen kontakt med dem så till slut så köpte jag ny ramp istället. 

      Vill du kolla på grejorna så slå en signal på 0734273660.

      Jonas

  21. Vi har nog alla varit i den sitsen, på ett eller annat sätt, även om inte det är något direkt tröst just nu. Håller tummarna.....
  22. Instämmer med föregående..........du håller oss på sträckbänken:) Vad har hänt?
  23. Ser läckert ut......trodde jag aldrig när jag hade mitt dito 360 liters. Förstod då iofs inte vad LED-belysning kan göra:) Ska bli intressant att se vad dina Ledramper kommer betyda.
  24. Tycker också det blev bättre med din Staghorn lägre ner:) Noterar att du också har en form av rörkorall där nere, vilket jag gillar skarpt. Ser ut som en som jag också har i mitt kar och som inte är så "dominant" som andra av Clavularia-släktet kan vara.
×
×
  • Skapa Ny...