Jump to content

GlennWiberg

Medlem
 • Posts

  88
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GlennWiberg

 1. Hej. Jo det går lite sekt just nu. Dottern fyller år nästa månad, jag tar studenten nästa månad med. Så alla pengar går dit just nu. Men har hunnit gjort klart locket till sumpen iallafall. Blev 2 fläktar som blåser ner luft och 2 utblås. Såhär blev belysningen iallafall. Sedan hittade jag batmobilen som var med i batman 1989 i riktig skala när jag var ute förra veckan.
 2. Nu har man gjort klart anslutningsboxen till fläktarna. Såhär blev resultatet.
 3. Fick aldrig Maxi - Tronic att fungera :/ Men Lasse var hjälpsam och satt en lång stund med sambon och fixade allt Så ett stort Tack till Lasse!
 4. Har problem med min med. Har en lika dan. Fungerar inte alls. Slänger den snart i soptunnan. Fick med en manual på engelska men fungerar inte iallafall. finns ju ingen enter/bekräfta knapp. Så när jag väljer on/off på val 1 och ska sedan ha det på kanal 1 så finns det inget sätt att bekräfta det med. trycker man på program som manualen säger så hoppar den bara över till val 1. Så hur gör man? För manualen här fungerar inte heller. Kan inte välja kanal innan program som står här. Måste öppna program först.
 5. Fick hem timern idag. Tar mycket mindre plats en dom separata man har nu.
 6. Bästa är väl Juwels egna skummare som är gjorda för deras akvarium? Vet dock inte hur mycket dom låter.
 7. Tror ni man kan ha någon sjöhäst i 125l kar? I sådana fall vilka.
 8. Okej. Finns det någon bra nätbutik som säljer det och har rimlig frakt? Har bara hittat butiker dom vill ha 100-150kr i frakt och då blir det ca 200kr för en slangstump :/ Blir en dyr slang
 9. Har kapat den så det är sitter precis har ca 3mm spelrum. Har sådan där grön pvc slang tror jag det heter. Den jag köpte var hård som bara attans går knappt att böja så antar att den är gammal. Så funderar på om man ska köpa silikonslang. För den är väll mycket mer flexibel?
 10. Tänkte också på det. Man vill väll bara att den ska skydda mot elfel. Så blir det ett strömavbrott vill man ju att allt ska starta när det går på igen.
 11. Kanske dags att släppa det där med 10 åringen nu . Om jag som skänker varan inte säger " Du får inte sälja denna vara utan om du tröttnar får du skänka den vidare " Så gör han ju egentligen inte något fel.
 12. Han bara hålla med alla andra om att det är rickigt vackert
 13. Okej. ja jag har alltid mina skarvdosor monterade på sidan av akvariet så kablarna blir U formade så att det droppar lägst ner på U'et istället för att rinna ner i dosan.
 14. Okej. Ne jag vill ljudisolera men det finns ingen platta för det. Har kollat lite närmare idag och det verkar inte vara pumpen i sig som låter. Det vibrerar som bara den från pumpen som i sin tur går vidare i rören och ut i bänken osv. Så måste på något vis bli av med vibrationerna. Eller så är det något fel på pumpen. Funderar på att lägga 10mm frigolit under sumpen och bänken, för sumpen vibrerar som bara den med.
 15. Okej. Kör med en20cm grön akvarium slang. Men den är hård som bara den så den har nog legat länge i affären . Funderar på om silikon slang är mycket mjukare?
 16. Pumpen låter ca 35db. Märkte att sumpen vibrerar rätt så mycket lika så rören.
 17. Prenumererar på denna tråd men har inte fått något mejl :/ Okej men då ska jag med köpa en.
 18. Tack för tipset Funderade på det med men löste detta genom att bygga sumpen lite högre. Så har testat allt nu och om strömen går så kommer ju häverten igång men när vatten nivån kommer till utblåsen börjar den suga luft varpå häverten bryts och jag har då kvar 4-5cm innan sumpen svämmar över. Så slapp borra hål
 19. Okej ska kolla in det:) Kul med en till som heter Glenn
 20. Denna. Den står i sumpen på sugproppar. Sedan är den en slang mellan röret och pumpen men det var ju hård som berg. Misstänker att vibrationerna från pupen går upp i röret och ut i möbeln/akvariet. Därav det brummande ljudet.
 21. Okej vad bra Har fyllt karet med vanligt vatten för att testa allt och pumpen som ska vara tyst låter som ett inte vet vad. Ett ovanligt högt brummande. Så vet inte om jag kan ha den kvar för som det är nu kan man absolut inte sova med det. Dock lyssnar sambon jämt på musik så förhoppningsvis övervinner musiken det mesta av brummandet.
 22. Så här blev bakgrunden iallafall. Alla rör och allt är även färdig dragna.
 23. Okej där ser man Ska komma ihåg det nästa gång jag ska måla något att den även går att bryta
 24. Okej men dom flesta har ju målat med vanlig vägg färg. iallafall när jag googlade på det. Men antar att den jag köpte var lite B-kvalité. Men nu får den allt sitta kvar:) Okej kan vara bra att veta ifall jag ska måla om den någon gång igen Slet där all svart färg då den sprack och målade på ett nytt lager svart sedan kartongen på för att ljuset från ett fönster inte skulle gå igenom det svarta Var inne hos en färghandlare för ca 1 år sedan då jag skulle måla en möbel och det ända dom hade som feste var en speciell grundfärg som var avsedd till kakel mm. Och den var vit Verkade heller inte gå att få i färg heller. Så antar om man målar kakel mm så målar dom med den grundfärgen och sedan med vanlig färg men på ett akvarium skulle ju bakgrunden då bli vit :/
×
×
 • Create New...