Jump to content

phhasek

Medlem
 • Posts

  777
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Patrik
 • City
  Upsala
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  80
 • Akvarie mått
  40 x 50 x 40
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Maxspect Mazarra P 60W LED
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Aqua Medic Turboflotor blue 500
 • Antal år inom sötvatten
  5+
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

phhasek's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

43

Reputation

 1. Har inte varit inne här på ett tag då jag lagt ner hobbyn tillfälligt på grund av husköp och barn. Har alltså inget saltkar igång. När jag skrev detta hoppades/misstänkte jag att jag skulle få detta utrett av just dig lasse . Skrattade nästan högt när så blev fallet! Tänkte väl att det var något lurt med tanke på de "skumma" resultaten. Mitt filter funkar alltså som det ska! Har ju lite titreringsabstinens så det är lite tråkigt att inte få droppa lite med saliferttestet. Inte lika kul utan sprutan.
 2. Jag har ett callidus avhärdningsfilter (som man fyller på med avhärdningssalt) och har mätt hårdheten med salifert KH. I inkommande vatten har jag 19dKH. Varför i hela friden får jag samma resultat vid test av vattnet efter filtret? Det är som om ingen avhärdning sker? Jag har ett annat test från callidus där man droppar två droppar i en mängd vatten. Sedan räknar man droppar från en annan flaska tills färgskifte sker från lila till blått och antalet droppar = dKH. I mitt fall blir det aldrig lila utan det blir blått innan jag ens droppat i av den andra flaskan. Antar att det betyder att det är dKh = 0. Någon som kan reda ut detta åt mig? Funkar inte salifert på "saltavhärdat" vatten eller är det något fel på filtret?
 3. Kul att du fått användning av min tråd! Som filter använde jag https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/internal-filters/aquacorner med lite aktivt kol i. Funkade mycket bra tyckte jag.
 4. Kan nu passa på att nämna att set beror på husköparplaner och inte minst på grund av "fraggen" som är planerad till augusti!
 5. Karet och utrustning ligger till försäljning på köp och sälj.
 6. Kan nämna att jag bytt salt till FM professional sea salt. Jag mäter nu alltid 0.04 i fosfat. Jag behöver alltså inte dosera fosfat längre. Nitrat ligger konstant runt 10. Detta är något högre än tidigare men förväntat. Korallerna trivs bättre än någonsin, särskilt mina euphyllior och milkan! Xenia växer och pumpar också vilket är kul! Det enda tråkiga är att jag har kvar mina red turf algae som täcker stenen. Köpte en tuxedo men den orkar inte äta allt. Har sett att den ätit lite iallafall. Mexikanska turbosniglar vill jag ha!
 7. Den går att ställa in på nano-mode och vanlig om man öppnar upp styrenheten.
 8. Om inte annat bör en omvänd ljuscykel kunna hålla nere pH svingen som blir på natten när ingen fotosyntes sker.
 9. Tack . Man kan se, särskilt på den sista bilden att jag har meckat med vitbalansen för att bättre kunna återge akvariets färger. Det som inte är belyst med det blå ljuset ser gult ut. Antar att det är photoshop som gäller ifall man vill ha en naturlig förgåtergivning på både motivet och bakgrunden när belysningen skiljer så pass mycket.
 10. Lite kvällsbilder tagna i ca 30% ljus
 11. Skippa mattor i bitumen bara. De är inte avsedda för inomhusmiljö.
×
×
 • Create New...