Gå till innehåll

Stenlund

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Tim
  • Stad
    Boden
  • Akvarievolym
    128 liter

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Stenlund's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Goddag, forumet. Jag har idag ett litet par Ocellaris-clowner i mitt kar, tillsammans med en Magnifica anemon som de struntar högfärdigt i. Jag funderar på vilka andra fiskar jag vill ha i det, och då funderade jag på om det går att köpa en till anemon och skaffa ett annat par clowner, t.ex. tomatclowner. Eller kommer det bli kaos och kanske underliga korsningar? Tanken är att de ska få växa upp som två par i karet, och sedan får ett par flytta till ett framtida clownhotell. Bara en fundering som jag har. MVH; Stenlund
  2. Hoppas du dokumenterar den till den här tråden. Jag är inte händig för fem öre, så jag tar gärna alla tips jag kan få!
  3. Ska bli väldigt spännande att se/höra om din lösning för att få in en Maxspect i huven. Jag har ett Boyu-akvarium där belysningen gick sönder, så jag fick en ny huv och behöll den gamla. Om det går att lösa snyggt så den inte blir överhettad så är jag sugen på att göra något liknande. Något kul måste jag då göra med huven!
  4. Använde du dig av något särskilt sätt för att få din mandarin att ta artemia? Har precis skaffat en och vill gärna få honom att ta artemia så snabbt som möjligt för att vara på den säkra sidan.
  5. Oj, vad slarvigt av mig att missa det! Ursäkta.
  6. Riktigt fint akvarium! Hur mycket LS har du i karet? Har ett lika stort men annat märke och hoppas på att det ska finnas nog med mat i karet för min mandarin.
  7. Vad skönt, då behöver jag inte oroa mig. Tack för era svar!
  8. Ah, så det är bara anemonbajs? Som nybörjare fick jag för mig att det typ var anemonpest eller något annat hemskt.
  9. Min Magnifica-anemon verkar släppa ut en lång, slemmig tråd från mitten (munnen?). Vad är detta för något? Är det något som är dålig med den? Den är fullt utslagen och verkar må bra i övrigt.
  10. Ozric: Alla de där fiskarna vill ha kar på ca 300 liter..
  11. Jag undviker gärna Chromis, då jag inte vill ha ett stim och vet att de kan vara lite svåra att få upp om det blir bråk (svärfar hade ett aber med att få bort sina) utan jag ser hellre en ensam, ståtlig och färggrann fisk som fungerar bra allena också. freguz: Det är med lågenergilampor i locket. Ren hårdvara har jag inte riktigt koll på just nu då jag sitter på jobbet, men tänkte starta en liten tråd om karet när jag fått lite snygga foton tagna av sambon. Borne: Gramma loreto var väldigt fin, och den verkar också kunna trivas i ett akvarium av min storlek. Tack! Fler idéer?
  12. Jag är ny i akvariehobbyn och har startat upp ett 128liters Boyu-akvarium. I det går i dagsläget: Fisk: -2 små Amphiprion ocellaris -1 (vadjagtror är) Yellow Watchman Goby -1 blennid av oidentifierad sort Ryggradslösa djur: -1 Clibanarius Tricolor -1 Stenopus hispidius -1 Lysmata Amboinensis -1 Lysmata wurdemanni Jag är sugen på att ha någon mer frisimmande, snäll fisk som inte ger sig på korallerna men jag är ganska okunnig om vilka fiskar som man kan ha i ett akvarium av min storlek. Någon som har några förslag? Ju klarare färger, desto bättre! Tack på förhand!
  13. En till. Det känns bättre att komma med en massa nybörjarfrågor om man har betalat för sig!
×
×
  • Skapa Ny...