Gå till innehåll

Soder

Medlem
  • Antal inlägg

    79
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Okej. Vilket annat nitrattest kan ni rekommendera? Jag har bara provat saliferts.
  2. Mina sps har tappat lila färg. Vilket spårämnen kan saknas och vilken flaska skulle ni rekommendera?
  3. Tjena. Jag tycker det går bra med karet även om jag backat några steg mot bilderna tidigare i tråden. Intresset har aldrig svikit och jag har samlat på mig en del häftiga koraller. Korallen nedan köpte jag av Larry och jag undrade varför den stod still i tillväxten i början. Nu har den tagit fart iallafall och kan jämföras med bilderna tidigare i tråden. Det ett största problemet jag har är att Lps inte trivs i mitt kar, speciellt hjärnkoraller (Favia, favites) och typ trachys. De trivs ett tag för att sedan dö en rätt så snabb död. Fosfat mäter oftast 0 på Hanna och nitrat ligger rätt högt mellan 10-25.
  4. Nej men jag klipper av en bit till dig ändå.
  5. Så här blir den på bild men den är riktigt mörkgrön i verkligheten. Den har dubblat sig storlek sedan jag fick hem den. Vad bra att det går bättre med ditt kar nu då.
  6. Är det gorgonior under mittenpelaren? Mycket snyggt iallafall.
  7. Ok. Det där med väs får någon annan svara på.
  8. Cyklops låter som ett litet foder till kirurgerna även om de gärna äter det. Om en kub cyklops är till cromisarna låter det ganska mycket. Jag antar att mycket av maten hamnar på botten om du matar en hel kub på en gång.
  9. Det låter som det är något dött i stenen som ruttnar. Är dina fosfat och nitratvärden är låga fortfarande?
  10. Tack Magnus. Måste säga att den acroporan jag fick med mig hem från dig är supersnygg med sin matta militärgröna färg. Men den gör sig inte bra på bild vilket är synd. Har du någon sådan Acropora kvar eller?
  11. Fortsätt du med 2ml. Det skulle jag göra och du ka ku göra något stort vattenbyte. Sen är frågan var fosfatet kommer ifrån? Om du har matat för mycket eller om det är stenen som läcker fosfat. Om det är stenen så tar det lite längre tid att få ner fosfatet.
  12. Hur mycket NOPOX doserar du per dag? Jag skulle vänta med väs. Men fortsätt att störa den med att suga upp lite varje kväll. Öka eller rikta om streamerpumparna. Minska belysningen några procent om du kör med led. Skumma blöt och gör några extra vattenbyten. Jag antar att du kör med osmosvatten. Fauna marin har en fosfatadsorber som stannar vid 0,04 och den skulle nog kunna vara bra för dig.
  13. Om du får ner fosfatet till 0,05 och nitratet till 5-10 så skulle jag prova en kur.
  14. Jag har provat både algae x och cyano clean och båda har funkat riktigt bra. Se bara till att du har bra värden på nitrat och fosfat innan och att de är i rätt proportioner till varandra. Annars kommer bakterierna bara tillbaka efter kuren.
  15. Kalkalger kan ha olika nyanser av röd och lila och alla är bra för dina stenar. Det visar på att stenarna får ljus på sig och akvariet mognar.
  16. Det där ser ut som vanliga kalkalger vilket är bra.
  17. Acroporor har jag väldigt svårt för med artnamn men jag gissar på att det kan vara en tricolour.
  18. Här vill jag visa några gobitar jag har i karet just nu.
  19. Mitt skåp är ljudisolerat men tror ändå inte jag skulle hört skummaren. Hör inte ett knyst utanför skåpet. Den är också lätt att ta isär och rengöra.
  20. Bubble magus curve 5 är tyst och bra för de pengarna. jag har en till mitt 200 liters och är väldigt nöjd
  21. Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade och det har tillkommit en hel del nya koraller. Mestadels acroporor men även flakväxande montiporor och en BTA. Det har inte blivit några nya fiskar för jag ska åka på semester inom en månad och vill ha full koll på dem. Håller som mest på att automatisera så mycket som möjligt så karet klarar sig utan mig i två veckor. Jag justerar in ballingen och känner mig rätt så nöjd då värdena blir mer och mer stabila. Jag automatiserar matningen med hjälp av min reefangel som stänger av alla streamer-pumpar klockan 15 varje dag och i sumpen har jag en eheim automatisk matare som matar direkt ner i returfaket. Det fungerar suveränt med pellets för de sjunker efter 5 sekunder och sugs in av returpumpen och det blir ingen gammal mat över vad jag har märkt. Akvarievakten kommer att rengöra skummarkoppen och fylla på osmosvatten. Några andra tips man ska tänka på när man åker på semester?
  22. Bra tillväxt Krille. Samma gäller moderkolonin här hemma som tydligen tycker om varmare vatten:)
  23. Det är inte cement men fauna marins reef foam är bra att jobba med. Fastnar även på blöt sten.
  24. Har avslutat en kur med fauna marins algae x pga bruna alger i sanden. Det blev 4 doseringar över 8 dagar och det märktes stor skillnad redan från första dosen. Det har nu gått en vecka sen jag slutade doseringen och där kommer inga nya alger:) Mina näringsvärden är nu låga (fosfat 0,02 och nitrat mellan 5-10) så jag har stora förhoppningar på att de inte ska komma tillbaka direkt iallafall. Fick dock betala ett pris för kuren i att en lila sjöborre och en eldräka strök med. Jag tror att det berodde på kuren. Det var konstigt med sjöborren för han släppte alla sina taggar på ett ställe och bara dog. Det måste ha gått väldigt snabbt för jag tyckte han såg helt normal ut dagen innan. Eldräkan hittade jag i klorna på boxaräkan. Mina koraller klarade sig hur bra som helst och hade bra polypexpansion under hela kuren.
  25. Tjena magnus. Vad är det som hänt dina acroporor? Kan du skriva ut rtn och stn så jag får koll på dessa förkortningar. Ditt kar såg ju grymt ut när jag såg det för en månad sedan. Hoppas vattenbyten löser dina problem
×
×
  • Skapa Ny...