Gå till innehåll

Drink-no-saltwater

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    daniel
  • Stad
    ystad
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    120 l
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    2x30
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
    rygradslösa djure
  • Antal år inom sötvatten
    vet ej
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    0

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Drink-no-saltwater's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej vad fint kallt karet du har. Särskilt anemonerna tycker jag är jätte vackra, mycket finnare än de flesta tropiska jag har sett. Är de fotosyntetiska och vilken temperatur trivs dom i, har du haft några som förökat sig i akvariumet och hur mycket matar du dom.
  2. Hej jätte intresant projekt du har, kallt saltvatten akvarie är något av det första jag började läsa på om här i guiden och jag tycker de är nästan mer intresanta än de vanliga. Skoj att du är så nogran när du beskriver hur du startar ett och hur det forsätter att gå. Jag undrar bara fungerar skummaren lika bra i kallt som i varmt, och vilken salthalt har du i vattnet. Hoppas allt forsätter att gå bra.
  3. Hej ja det är ju sjukt roligt när man börar planera ett lite mer anorlunda akvarium, man får ta lite informaton från allt och göra det till sitt eget. Men det var ju intresant att du gjorde din egen skummare, hur gjorde du den. Sanden du använder är du nöjd med den, jag letar just nu efter någon bra sand att ha i som är väldigt tung och inte flyger iväg. Men tack för ditt positivt medelande.
  4. hahah ja det kan bli dyrt, Men jag hade planerat att det skulle bli lite billigare men jag gjorde ett litet misstag med lyserören när jag planerade, annars så hade det blivit billigare. Sen kommer allt levande att kosta lite men det kan man ju inte göra mycket åt.
  5. Hej Nu har det ju kommit mycket bruna alger averalt och ganska mycket tråd alger, vilket jag tycker är bra. Men det har börjat komma ut massa bubler ut från de bruna algerna, ar det nyttigt eller dåligt.
  6. oj då är det inget man förväntar sig hitta under julgranen, men värkar vara helt värd pengarna.
  7. Väldigt coolt akvarium du har och jag är säker att det blir hur bra som hälst. En liten fråga bara om det går bra: Hur mycket kostade själva akvarium.
  8. Hej alla nu var det ett tag sen jag var inne här och skrev, har haft mycket att göra så jag har inte orkat. lol. Det har hänt lite sen sist jag var här, har köppt någta koraller, tyvär var det några som inte klara sig men det var bara några få som dog nästan på direkten och det var helt mitt eget fel.( köpter dom av Yodelking oehört trevlig kille och jätte duktig säljare) Korallerna är ju betydligt vackrare i värkligheten än dom är på bilder, trodde inte det. Sen jag fick korallerna och en ls så har värkligen alla alger kommit i gång så jag kan snart börja köppa djure nu. Men nu snarast ska jag åka och köppa lite sand, sen sanden jag har var en stor besvikelse. VARNING TA INTE SANDEN FRÅN STRANDEN DEN HÄR HELT VÄRDELÖS. Den flyger omkrin konstant och jag kan inte få till det riktigt i akvariumet när det kommer till stenarna och var jag ska ha korallerna. Ser inte fram till att tömma allt och sen lägga in ny sand (blä). Här är hur mycket jag har laggt ut pengamäsigt så här länge: En 1500 l/t pump: 155 kr En glomat 2x30: 270 kr 2 st lysrör 2x30: 430 kr Olika koraller: 400 kr Så samanlagt har jag senderat 1055 kr än så länge, lite dyrare än vad jag hade planerat men rätt så ok än så länge eller vad säger ni. Ska lägga in några bilder så snart jag har byttat sanden.
  9. hej Wigge jag har mest tänkt att ha mjukkoraller som skivanimoner xina keinaträd och andra liknade, de enda koraller jag har tänkt ha i förutom mjukkoraller är nog sol korall och Candycane korall. Jag har facktiskt tänkt att inte ha några fiskar alls i akvariumet inte till en början i så fall tror jag att jag uppgraderar det med summp och skummare. Resten av djuren hade jag tänkt att det ska bli olika räker, sniglar, sjöbore, olika mussler, erimiter, och olika filtrerare djure som sjögurka, sjöäpple, sjöpung och annat smått och gott
  10. Här är lite bilder, jag har gjort några ändringar sen dessa togs men ni får se det sen när allt är på plats.
  11. Hej alla nu har jag fått min grejer jag har bestält, en 1500 l/t den var facktiskt väldigt bra sanden flyger inte för mycket och den kostade bara 155 kr. Köppte en glomat med 2x30 men det kom inte med lysrör med den, vet inte varför jag förväntade mig det men jag får väll köppa lysrör någonstans, någon som kan rekomendera var man kan köppa billiga lysrör någonstans det ska vara 25.4 mm.
  12. tror du att det skulle vara ett stort problem att det skulle släppas ut miniraler, jag menar de stenarna måste ha legat i havet och på land i regn och vind hur länge som hälst. Och sen så ska jag köra med vattenbytten ganska ofta så då borde ju det som släpps försvina.
  13. Hej tack så mycket för uppskattningen, haha jag hoppas att grisarna blir redy att flyga till hösten. När det kommer till att byta ut sanden så tror jag att jag vill behålla den jag har, den är så fin och jag orkar apsolut inte börja dra upp allt i akvariumet nu. Därimot viste jag inte att stenarna kunde avge minaraler, vad för mineraler är det då som släpps ut. Jag vet inte riktigt vad det är för stenar jag har, det är nog lite blandat men jag ska ta några bilder så fort jag får låna en kamra så alla får se hur det ser ut.
  14. Tack för dina trevliga ord och tips uppskattar det. Jag är lite i dina tankebanor att köpa någon liten sten som kan innehålla lite live, men jag funderar på om jag skulle köppa några koraller då får man kanke med lite LS och på det sätter få med lite bakterier. Just nu har jag lite funderingar på att skaffa några pulserande Xina eller några skivanemoner men även något från Capnella släktena som du rekomendera. Men jag får nog vänta liter tills jag får min pump och ljuse hemskikat, vet inte hur lång tid det tar. Men när jag väll ska köpa några koraller så ska det apsolut bli några små bitar, dels för det är skoj att se det växa och dels för det är billigare. Men tror du att det behövs masssa bakterjer i karet innan jag lägger in några mjukkoraller, för jag har ju ett väldig nytt akvarium där det inte finns särkilt mycket smuts.
×
×
  • Skapa Ny...