Jump to content

MagnusJ

Medlem
 • Content Count

  392
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

MagnusJ last won the day on October 13 2016

MagnusJ had the most liked content!

Community Reputation

118 Excellent

Profilinformation

 • First name
  Magnus
 • City
  Varberg
 • Akvarievolym
  275

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helt sant! Jag fick en bra slant för mina koraller dock, och kan nu välja precis vilka fiskar jag vill till mitt kar.
 2. Ok mina vänner, stora förändringar i karet. Akvariet tuffade på riktigt bra, allt växte och bredde ut sig riktigt fint. Skon klämde dock, jag hade ingen tid för karet alls och kände hela tiden att jag låg efter i skötseln. Tre ungar varav två under tre år tar tid, utan tvekan. Snackade med en kille som letade stora koraller, vi kom överens om att han fick köpa Alla mina koraller för en bra slant, och sagt o gjort så hämtade han dom i måndags. Aningen sorgligt men också väldigt skönt. Vad händer nu med detta bygge kanske ni tänker? Well, ja
 3. Jag har också haft nån flaska zeobak som luktat vedervärdigt. Blev lite nojjig o slängde den. En normal flaska luktar inte så!
 4. Tack hörni! Det behövs lite mer koraller, fortfarande rätt mycket tomma platser. Helt klart ett i-landsproblem såklart för handla koraller är ju bland de roligaste som finns Något som fortfarande inte år helt hundra är flödet, svårt o få till bra och varierat flöde på vissa ställen. Funderar på att lägga till två jebao rw15/20 styrda av min apex för att leka lite.
 5. Va gör det för skillnad om de är prick i karet? Jag tror du stressar den något otroligt just nu, försök istället att ge den en lugn tillvaro i huvudkaret, mata mycket och be till gudarna. Antingen dör den eller så avtar prickarna med tiden. Ett bra generellt hälsotillstånd kan göra den stark nog att stå emot pricken.
 6. Hehe ja de har gått lite överstyr
 7. Här är ett litet snabbt klipp från idag
 8. Det var längesedan jag gjorde en uppdatering här. Har varit ont om tid och motivationen till karet har inte varit på topp. Men som tur är har allt rullat på hyffsat bra. Korallerna växer faktiskt helt ok, och fiskarna lika så. De största problemen har varit aefw, cyano och dino. Cyanon och dinon finns det ett flertal botemedel mot, så det var inga bekymmer egentligen. Plattmaskarna däremot fick mig nästan att tappa suget helt och hållet. Ett par små fraggar från eurocorals dog och var sannolikt ursprunget till maskarna. Doppade inte eftersom ett av deras sälj
 9. Jag sitter i precis samma båt, mottaget i fredags men inget resultat ännu. Skönt o veta att man inte är ensam
 10. Kika på genuset Xanthichtys. De är planktonätare och skall när de får tillräckligt med mat vara helt revsäkra. Jag har ett par av auromarginatus som jag gillar skarpt. Jag har inte haft dom så länge men än så sköter dom sig exemplariskt. Finns många riktigt häftiga tryckare men de flesta verkar ju vara mer eller mindre direkt opassande i ett revkar.
 11. MagnusJ

  Pacific Sun

  Ljuset i sig är det väl inget större fel på, det kan bevisligen få koraller att växa och må bra. När jag bytade till radions och belyste samma koraller så såg jag att är en stor skillnad ändå, helt annan glöd under radion. Mjukvaran är ett skämt, för en lampa som är så dyr förväntar iaf jag att allt ska fungera utan trubbel. Lampan ändrar tid, displayen lever sitt egna liv och allt som oftast är det random tecken och siffror som blinkar. Hårdvaran är väl inte speciellt imponerande heller, inte ovanligt att man behöver byta led-kluster för att de helt enkelt går sönder. Många
×
×
 • Create New...