Jump to content

Piraterna

Medlem
 • Posts

  805
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Piraterna

 1. en helv liter akvarievatten med berörd lps i, 3msk fruktsocker, rör runt innan jag har i korallen. Låter ligga två timmar, upprepar 5 dagar på raken..
 2. mina småmusslor klarade sig i nästan ett år innan en stor bobbit gjorde processen kort. Jag stödmatade med ultraclam och hade 160W över ett 130rsm.
 3. efter 3 uppätna småfiskar (fisk under 2.5cm) så fick vår också flytta.
 4. jag kan leva med att utbudet är "iffy" det har ju att göra med vad vi faktiskt köper, jag kan däremot inte ta dålig attityd och inte service minded. Men det gäller ALLA branscher, bara för att man är ensam betyder inte det att man kan vara otrevlig.
 5. man kan suga upp dem med en turkey baser också, dvs gigantisk pippett.
 6. Jag sätter dem på en streamerpump och så drar den ut det över hela karet så allt äter ju. Och ja, min duncan äter en del av det också, allt den får fatt i faktiskt.
 7. [h=5]Jag är lite lost på maten nu. I mitt kar går två mandariner 4cm, två citron gobys 3cm, två scooter blennys 3cm och två clowngobys 1.5cm. Alla äter fryst och jag brukar ha det foder som är fryst i kuber. Blir det lagom med 1kub typ artemia/mysis och en kub cyclops/bosmider/lobstereggs eller är det för mycket? Har 6stora lps och ett helt gäng mindre. + 3 bta modell mindre[/h]
 8. ja men de kan inte springa iväg som tex bta eller condys utan de kan förlfytta sig en liten bit bara. Däremot kan de släppa och flyta med strömmen.
 9. det är ju faktiskt bara att be handlaren mata, äter de av den frysta tinade artemian är det ingen fara. Jag har två i ett rsm 130. Mitt problem är istället att clownerna ser den som en konkurrent så de får flytta. Min teori är för att han är av den mer orange sorten och honan är nästan bara blå. Jag matar dem med artemia och cyclops med bara en pump igång och jag sätter fast maten på den streamern så den sprider sig jämt över karet. Kan tillägga att mina kommer från dejong och hercules zoo.
 10. Piraterna

  Anemon?

  ser ut som en baby sandanemone, fick du den som liftare?
 11. ser precis ut som min ricordea som hamnade under stenen ett par månader
 12. jag är också så himla sugen på ett shallow eller reefwall, men det får bli i nästa boende.
 13. jag har två mandariner på 130liter och de äter fryst bra. Bara se till att handlaren matar dem i butik så du får se att de äter.
 14. jag har haft det likadant, det var en elegans som "rakade" bort alla taggarna på ca en fjärdedel av en tuxedo borre. Samma elegans gjorde senare prosessen kort med min colorissus crassus (typ sjögurka) genom att raka av alla benen.
 15. addo, det är en hel del jobb med dem, de lever inte så länge heller. Men visst, de är väldigt roliga.
 16. Korallgobys, gobideon släktet, helt underbart söta och roliga. Speciellt om det inte finns så mycket annat aggro. Dessutom håller sig de flesta riktigt små hela livet.
 17. jag tror ups tar 100, posten tar 100 och dhl gör det med. Om FS gjort fel så kan du be tullen skicka en faktura till dem. Men nästa gång, ta ALDRIG emot ett paket om packselden är felaktig (om det inte är levande då) det är döden.
 18. jag gör det gärna, har 2st 160W och tycker de har varit rätt mycket krångel med dem. (hoppas det börjar gälla sverige snart)
 19. DO är ju faktiskt bara en transportservice för det mesta. Men kolla FB gruppen där ligger en del länkar.
 20. Vi har kört vårt rsm i typ 2.5 år nu (köpte det beg) och vi är riktigt nöjda. Jag är väldigt imponerad av ditt kar lasse, känner att jag verkligen har en hel del att lära om fisk.
 21. gustav, du kan inte generalisera så. Speciellt inte eftersom du är helt ny, du kan ha haft flyt. De kan ha varit viltfångade medans dina andra var TR tillexempel. Ta det lilla lugna med absoluta sanningar för när det kommer till djur finns det väldigt få.
×
×
 • Create New...