Gå till innehåll

klon

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Kerstin
  • Stad
    Gnesta
  • Antal år inom saltvatten
    Började Jan. 2013
  • Akvarievolym
    130
  • Akvarietillverkare
    RSM
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Tunze 9002
  • Antal år inom sötvatten
    Började Okt. 2010

klon's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Kan ju vara skönt att slippa operation, men å andra sidan kan ju det vara bättre om man kan slippa framtida problem. Jag håller tummarna för dig och hoppas att du ska slippa ha problem framöver. Väldigt nyttigt att läsa om dessa händelser, tycker jag. Får en att tänka till lite extra innan man ska göra en djupdykning i akvariet. Sköt om dig ordenligt nu .
  2. Men hallå, tänk på oss andra som då slipper åka så långt ;-)
  3. Då får jag hoppas på att du blir miljonär inom en snar framtid .
  4. I Malawiakvariet så har jag siliconat fast den, men i detta är det fortfarande lite vatten kvar + att jag vill kunna sätta i fiskarna så fort som möjligt igen (dröjer ju innan silicon torkar). Tack för svaret JoWa. Hann även ringa Leffe på Triton under tiden för att fråga honom (förstår att inte folk kunde kasta sig på datorn och svara). Han avrådde mig dock ifrån att lägga i frigolit, så jag hoppar över det.
  5. Står precis nu och ändrar om i mitt akvarium och kom på att jag hade en bit frigolit (ny) kvar här hemma. I det ena sötvattensakvariet har jag haft i frigolit i botten för att kunna lägga stenarna på den istället för på botten. Kom nu då på att jag skulle kunna lägga i det även i mitt saltvattensakvarium, men så slog det mig plötsligt: Kan det på något vis lösa upp något ämne i frigoliten (med saltvatten menar jag)??? Någon som har det i sitt, eller vet om det är helt okej. Hoppas att någon kan hjälpa mig med detta omgående, så jag kan börja fylla upp akvariet igen (så fiskarna kan få komma tillbaks). Tack på förhand!
  6. Jag räknar med att kunna smita ifrån karln och barnen , så jag kommer. Jättetrevligt, ser fram emot söndag.
  7. Nä, skrapande ljud är det inte. Det är mer knäppande. Men det var sjutton vad det knäppte igår kväll. Rekord. Hoppas att detta knäppandedjur kan ta och lugna ner sig nu. Jaha, bara att inse att jag kanske inte får veta vad det är . Man är ju bara rädd för att det är någon som försöker ha ihjäl någon annan akvarieinnevånare, vilket känns väldigt synd. Får försöka spana vidare emellanåt så kanske man någon gång kommer på vad det kan vara (om några år eller så, hihi).
  8. Nähä, nu får jag nog ändra mig lite. Jag fick syn på den lilla varelsen igen, å knäppandet verkar inte alls komma ifrån den. Hmm, något annat är det, men jag ser inget. Ljudet verkar komma ifrån någonstans i närheten av där det är två Trochus snäckor, men kan det vara dem som låter i alla fall??? Jag har försökt spana, och spana, och spana med ficklampa, men jag ser inget annat som rör sig (något lite större alltså, än de små, små krypen som simmar omkring). Skulle det kunna vara Trochusarna som knäpper ändå? Som sagt, har aldrig låtit så här någon kväll förut.
  9. Nu skulle jag behöva lite hjälp igen. Jag har hört lite knäppande i akvariet (under de senaste veckorna) och undrat om det eventuellt kunde vara någon mantis eller liknande. Karln här hemma trodde på att det kanske inte ens kom ifrån saltakvariet, å i så fall bara någon snäcka som gjorde ljuden (vet att äppelsnäckorna i sötvattensakvariet ibland fick det att låta lite liknande). Men nyss fick jag syn på något som satt bland mina första och nya knappar. Min första tanke var att: Nä, nu har min eldräka nummer två fallit offer för något i akvariet och knapparna mumsar på denne. Det var nämligen så att igår morse så såg jag att eldräka nummer ett redan var död och satt fast hos en mumsande Rhodactis (tror jag att det är). Tänkte att den kanske hade haft problem med ömsningen och att det var därför som den fallit offer för något (den var ju i och för sig hur pigg som helst kvällen innan). Som jag såg denna varelse ikväll var följande: Det såg ut som en halv utsugen räka (såg ingen stjärt i alla fall, men kan ha varit gömd nere i knapparna). Men den jag ju undrar över är denna konstiga varelse. Tänk er exempelvis en eldräka, men väldigt blek i färgen och som om den hade fått allt innehåll utsuget (nästan som i vakuum). Han se att den hade "gripklor" som eldräkan har för att plocka med. Misstänker att det är denna varelse som knäpper som bara sjutton nu i akvariet. Den verkar verkligen vara på krigsstigen... :-( Som mest så har vi kanske hört tre knäpp på en hel kväll förut, men dessa sista 20 minuter har den säkert knäppt minst 30 gånger... Väldigt aktiv. Undrar om den är på jakt efter min andra och sista eldräka, månne tro. Har ni något tips om hur man kanske kan lyckas fånga den, å vad det kan vara för något? Åh, vad sur jag känner mig över denna varelse som jag inte alls har bett om. Levande i karet (förutom koraller) är två clownfiskar, en Okinawae gobidon, en Pseudochromis Fridmani och numer bara en eldräka.
  10. Häromdagen fick jag syn på lilla krabban . Dessvärre bara ett par sekunder innan den gömde sig igen, men jag är så glad att jag vet att den överlevde omställningen till mitt akvarium. Nu är det bara att spana vidare.
  11. Tackar för tipset . Tror du att även denna passar baktill (har nämligen tummen mitt i handen, så bra att veta innan meckande startar, hihi)? Å, framförallt, är den hyfsat tyst?
  12. Vad är det för fläktar som du har? Var kan man köpa dem? Vet inte vad jag själv har, men karln klagar lite över ljudet från dem. Alltid bra med några som kyler bra. Kommer du kunna sätta dit en likadan i bakkant?
  13. Nu är den i alla fall i. Akvariet är ju inte stort, men den krabban lär jag väl aldrig mer se, vilket är väldigt synd. Så himla fin krabba. Hoppas verkligen att den klarar sig.
×
×
  • Skapa Ny...