Jump to content

Roger.S

Medlem
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Roger
 • City
  Ystad
 • Antal år inom saltvatten
  1,5
 • Akvarievolym
  54
 • Akvarie mått
  60x30x30
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  1st 160w kinaled
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Hemmabyggd luftdriven
 • Antal år inom sötvatten
  3
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  Ca 5

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. På min så sitter det en kran på slaskvattnet som man stryper för att det ska komma rent vatten.
 2. Tycker det ser ut som trådalger. Kanske är så att stenen börjat läcka näring nu när vattnet blivit bättre. I då fall är det väl bara att rycka bort så mycket det går så ofta man orkar så borde det ge sig till slut. Mvh Roger
 3. Om du inte har mågot som kräver ljus i sumpen så ställer det mest till problem genom att alger och annat börjar växa där. Ls kan man ha som extra filtrering. Den funkar utan ljus den också om man nu inte vill att det ska växa något annat än bakterier på den det blir även en fristad för diverse poddar att leva och föröka sig i och de kan till och med klara sig levande genom returen och därmed fylla på i visningskaret.
 4. Hade en tia den höll knappt ett år innan den la av. Kanske var ett måndagseftermiddagen men jag skulle inte rekommendera den.
 5. Mg kan ta ett tag. Blir lite ketchup effekt på den oftast. Först händer inget men sen kommer den. Tänk på att de hör ihop med varandra så rekommendationen brukar vara att få rätt mg först och sen justera ca.
 6. jag har en i mitt 576+100sump. funkar bra till vanlig drift men man får hålla ett öga på den när man har varit och bytt vatten eller annat då har min utlöst. man hör när den har slagit ut för då går pumpen 1 sekund för att sen stanna direkt igen. har byggt så att det rinner över i osmosfacket innan det svämmar över så det e jag inte orolig över. Det e för lite vatten jag råkat ut för när jag har slarvat.
 7. Tack Peter! Alltid trevligt med lite ny inspiration från snygga kar!
 8. Ojdå då e det kanske lite styvt med 3 mg/l per dag. Borde ju bli en rejäl höjning. Får nog vänta på nya testet och se vad det säger så man inte gör nåt dumt.
 9. Doserar förresten 3ppm om dagen enligt Lasses recept men får inget utslag på testet. Har beställt ett nytt också som e på väg då mitt närmar sig utgångsdatum. Därför undrade jag lite hur mycket ni doserat om dagen. Kan det va så att jag höjt nitraten för mycket eller det borde ändå ta hand om cyanon och byta den mot andra Alger. Enda stället jag har alger på annars är lite på rutan. Har dock två kirurger så de tar väl det som växer nån annan stans!
 10. Alla värden e bra annars kör balling med doserpump så de ligger stabilt. Kör ATS som näringsexport så nitrat och fosfat har aldrig heller svängt sen jag började med den. Håller på att bygga en ny upflow ATS med led belysning som ska bli lite effektivare. Läste någonstans att det hade hjälpt någon annan som kört med ATS och haft samma problem. Vattenbyte försöker jag köra 75liter varannan vecka. Slår på ett par dagar ibland men det borde väl inte göra så stor skillnad.
 11. Har under snart tre månader försökt få bukt med röd cyano med nitrat. Ni som haft framgång med detta. Hur mycket doserade ni och hur lång tid tog det innan ni såg några resultat? Hos mig tycker jag cyanon bara blivit värre sen jag började. Är kanske inte det som är fel hos mig? Har aldrig kunnat mäta någon nitrat och mäter 0,03 fosfat med Hanna. Har fått för mig att min xeniaskog kan förbruka en hel del nitrat(tror jag läste det nånstans) därför prövade jag dethär men har inte sett några lovande resultat än. Mvh Roger.
 12. Jag är också på gång att byta till led och vad jag lyckats hitta så är det en combo av blått och rött ljus som de flesta kör till ATS. Jag själv valde två olika våglängder rött och cirka hälften så många blå. Har inte byggt det ännu så jag kan inte säga nåt om funktionen. Mvh Roger.
 13. Är långt ifrån någon expert men jag tycker det ser ut som Brown jelly disease! Ökad cirkulation rakt på korallen ett tag eller fragga av de friska delarna har jag läst ska funka. Men som sagt ren gissning från en 1,5årig Saltis
 14. jag körde biopellets från början när jag startade mitt förra. Tänkte som så att finns det ingen näring så blir det inga bakterier som ökar i mängd när det sen kommer näring så startas bakteriekulturen i takt med näringen. som jag förstår det så e risken med biopellets att startar man med dem i en näringsrik miljö så kan man få en explosions artad tillväxt av bakterier vilket kan leda till krash. efter ett tag fick jag köra in lite fosfatremover för pelletsen ville inte riktigt hålla nere fosfaten. har läst att det ska gå och korrigera med nitrat tillsats men det är inget jag testat själv.
×
×
 • Create New...