Jump to content

Ländström

Medlem
 • Content Count

  179
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ländström

 1. Hej Henrik Tack för en mycket trevilg dag. Ett mycket bra initiativ Fraggarna ser mycket bra ut! Välkommen till Uddevalla när det passar. Mvh Tomas
 2. Hej Henrik Jag dyker upp Med vänlig hälsning, Tomas
 3. Hej Jag är eventuellt bortrest men är jag hemma så kommer jag. Med vänlig hälsning, Tomas
 4. Hej Henrik Jag kommer gärna om det passar i kalendern. Med vänlig hälsning, Tomas
 5. Tack för alla trevliga kommentarer, jag hade också mycket trevligt och en stor eloge till sjöfartsmuseet för arr och quiz! //Tomas
 6. Hej Nicklas Jag har inte så mycket fina koraller kvar sen min jordfelsbrytare löste ut under semestern för nått år sedan, jag kommer att spara en del hos kompisar, resten kör jag till Ted. Med vänlig hälsning, Tomas
 7. Hej Sorry men karet läggs ner för vi ska flytta snart, ett nytt kommer dock att planeras in ganska snart Väl mött på sjöfartsmuseet. Med vänlig hälsning, Tomas
 8. Jag vill också tacka för en mycket bra dag, hoppas att det kan ett återkommande arrangemang //Tomas
 9. Hej Mattias Mycket snyggt, hur tycker att LED funkar i fraggkaret med tanke på färg och tillväxt? //Tomas
 10. Hej Marko Jorå, allt är sig likt. Den räcker ca 1 månad. //Tomas
 11. Som det ser ut i kalendern för tillfället så dyker jag upp. //Tomas
 12. Hej Postar en Bild på en favorit som också överlevde kraschen, det var bara fragment kvar men den har vuxit ut till detta under året. Den är köpt som lemnalia en gång i tiden. //Tomas.
 13. Hej Mika Nej, jag använder inga andra tillsatser. Efter kraschen blev det som en klassisk inkörningsperiod med en del skitalger i olika former och perioder. Det gjorde att jag har legat lågt med tillsatser, inte ens jod har jag tillsatt. //Tomas
 14. Hej Mika Jag menar att jag använder olika tillverkare av salt, jag har för det mesta 2-3 olika salthinkar igång samtidigt och växlar tillverkare vid varje vattenbyte. //Tomas.
 15. Hej Tack för alla snälla ord! Den långa till vänster är en Catalaphyllia som har vuxit bra under det senaste året. Det stämmer att det är en rosa Euphyllia till höger, och jo den bränner SPS som finns runt den men så får det bli. Jag har gott om Pociollopora då den har förökat sig med "polyp bailout" i karet. Rickard: Först gäller det att få tag i rätt koraller, i mitt fall innebär det koraller som har bra färg i lite nitrat. Sen gäller det som vanligt att hålla stabila värden och bra ljus. Jag kör med 4 superblau, 3 fiji purple och 1 new generation. Dessutom vattenbyten (min 10%/vecka) med olika salter. Dessutom kör jag med ozon och aktivt kol. Jag har inte kört med några andra tillsatser under det senaste året mer än att jag matar mina fiskar ganska mycket med artemia och pellets av varierande tillverkare. //Tomas.
 16. Hej Nu regnar det igen ;-) I princip allt dog vid kraschen förra julen då vi var bortresta och jordfelsbrytaren löste ut. Det stod still ganska länge och temperaturen var nog nere i 14 grader. Det som överlevde var mina Acans och några skivanemoner. Som tur är har jag goda vänner som jag har fraggat mycket till vilket gjorde att mycket gick att få tillbaka. Det svåra har varit LPS och musslor men jag är på G. Jag vill återigen passa på att tacka alla som har stöttat mig på olika vis, tack ska ni ha! Här kommer lite helbilder mm. Som sagt, kaffepannan står och puttrar... //Tomas.
 17. Hej Idag regnar det! Jag lekte lite med kameran idag och det blev dessa bilder. Karet har repat sig bra under det gångna året, det blev en inkörningsperiod med olika alger mm helt enligt regelboken. Nu verkar det som det har stabiliserat sig och även mikrolivet har hittat tillbaka. Jag kör väldigt basic med lite ozon och aktivt kol samt vattenbyte (min 10%/vecka gärna mer) annars är det samma som tidigare. Återkommer någon dag med lite fler bilder på hela karet också. Är det någon som har lite tid över och vill komma förbi på kopp så är det som vanligt bara att höra av sig. Ha en god fortsättning på julen. //Tomas.
 18. Hej Per Det är bra på G, jag är allt kvar inom hobbyn. En uppdatering kommer någon regnig helg. //Tomas.
 19. Hej Tommy Super, det ser jätte bra ut! Dina bilder är otroligt fina och flyttar nivån på bilderna på guiden till en helt ny nivå. //Tomas.
 20. Hej Jag är på, om min olycka kan sätta igång detta så det kommit nåt gott ut av den! Ett mycket bra initiativ. //Tomas.
 21. Hej Jag känner verkligen ett starkt stöd från alla håll och tackar för erbjudanden om fraggar. Tack allihop för detta, jag återkommer var så säker. Jag har bytt mycket vatten, sugit ut mycket skit och kör skumaren väldigt blött samt hyggligt mycket ozon. Det ser hyggligt ut i karet, det ända mätvärdet som sticker ut är fosfat som ligger på ca 0,25. Kör en del med fosfatremover och kommer att fortsätta med vattenbyten men i lite lugnare form. //Tomas.
 22. Hej Kul att se, det ger inspiration till mitt nya.... //Tomas.
 23. Hej Tack för stödet! Det värmer verkligen i stunder som dessa. Jag kommer att ta det lite lugnt ett tag och fundera på hur framtiden ska se ut. I det närmaste kommer det att handla om vattenbyten och få igång biologin igen. Sen får jag se vart det tar vägen. I det långa loppet har jag svårt att se mig själv utan ett saltvattensakvarium, intresset är för djupt rotat. Det kommer upp tankar på säkerhet i stunder som dessa och att dela upp huset i sektioner med flera olika jordfelsbrytare och se till att akvariets pumpar ligger på mist 2 av dessa. Och kanske någon form av telefonlarm kanske inte vore så dumt. Jordfelslarm i stället för brytare är en annan sak som jag kom att tänka på, är det någon vet om det finns på marknaden? Jani, jag återkommer gärna i fraggfrågan! //Tomas.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...