Jump to content

Clownen

Medlem
 • Posts

  2,874
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Clownen

 1. Tack för tipsen Jimmy och Larry. Jag fick nu äntligen svar från AMA som hänvisade till www.decocean.dk där de tydligen ska sälja reservdelar till Yasi skummare. Får se om de kan fixa detta. Annars får jag kolla upp NYOS 200.
 2. Hej på er! Anders: Karet har rullat på i drygt två år med koraller nu. Under julen när jag var på semester så blev det återigen problem, Murphy's law... O-ringen på min skummare; Yasi Champagne 200 gick sönder och personen som vaktade akvariet var tvungen att stänga av skummaren. Karet klarade sig fint och, till skillnad från de flesta inom hobbyn, är jag inte speciellt orolig att köra karet utan skummare och jag har gjort det med goda resultat i mitt förra kar. På lång sikt vill jag dock att den ska fungera, speciellt om något oväntat skulle inträffa. I Tyskland säljs inte skummare av märket längre och företaget jag köpte den av försökte hitta en liknande men den passade inte och skummaren rinner över. Jag har även kontaktat AMA via e-mail som jag antar är tillverkaren men får inget svar. Någon som har några tips eller äger skummare av det här märket?
 3. Tack för alla kommentarer! Tack Capote! Kul att se dig här igen och liksom Lasse och många andra så hoppas vi alla på en omstart . Du är varmt välkommen och tack för senast! Dörren är alltid öppen om jag är hemma. Tack Nicola. Jag matar den ganska sällan direkt om jag ska vara ärlig. Jag försöker mata med torrfoder så att det landar på den men jag borde punktmata den oftare. Ibland tar jag upp den och lägger den i en skål för att mata den ordentligt med mysis/krill. Den verkar trivas bra och det är min favoritkorall.
 4. Tack för de positiva kommentarerna! Mina clowner ville också vara med på ett hörn
 5. Hej på er! Tiden går och det är dags för en uppdatering. Karet rullar på bra och jag har inte haft några större missöden. Det har tillkommit lite nya koraller men annars är det mesta sig likt och jag har helt ok tillväxt tycker jag. HELBILD
 6. Verkar som en reset räckte! Tack Mikael; bjuder på en öl om du har vägar förbi Helsingfors .
 7. Hej, Har haft min Grotech Tec III doserpump i drygt 5 år utan problem. Förra veckan slutade den dosera på samtliga 3 kanaler. Displayen fungerar som normalt och jag kan dosera manuellt via enheten när jag trycker på knapparna. Allt ser normalt ut när jag öppnar enheten men det kommer ett högfrekvent pipande från den om man sätter örat bredvid. Vet inte om detta pipande har låtit så tidigare när kåpan har varit påsatt. Har inte hittat mycket information om trouble shooting den här enheten och skulle uppskatta tips från alla teknikkunniga på forumet innan man lägger ut närmare 400€ på en ny enhet. Tack!
 8. Tack för senast och tack för fraggarna! Jättefint kar och hus du har i vackra Ekenäs. Kommer bli kanon när keramiken smälter in och korallerna återhämtat sig. Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
 9. Aj, det var tråkigt att höra. Ska försöka hinna med sjöfartsmuseet nästa gång jag är i Götet.
 10. Tack, tack. Det är fortfarande en bra bit till dit jag vill komma men det börjar väl i varje fall bli skapligt som Lasse uttryckte det . Tack Keller men det är nog bättre med en levande tavla . De va la gött å höra Lasse . Det var en fröjd att se korallkaret på Universeum i somras, verkligen super.
 11. Tack för alla positiva kommentarer! Det gav mig energi att framkalla fler bilder. Helbild under dagsljus: http://photoaspen.smugmug.com/Hobbies/My-Reef/i-sWt8k7Q/X3 Tror inte jag lagt upp någon bild med möbeln helt färdig så det är väl dags nu: Vy från TV soffan:
 12. HELBILD Det dog som sagt en del under julen men det har börjat återhämta sig ganska bra och det har även tillkommit lite nya koraller och en clown. Ska lägga upp lite mer bilder och förhoppningsvis en film när jag får tid. Bättre kvalitet hittar ni här: http://photoaspen.smugmug.com/Hobbies/My-Reef/i-gGd3kG4/X3 Hur lägger man upp bilder utan att de syns som miniatyrer som man måste klicka på?
 13. OK, tack för att du la upp bilden! Missade att det gick att se rakt igen. Då är jag än mer imponerad .
 14. Clownen

  Höhäst

  Kul Lasse! De har verkligen små personligheter som jag inte har upplevt med andra fiskar. Hoppas allt går bra!
 15. Verkligen snyggt Larry! Man kan lugnt säga att du klarat övergången från sött med bravur . Jag gillar hur du har grupperat dina staghorns och euphyllia på ett naturligt sätt och hur stenarna/modulerna ger ett lite annorlunda intryck i positiv mening. Hoppas du lyckas behålla de öppna ytorna. Det går inte att flytta fram din blåa staghorn lite? Eller den kanske syns bättre från en annan vinkel? Grym korall i varje fall. Lycka till med fortsättningen!
 16. Jag har förlorat två putsarräkor de senaste två månaderna. Jag köpte dem i vuxen storlek och de levde i karet i drygt ett år så jag vert inte hur gamla de var. Märkte att deras antenner var kortare än normalt innan de dog samt att det började växa alger på dem när det var dags att ömsa... Annars mår alla andra invånare bra inklusive min sexy shrimp som inte har samma symptom. Har du mätt din jod nivå i vattnet? Skumning, ozon, aktivt kol, makroalger etc. kan minska nivån av jod i vattnet och detta kan påverkar räkornas förmåga att ömsa skal. Jag ska själv skaffa ett test för att kolla mina nivåer innan jag skaffar fler räkor.
 17. Varför dammsuger du inte sanden som Wictor föreslog? Spelar ingen roll hur lite fosfat/nitrat du mäter i vattenkolumnen om det finns skit i/på sanden. Ta upp lite smutsig sand och mät värdena så får du se vilka värden det är där algerna växer och som sedan läcker ut i vattenkolumnen. - Har du silikatfilter till osmosen? - Ökad cirkulation kan säkert också hjälpa. - Strombus Bulla är en art som är bra på att hålla rent ytan på sanden (ingen erfarenhet av sjöstjärnor dock). - Min erfarenhet av amino baserad dosering är ökad algtillväxt och ingen märkbar skillnad i tillväxt eller utfärgning. Bättre att mata mer med fisk och korall foder IMHO. - Lite alger på rutorna efter några dagar är inget att bli alarmerad över heller. Hade jag inte fått alger på rutorna efter 4 dagar hade jag dock börjat bli orolig. - Ett annat tips är att skaffa magnet med rakblad om du inte använder det redan. Låt algerna på rutorna vara några dagar extra då och då och skrapa sedan ytorna. Det kommer då lossa flak av alger som algätande fiskar gärna glufsar i sig = gratis mat samt näringsexport. Att mäta värden som inte gäller i den verkliga mikromiljön där algerna trivs och sedan försöker korrigera värden på basis av detta tycker jag är fel och krånglig väg att gå, samt potentiellt ökad risk att något går fel. Se till helheten och sopa inte skiten under mattan utan dammsug istället .
 18. Tack Vidofner! Det kan hända att det har kommit med torkad mat eller att det har kommit in luft under transporten; jag menar om transport killen håller paketet fel när det lämnas över kan man ju undra hur kompetent och varsamt lådorna behandlas under hela transporten... Hur som helst så verkar korallen må bra idag. För övrigt är mina vattenvärden äntligen där de ska vara och tillväxten har satt fart igen. Åtekommer med helbild lite längre fram och ska försöka få tag i några fler sps.
 19. ANEMON SPLIT I morse vaknade jag och märkte att min rainbow BTA hade delat sig. Den urspungliga anemonen var stor som min knytnäve och den verkar ha delat sig i två lika stora delar. Jag vet inte om delningen kom p.g.a. stress eller att jag matat den aktivt men de verkar må bra och var ordentligt uppblåsta så jag hoppas de klarar sig och trivs i karet. Återigen blir man förvånad och imponerad över dessa fantastiska djur .
×
×
 • Create New...