Jump to content

Conjor

Stödjande medlem
 • Posts

  860
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Conjor

 1. Ny belysning Fluval Nano Marine - 20 W passar bättre för Cube n snyggt och Ljuset blev bättre också.
 2. Bänken är upp och ner vänd avsiktligt av mig större fot ledrampen är Micmol Aqua CC + Wifi styrning
 3. Planen är att det får gå ett tag med de mjukisar och snäckor o skoterbleny jag flyttade över i mitten av november blir det ett gemensamt besök med en saltisvän på Salt i Väst då kanske det blir något mera som rör på sig
 4. Så var överflytten klar mycket nöjd och något öm i kroppen man är inte 20 längre
 5. Waterbox Cube 10 är på gång. Äntligen anlände det 20 Oktober en aning nervös hämtning på utlämningstället det är ju glas väl hemma efter resa med handkärra på spårvagn så började uppackningen och se där inte en skråma eller repa gött. Det som ingår är filtersocka,skumgumifilter,Biobollar,Kol,Returpump. Läst lite om Pumpen som följde med och den är tydligen inte så tyst bestämde mig för att uppgradera direkt och köpte en sådan här Jebao DC 650 styrbar pumpar 50 liter mera än originalet dessutom med Feed funktion fick plats gott och väl i sumpfacket. Återkommer med mera Bilder och info när det är igångsatt.
 6. 27 Liter uppgraderas snart till i ny tråd Waterbox Cube 41 Liter
 7. I textfilen/texten Infill: 100% detta är alldeles för mycket om man inte skall ställa en bil på den eller något åt det hållet det räcker med 20 % eller default som står i programet man använder.
 8. Min 5 e printer som jag har nu är en Ender 3 pro alla har haft olika inställningar för samma typ av Filament så testutskrifter är ett måste lyckatill
 9. https://www.3dguide.se/vad_ar_filament PLA löser upp sig med tiden inte att rekommendera. PETG är nog det bästa i akvariesamnanhang. Ustkiftshastighet 30-35 mm/sek Värme 230-235 grader Värme på utskriftsplattan 80-90 grader och eventuellt någon typ av klister som limstift typ clasohlsson glue stick testa utan först. Allt är rekommendationer man får göra testutskrifter för att hitta rätt värme och hastighet alla skrivare uppför sig olika.
 10. Liten film från 27 litters: www.youtube.com/watch?v=E9J6oKP1Wr0
 11. Ingen skummare här häller och supertunt med grovt korallkross har mycket smådjur som kutar runt på glas och inredning dax snart för en liten Goby kanske.
 12. Tilläg: Jag gjorde/blandade helt nytt vatten och flyttade över sten,koraler,räka,sand och snäckor aj aj det kan gå åt fanders men peppar peppar det hände inget
 13. Detta är Nerlagt/Skänkt till en nära vän där det fortsätter att frodas Behöll lite sten samt mjukisar och en räka som flyttat in i en Kub Optow 27 Liter med påhängsfilter så här ser det ut.
 14. Tips här kan man beställa vad man vill ha i Göteborg Majorna: https://godhemszoo.se/produkt/na-world-aquarium/ Har ett special beställt 40 liters från NA World Aquarium opto white mycket snyggt limmat.
×
×
 • Create New...