Jump to content

Capote

Medlem
 • Posts

  2,597
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Capote
 • City
  Linköping
 • Antal år inom saltvatten
  30
 • Akvarievolym
  1000 nedlagda liter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Capote's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

71

Reputation

 1. Ha, ha... Long time Lasse. Man saknar alla bra och lärorika diskussioner med dig! Ska flytta så jag har sålt av allt och tänkte att böckerna kunde göra nytta hos någon med ett akvarium igång. Få se om det blir återstart någon gång och om man kommer inhåg hur man gör. Det har ju hänt en del de sista åren.
 2. Hej   Finns böckerna kvar ?

   

  Tar dom gärna.

  Har släkt i Linköping som kan hämta.

   

   

   

 3. Hej

   

   

  Finns böckerna kvar ?

   

  Tar dom gärna isåfall.

  Har släktingar som kan hämta på plats

 4. Hej Någon som vill ha ett gäng böcker? Hämta i Linköping i så fall. /Anders
 5. Ser riktigt bra ut Lasse. Skummade hela tråden och hittar led-ljus, skummare och annat. Ha den gamle akvarierebellen från Skövde lagt vapnen åt sidan och skaffat ett vanligt akvarium utan mystiska kemiska experiment?
 6. Mycket snyggt. Inte så ofta jag tittar här numera men du håller verkligen samma vanliga höga klass på dina burkar. En fröjd att se för en gammal akvarist!
 7. När de har varit på dekis lyckas de ibland inte återhämta sin möjlighet att ta upp näring och reproducera zox i polyper och "hud". De blir något av anorektiker. Man får då färgförändringar på samma sätt som när man kör acros i miljöer med mycket låga näringsvärden. Ett Tapatalk-meddelande
 8. Skummaren hjälper till att vädra ut den ökade koldioxidhalten som finns i vattnet som lämnar kalkreaktorn.
 9. Svarta ocellaris är orange som juvenil.
 10. Jo, den blå komponenten är viktig. Pure actinic T5-or och liknande har vi alla använt för att boosta våglängderna runt 420 nm men det verkar som Wiking med flera får bättre tillväxt med led kontra lysrör och det är det jag inte fattar. Ett Tapatalk-meddelande
 11. Snyggt och intressant Pratade med en rätt avancerad akvarist igår som precis som du hade fått tydligt ökad tillväxt på lps sedan han adderat/bytt till blått ledljus. Vi försöker fatta varför. Har du någon idé? Ett Tapatalk-meddelande
 12. Nytt kar ska det bli och Lasse känner mig.
 13. Hemmet skall byggas om så akvariet får stryka på foten. Så nu var det avstängt tömt och nerplockat. cirka 1000 lite vatten urslangat, en massa koraller, fisk som inte var lättfångad efter alla år i burken. Här är hälften av levande stenen.... och det värsta är ju att man minns ju hur det såg ut. Lite sorgligt att stänga denna tråd!
 14. De där bubbelalgerna vill du bli av med. Sitter de bara på en sten. Ta ur den ur akvariet borsta bort noga och skölj mycket noga innan du lägger tillbaka.
×
×
 • Create New...