Gå till innehåll

Tour

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Christian
  • Stad
    Hässleholm
  • Antal år inom saltvatten
    nybörjare
  • Akvarievolym
    36
  • Akvarie mått
    48x25x30
  • Akvarietillverkare
    okänt
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    26W solar duo boy armatur med blå/vit ljus 30 000-10 000k
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Rio nano skimmer
  • Antal år inom sötvatten
    12
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    5 kg, kommer mer

Tour's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. väldigt fint, gillar att du har mycket sten har själv en hel del i mitt kar som jag brottas med för att det ska få plats och samtidigt se snyggt ut, blir lite bättre för varje gång jag möblerar. men som sagt, riktigt snyggt är det!
  2. kör du på frigolit eftersom det är helglas, tar alla ojämnheterna.
  3. Akvariehobbyn i stort har väl minskar i popularitet en aning, men inte till några hotfulla gränser för hobbyns överlevnad. saltet håller jag på att ge mig in i själv nu för första gången efter många år som sötvattensakvarist. det jag kan känna är jobbigt och t om lite avskräckande med salt är att det kan vara svårt att sålla ut relevant information nu i början, det finns 1001 åsikter om allt och man blir lätt förvirrad av det, vissa gör si, vissa gör så och alla har rätt. vilket de alldeles säkert har också, det finns nog mer än ett sätt att göra saker och ting på. jag har valt ut några riktmärken för hur jag kommer göra i början och kör benhårt på dom nu så det känns lugnt, sitter här och väntar tålmodigt på att karet ska bli moget nu. jag kör ju bara en liten medium-tech nanobalja, det blev det självklara valet då ekonomin som ungdom är skral och jag vill hålla kostnaderna nere nu i början. sen har jag ju en fetish för små lättplacerade akvarium, och som sötvattensakvarist är regelbundna vattenbyten väl bekant så det är nog inga problem.
  4. riktigt härligt projekt detta, har tyvärr bara haft tid att läsa första inlägget och skumma igenom ett par sidor men känns otroligt seriöst och måste vara riktigt roligt att pillra med allt!
  5. ljudets hastighet i vattnet är totalt irrelevant, det är ju bullernivån som är det intressanta i frågan egentligen, håller helt och hållet med på den punkten.
  6. sen förstår jag inte vad folk i tråden gnäller över att det inte är tillåtet att utsätta fiskar för stress genom buller och mycket rörelse utanför karet?
  7. med bedövning innebär att djuret ska vara medvetslöst nrä man avlivar det. bedövning innebär vid grisslakt att man skjuter dom i huvudet med bultpistol, kycklingar ger man ofta elshock t ex. så om du kör en kniv i huvudet på fisken så räknas det som bedövning, och även avlivning i min mening. eller om du slår fisken över huvudet så blir den också bedövad. tycker det är bra att de skrev ut det i tidningen, alla de här "uppenbara" reglerna om fiskhållning så svensson ser att det inte är okej att spola ner eller koka ihjäl fiskar.
  8. ja jag hoppas detta ska bli kul också, mycket planering inblandat vilket aldrig är fel i mitt tycke, nästan den roligaste biten har tagit livet av de glasrosor jag sett nu, såg direkt två småttingar till som jag ska ta i eftermiddag. imorgon ska min skummare och ordentliga belysning äntligen komma efter ett par-tre veckors förseningar av olika slag.
  9. jodå det ska möbleras lite till, frontglaset ska man komma åt iallafall, tar emot att slänga ut sten ur burken..
  10. möblerade om bland stenen lite idag, nöjdare men inte helt klar, får ta nån dag att sitta och speja in och se var stenarna ska vara nånstans. längtar tills mina ordentliga streamers kommer så man slipper stenålders-sprutan som står däri
  11. ah okej, tack för feedback. osmos blir det inte riktigt ännu, har ganska tajt budget så försöker hålla kostnaderna nere lite grann just nu, men det kommer nog med tiden det också.
  12. satt här på kontoret och funderade lite. jag har ju en luftavfuktare hemma i källaren som står och tuggar, den samlar en hel del vatten. skulle inte detta vattnet vara perfekt för akvariet egentligen?
  13. hehe redan planerat att ge den en omgång
  14. ja jag hoppas på det iallafall hehe kommer mest satsa på enkla mjukkoraller, kör ganska lowtech och eftersom det är min första saltburk vill jag hålla det lite enklare. kommer väl vara några eremiter och nån liten "dvärg-gobi" som simmar omkring däri också.
  15. så då har man pressat ner 9,5 kg levande sten i karet. cirkulationspumpen gick sönder så fick ta ett gammalt innerfilter och köra med så länge. får beställa en ny pump så snart som möjligt. får skummare och rätt ljus i början av nästa vecka. kommer möblera om stenen lite sen, blev trångt med innerfiltret.
×
×
  • Skapa Ny...