Gå till innehåll

Ingemar

Medlem
  • Antal inlägg

    56
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Vad har ni för inställningar på ljus/tid på era MaxSpect ramper? Har precis köpt 2 st 120w 1500 k
  2. Hejsan. Jag skulle behöva lite tips på passande fiskar till mitt 450 l kar. Jag har haft igång detta ca 9 månader och det fungerar ganska bra. Jag har följande fiskar nu. 2 st Clowner, 2 Gramma Loretto, 1 st gul kirurg, 1 st palett kirurg,1 st Koron kejsare , 1 st dvärgkejsare Bispinosa samt en Mandarin Splendidus. Några olika räkor. Dessutom städpatrull. Vill även ha tips på icke passande fiskar. Har några olika koraller. Bla Stylopora vilka får vara ifred idag. Tack för alla tips och förslag
  3. Ikväll har den visat sig igen och ätit lite artemia. Den ser fin ut och ser inte att någon annan är på den. De kanske är som vi och känner för att dra sig undan ibland. En fascinerande värld det här.
  4. Jag har inte så många fiskar i karet. En gul kirurg en palett kirurg samt en dvärgkejsare. Dessutom 2 clown och 2 Gramma loretto. Det har inte varit något bråk tidigare utan väldigt fredlig stämning. Jag har en webbkamera och har noterat att han gör en avstickare ut i karet men snabbt in i grottan igen. Den har varit mycket sällskaplig tidigare. Pekar man på rutan så brukar den komma fram och hälsa. Tjock och fin är den. Jag har haft den i två månader ganska exakt.
  5. Min koran kejsare håller sig gömd i revet. Den har tidigare varit pigg och orädd. Har inte sett att den bråkat med någon annan heller. Den har nu hållt sig undan i 3 dagar. Kommer inte fram vid matning heller. Är detta ett naturligt beteende.? Tacksam för tips.
  6. Om sumpen klarar svälja vattnet som kommer i retur från returslangen kan det fortfarande bli översvämning ?
  7. Hejsan. Jag har tyvärr inte haft tid att bygga mitt ex men tänkte ta tag i detta nu. Fungerar din fortfarande lika bra. Mvh Ingemar
  8. Är det någon i närheten av Götene i Skaraborg som har en Ozone att låna ut. Har fått parasit eller något annat på en Koran kejsare. Tänkte testa med detta och se om det hjälper. //Ingemar
  9. Har kollat om det går att komplettera med 2 extra ramper men fick tyvärr svaret att det inte var möjligt. Men de kunde leverera en controller för 4 st ramper och 2 ramper så man kunde använda de gla men tyvärr blev kostnaden nästan som att köpa ett sett komplett med 4 ramper så det var ingen idé
  10. Det är en Tunze 9006 som jag har direkt i akvariet idag.
  11. Det rullar på bra nu. Jag doserar 20 ml Balling / dag och värdena håller sig ganska stabila. Jag kör fortfarande utan sump och förutom att det är en del microbubblor från skummaren, Tunze 9006 så verkar det ok. Men jag velar fortfarande på om jag skall skaffa en sump o owerflow. Här är ett par bilder från idag.
  12. Jag har samma fundering som dig Stefan. Om man programmerar själv så går det att få släckt på natten men hur skall man programmera. Tacksam om någon som har erfarenhet kommer med tips. Vi kanske kan turas om att Bumpa tills vi får svar
  13. Satsa på de modeller som har färdiga program. Du kommer att ångra dig om du köper en manuell. Jag har 2st ramper av den senaste Full spektrum men funderar på att byta de röda o gröna led till blå eller vita. Fick med dessa när jag beställde min
  14. Hej. Jag har samma ramp som du och har oxå funderingar kring detta. Jag kör med fasta summer programmet men frågan är om man skall följa deras förprogrammerade inställningar. Har du blivit något klokare ?
  15. En lite uppdatering. Akvariet är igång. Jag har flyttat över allt från det gamla och kompletterat med LS och lite fraggar. Har inte bestämt mig för vad och om det skall bli någon sump. Har kompletterat min Dsuny ramp med 2 st T5 54 w. Ni som kör med liknande Led ramper. Har ni samma ljusinställning året runt eller ändrar ni efter årstiderna? På min ramp kan man ställa in de olika årstiderna. Kommer att börja med Balling till helgen. Har fixat mina grundvärden Mg och Ca samt Kh. Har fått mycket tips och råd av en hjälpsam saltis så jag känner mig rätt mogen för detta steg nu. Har köpt en liten palett kirurg som också verkar anpassa sig. Haft lite vita prickar men nu är dessa borta men frågan är när de kommer tillbaks. Jag kör med Uvc nu ett tag så får vi se hur vi gör framöver.
  16. Ursäkta alla frågor med de kommer allteftersom. Jag tycker det ser bra ut och skall försöka bygga ett likadant. Hur kraftig returpump har du. Köpte du även backventilen på samma ställe.
  17. Nu har jag kollat igen och om jag förstår rätt så är ditt tjocka rör tätt i botten? På originalet ser det ut som det är öppet i botten därav min fundering på översvämningen. Jag tror jag skall bygga en lika dan. Det verkar smidigt.
  18. Hur fungerar det med öppningen längst ner i tjocka röret. Är det ingen risk att det vattnet som kommer in där rinner ner i sumpen och svämmar över?
  19. Jag har kollat skissen på original länken men funderar på vad som hindrar att det inte svämmar över pga hävertverkan. Är det placeringen av T röret som hindrar detta? Väldigt snyggt kar du har förresten :-)
  20. Mycket intressant läsning Har ungefär samma funderingar som du. Funkar owerflowen bra. Slipper du microbubblorna nu? Startat upp ett 450 l utan sump med samma skummare som du. Körde tidigare ett mindre med inbyggd sump och där hade jag inga problem med microbubblorna.
×
×
  • Skapa Ny...