Jump to content

Nille83

Medlem
 • Content Count

  674
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nille83

 1. Sen jag bytte till LED- belysning har jag fått riktigt mycket problem med alger, Razor maxspect 160w 16000K. Har kört med LED i ca 6 månader ny och får inte rätt på algerna. Idag kör jag program som kör 80% styrka i 5 timmar för att sedan dimmas ner. Kör lika mycket blått som vitt ljus i inställningarna. Någon som kör på något annat sätt med sin belysning? Och kan jag köra 80% blått och 30% vitt ljus t.ex? Har blandat med koraller och lite fisk.
 2. Vilket mode kör du på och vilken styrka på pumpen?
 3. Var och köpte denna underbara pump idag (VORTECH MP40W QUIET DRIVE). Kan säga att jag är riktigt nöjd. Jag hade sedan tidigare ett Red Sea max 250C och kört med pumparna som ingår där. Men jag tyckte att den inte riktigt täckt upp alla hörn i karet vilket har slutat med alger. Därför införskaffade jag denna pumpen. Problemet nu är att min korallsand virvlar upp på vissa ställen, har ställt in pumpen på pulse-mode på det lägsta. Pumpens placering är på sidan och så högt det går. Är det någon som har några heta tips hur jag kan få rätt på detta? Orginalpumparna måste gå eftersom det är min sump,
 4. Har legat väldigt högt på nitrat i nästan ett år, över mätvärdet vilket betyder 50+ i nitrat. Började "jobba" ner det för 3 månader sedan genom att köra macroalger i refugium och väldigt små mängder Nopox (Red sea). Tog ca 1 månad innan jag kom på mätvärdet 50 och sedan fortsatte jag sakta men säkert neråt. Jag tänkte att jag skulle lägga mig mellan 2-5 nitrat, men när jag kollade för 2 veckor sedan hamnade jag på 0. Jag köpt mig ett test till och har nu två olika tester (Red sea och Salifert) och jag ligger på ca 0,25 i nitrat. Min fråga är, ska jag försöka få upp nitraten till 2-5 eller ska
 5. Har hällt i red slime remover och precis som alla skriver så blir skummaren helt galen. Men jag hittar egentligen inga instruktioner om skummaren ska vara på eller inte i början av behandlingen? Känns som det som körs upp i koppen just nu är bara vatten + Red slime remover. Hur har ni andra gjort när ni kört med detta medel? Är det bara låta skummaren skumma över och skita i att tömmen koppen de närmaste dagarna?
 6. Har själv massor av dem i mitt kar. Växer under stenarna.
 7. För att göra en lång historia kort. Jag har under långt tid haft lite "problem" med nitrat som jag nu har börjat jobba ner. Idag ligger jag på ca 5 och för 3 månader sedan 50+. Jag har sänkt nitraten väldigt långsamt. Fosfaten har jag även sänkt ligger runt 0,04. Problemet är att efter jag börjat sänka näringsvärdena så har det börjat "ploppa" upp en konstig alg lite överallt i karet. Det är inga större mängder vi snackar om men finns lite små tussar här och var. Algen sitter hårt mot stenen, har försökt suga upp den vid vattenbyten. Den är brun på alla ställen i karet. Min städpatrull verka
 8. Det står 1 sked till 15 gallons på förpackningen. Men US och UK har olika mått på sina gallon. Vilken gallon är det som gäller? Såg att den var tillverkad i Derby, CT så trodde först att den var tillverkad i Storbritannien, men googlade på Derby CT och fick fram Derby, Connecticut. Men frågan är är det US eller UK gallon som gäller?
 9. Har själv en Echinometra mathaei som följde med min LS för tre år sedan. Den fungerar perfekt i mitt kar och äter endast alger. Det jag gillar med denna sorten är att deras taggar är lagom tjocka och lagom långa så inga koraller fastnar i dem.
 10. Tycker mer det ser ut som en arm från en ormsjöstjärna.
 11. Jag har haft anemoner i över 2 år, men gjorde mig av med dem för någon månad sedan. Jag hade en BTA till mina clowner och den stannade där jag satte den i 1,5 år, sen j*vlar började den vandra runt i karet och jag fick göra mig av med den. Min BTA delade sig 15 gånger på 2 år men det var inga större problem eftersom de stannade ihop i hörnet där jag satt den första.
 12. Tack för svar. Tar det så pass långt tid som 1-2 veckor innan de fäster sig?
 13. Har lite frågor hur man fraggar skivor (Rhodactis, Ricordea, Discosoma) 1. Hur får jag enklast loss foten från stenen ? 2. Hur får jag fraggen att fastna på en fragg-plugg? Mata mig gärna med all matnyttig information ni besitter
 14. Jag kör med aktivt kol i karet 24/7 så giftet borde sugas upp där, frågan är mer kontakten med andra koraller. Jag har mejlat WC och postar svaret här sedan.
 15. Har kikat på Sinularia Aussie. När man läser på nätet står det att Sinularia är aggresiva och tar typ död på allt de nuddar, stämmer detta?
 16. Är lite sugen på att köpa denna korall. Någon som har något matnyttigt att säga om den?
 17. Jag har ett RSM MAX C-250 och använder orginalskummaren till den och är mer än nöjd både hur den skummare och kvalitén på den.
 18. Jag har som sagt inte en aning Men jag vet att jag har ca 5000 l/h som rör sig ganska friskt på ytan, så i så fall borde det räcka.
 19. Ska ge mig på att installera LED till mitt RSM 250, vilket betyder att lysrampen + fläktarna som blåser på ytan försvinner. Nu behöver jag inte fläktarna mer pga värme utan i så fall för avdunstningens skull. Självklart förstår jag att jag kommer få avdunstning ändå, men inte samma mängd som med hjälp av fläktarna. Saa jag köpa nya fläktarna som blåser på utan eller ska man skippa det?
 20. Det är inte så att de kommer växa som ogräs så man måste fragga bort dem? Har varit lite skeptisk till knappar pga giftigheten, men jag älskar färgerna!
 21. Dom kommer inte strida ihjäl varandra då?
×
×
 • Create New...