Gå till innehåll

Golex

Medlem
  • Antal inlägg

    84
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. beklagar förlusten. Riktigt tråkigt att höra!
  2. Uppdateringen av medlemsprofilen till Stödmedlem görs när inbetalningen registrerats, vilket kan ta ett par dagar.
  3. Håller helt med, kommer minska köp&sälj en del nu om detta införs eller har införts. Om det är pengar det handlar om och ni vill verkligen ha in dom så tycker jag att ni kanske ska kolla på mobil betalningar som blocket har. Det så så himla lätt och bekvämt att använda deras tjänster. Om ni hade en sådan mobil lösning så ska ni se att pengarna kommer rulla in säkert & smidigt. Sen så tycker jag att om ni ska ta avgifter nu för köp&sälj så måste ni utvekla betalningsmetod och att man sedan efter betalningen ska ficka in bet kvitto till er med mina uppgifter om att det är jag på SVG som har betalat in dom pengarna, så ni kan sätta mig som betald medlem. För krångligt. Vi kommer att ställa till det lite för en del. Detta kommer inte att fungera! Ni kommer att få problem i längden! Folk vill lägga ut en sak nu nu nu, men då går det inte och man måste föra över pengar till er och sen vänta på att ni ska sätta mig som betald medlem. Hur lång tid tar det? Sitter ni bemannade 24/7. Lycka Till
  4. hej, satt å läste lite här! Som jag har fattat ska man vara försiktig med att suga upp och specielt borsta -OBS- med tandborste. Varje gång du/ni rör slamet så sprider ni den vidare. Använd en tjock slang är ett tips. Då luftbubblorna inne håller sporer.
  5. Jag har en BTA, och som jag har förståt om man vill att den mår super bra så måste man tänka som en BTA. Ha ett hål att gömma foten i 1. bra cirkulation vid tentaklarna så att dom rör sig men inte för mycket 2. bra ljus 3. Vad jag tror är det viktigaste är att den kan gömma sin fot. (På en bra plats vid 2 & 3.) När BTM har gömt sin fot så kan den sträcka på sig på ett annat sätt än att den bara sitter fast. Min är så stor att dess bubblor är enorma. ibland tror jag att den är sjuk eller något men den mår bra och från den ena sidan av den så kan en tentaket bubbla vara 1cm i m3 och på andra sidan så kan jag har en bubbla på 3-4 cm m3. Och så har min dubbeltentaket och när den bubblar så blir den 6 cm lång och 3-3,5 cm bred & min har 2st sådana dubbeltentaket. Jag ska via en bild som jag tog nyligen men visar den ikväll. Det ända som jag kan rekomendera dig är att lägg stenar runt om den så att den kan blir som en svamphatt. När du väl har lagt stenaran runt om den så kommer den kuna vila sin hat på stenkanterna och då kommer den att sträcka ut sig och blir bubblig! Enlig min erfaranhet. Och tänk som en BTA https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?49213-Mitt-RSM-250
  6. Har åkt ner i "sumpen" på dit 130L RSM. Jag ha RSM 250 och små fiskar åker ner till skummar delen å gömmer sig. Jag har en fisk kosta 200 kr som jag inte har sätt till för en jag städare bakdelen på karet då hittade jag den, la up den och tog 1tim å sen försvan den igen. Nu orkar jag inte jaga den så jaja.
  7. Läste nyss på: http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html Use 1 capful (5 mL) for each 200 L På burken stod det 1ml per 100L Frågan kvar står: Vad händer om man skulle ha använde för mycket va detta medel?
  8. Prime. Seachem 100ml. För söt & saltvatten. Tar tar bort klorin/klor, kloramine, ammoniak. Detoxar nitrat & nitrit. Tillför slembeläggning.
  9. Mycket synd då jag är där ganska ofta och handlar div saker så har jag sätt nästan varje gång att det ligger ca4-5 fiskar halvdöda eller döda. Vissa dyra fiskar!
  10. Jag ska kolla när jag kommer hem.
  11. Hej, Jag ska nämligen göra ett vatten byte idag och igår kväll så tillsatte jag spårämnen i vattnet som har ståt under cirkulatin i 2 dagr. Frågan är: Jag råkade tänka fel och hade i en "bakterie balans" det stod på burken 1ml per 100L och hade i en kork av den burken vilket kan vara 5-6ml jag hade i. *Hur kommer det att påverka mitt kar?? *Några tips på vad jag bör göra, gärna olika varianter. Mvh DG.
  12. Golex

    ....

    Det har inte med stenen endast att göra med.. LÄS ALLT SÅ FATTAR NI! Fisk och eremit-gruppkram- också, blir så förbanat arg. Jag kommer inte åka 2 timmar för att väga en sten eller bytta något vad tror dom. HALLÅ! Fisken jag köpte var ett FIASKO, då stod han där å inte viste alls vad som var vad till vilket pris. Å eremiten som jag INTE köpte som tur var. Skulle också ha blivit ett MEGA Fiasko. Det är ingen fel på fisken den mår bra. btw Detta är mitt sista inlägg här i denna tråd. Hej då. God natt. Moderator's upplysning: Tänk på språkbruket, svordomar med mera är inte okej i inlägg. Håll en hövlig ton i forumet. Låter resten av inlägget stå kvar, även om det är på gränsen på flera ställen... = modererade ord...
  13. Golex

    ....

    Ni som säljer via företag bör veta vad ni säljer punkt slut. Inge snacka om saken.
  14. Golex

    ....

    Det var så lite så.
  15. Golex

    ....

    Jag är inte intresserad av pengarna, men det är fortfarande prencipen det handlar om. Altså om er personal inte vet VAD DOM SÄLJER så lär ut dom då. Varför jag lägger ut tråden är för att när jag ringde in till er första gånger och förklarade om fiskarn och "stenen" så säger ni jaha. Vad är det för support. Är det jag som ska krångla med att fota fiskarna och skicka till er och sedan fråga var det rätt pris jag köpte dom för? (Dåligt) Å PÅ TALAN OM DETTA SÅ KAN JAG DÅ LÄGGA TILL: Första gången jag var hoss er så frågade jag var en eremit kostade å då så sa ni att den är blåbenteremit kostade något, jag sa att den inte är blå men då säger ni jo de är den. Sen så åkte jag till en närligande butik samma dag och köpte en blåBENTeremit här i trakten å DEN HADE BLÅBEN som inte era hade. TUR Att jag inte köpte dom/ det var vanliga eremiter jag har själv nu vanliga, rödbenta å blåbenta. Har ni då säljt dom för blåbenteremit priset till andra?????När det är vanliga eremiter. Så då är vi återigen, ni säljer grejer som ni inte har koll på vad det är. Detta har ingen med hur fin stenen är eller om du kan köpa den för femhundralapp. Det är inte första gången jag är inne hos er och det blir så här.
  16. Golex

    ....

    Fast en mjölk & grädde står på samma hylla!
  17. Golex

    ....

    Jag såg ingen skilnad på dödakorallen och levande stenen då de lenande stenarna jag köpte var också platta, när jag handlade i AKL AB. Men det bör ju säljarna göra. Vilket dom gör i AKL AB sundbyberg*
  18. Golex

    ....

    Dev var andra gången när jag ringde som dom erbjöd mig att kolla på den inte bytta. Dom har inte sagt något om bytta den. Det är fortfarande prensipen när jag var på akvariumleasing ab i sundbyberg så köpte jag stenar för 4 dagar sedan och när han grävde där i botten så pekade jag på en sten som såg plat ut och då sa har DIREKT att det är inte sten det är en död stenkorall och den fick jag på köpet. "vägde en 0,3kg " Hade dom sagt från början att det inte var en levande sten så hade jag kollat på en annan sten! Men att man har köp något som visar sig inte var det detär de det handlar om! Prencip sak. Säljer jag mjölk så ger jag inte grädde till kunden.
  19. Golex

    ....

    Betalade 124kr för den men sen vet jag inte om jag fick rätt pris på fisken jag köpte också. Jag orkar inte åka runt hit och dit för 124 kr. Det är prencipen det handlar om och bemötandet av deras personal.
  20. Golex

    ....

    Tja, Måste säga det att jag var å handlade på akvariumlagret i abrahamsberg den 29/8. Hela den resan i butiken var ju patetisk då han som hjälpte mig kunde inte ens priser på de fiskar man har köpt och så stod han och gissade till å från: den här kan det var eller den här är det nog, eller den här är det säkert. Sen så skulle jag köpa en levande sten å pekade ut en och han sa 100kr, men de tar något runt 190kr/kg å jag ska gå å väga den sen men som jag tror så¨väger den inte över 0,4-0,5kg. Men när jag besöker en annan butik i Sumpan så visar sig att de har nästan exakt samma stenar å dom säger att det är en dödsten korall. Så då har jag alltså köpt en dödkorall och inte en levande sten. Dödkorall filtrerar inte lika bra som levande sten. Jag köpte levande sten från Sumpan och fick en dödkorall på köpet där. Jag känner mig lite lurad kan man säga, då inte ens personalen är insata i vad dom säljer. Förbanad blir man. Dåligt är det. Jag har pratat med dom nu via telefon men tycker att dom är lite noncharlanta. Dom erbjuder mig att komma in med den. Det har inte med det att göra att jag ska bytta den eller komma in med den, men att man säljer saker som inte är ens rätta. SVIN DÅLIGT. Jo tjejen där säger att det är samma sak dom säljs för samma pris, MEN DÅ KAN MAN VÄLL SÄGA ATT DET INTE ÄR EN LEVANDE STEN & EN DÖDSTENKORALL.
  21. Vist ser det ut som att den stora tentakeln ska exploderas , Den mår superbra
×
×
  • Skapa Ny...